24 Септември, 2019 10:02 1 194 4

Джонсън и Туск не се договориха

  • великобритания-
  • борис джонсън-
  • доналд туск

Двамата се срещнаха в кулоарите на срещата на ООН

Джонсън и Туск не се договориха - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Борис Джонсън не постигна напредък по преговорите за излизането на Великобритания от ЕС след своята среща с председателя на Европейския съвет Доналд Туск, съобщи Sky News.

Двамата разговаряха в кулоарите на Общото събрание на ООН. Джонсън призова ЕС да покаже гъвкавост за постигането на споразумение.

Според британският премиер споразумение може да бъде постигнато само, ако отпадне предпазния механизъм за ирландската граница. Той настоява страната му да излезе от ЕС по план на 31-ви октомври.

Самият Туск призова за по-бързо взимане на решения и по-директен подход към преговорите.

Британският парламент вече прокара закон, с който отхвърля излизане от ЕС без споразумение. Лейбъристите обявиха, че ще са неутрални при възможно провеждане на втори референдум.

Джонсън настоява, че срокът трябва да бъде спазен. Той все още не може да постигне споразумение с опозицията за предсрочни избори.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Johnson's baby oil

    5 1 Отговор
    Джонсън, Май кой е следващия?
  • 2 Коко

    2 3 Отговор
    Явно е че ингилизите от Брюксел не им се ще УК да напусне кочината ЕС и много добре им е ясно че без парите на Англия ЕС е пред фалит и дори нямат идея кой ще попълни дупката а за мишоци като Нас ще стане още по зле вноскста към съюза ще се увеличи евро супсидиите ще намалеят дори може и напълно да секнат тогава ще гледаме подема на икономиката на тиквун Борисов каде е вобще ЕС става с много неясно бъдеще а милоните примати кой ще издържа също е тайна

    Коментиран от #3

  • 3 Шмекер

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Коко":

    ВБ взима много повече пари от ЕС от колкото дава като вноска, свери си часовника и тогава изкавай мнение.

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.