Last news in Fakti

24 Септември, 2019 12:00 3 655 35

Русия твърдо защитава "Северен поток -2"

  • русия-
  • северен поток - 2-
  • полша

Руски депутат коментира позицията американския и полския президенти

Русия твърдо защитава "Северен поток -2" - 1
Снимка: Shutterstock

САЩ и Полша няма да успеят да попречат на изграждането на „Северен поток – 2“. Това заяви депутатът от Горната камара на руския парламент Владимир Джабаров, цитиран от RT.

Той коментира изказване на американския президент Доналд Тръмп и неговия полски колега Анджей Дуда. Те признаха проекта за заплаха за енергийната сигурност и обсъдиха как могат да възпрепятстват неговото завършване.

„Те не могат да спрат проекта, но могат да го забавят. Не мисля, че Западна Европа и особено Германия биха приели това. Тази страна е много заинтересована от руския газ. Изглежда, че Полша само повтаря думите на големия си съюзник и няма собствена политика“, заяви Джабаров.

Някои европейски страни, сред които и Полша, смятат, че проектът ще спре постъпленията в Украйна от транзит на руски газ. Германия настоява, че става въпрос за икономически план, а не за политическо влияние.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 лапнишаран

    35 7 Отговор
    За това поляците хрупат само ябълки . Сега от обора ще им предоставят техника и за сайдер.
  • 5 666®

    36 3 Отговор
    Айде сега накарайте Германия да плаща транзитни такси на Украйна.
  • 6 До Шошоне или Коконе

    11 1 Отговор
    Шошоне ли си, Коконе ли си, очевадно с твойта единствена облъчена мозъчна клетка не можеш да измислиш нищо стойностно. Явно си на заплата при Бибитко или си самият Бибитко. Такава тъпащина има само в тъпунгерскуте кухи тикви! Намери си друго призвание или занимание, например да садиш картофи, въпреки, че и за тази схема не съм сигурен, че ставаш! Малоумна изтръпнала гугутка!
  • 7 гост

    4 18 Отговор
    След решението на съда за Опал , Северен поток 1 вече работи на 50% , а останалите количества са пренасочени пак през Украйна !!! Дори и да завършат Северен поток 2 , за него важи абсолютно същото положение , тоест първо Германия трябва да изгради Опал 2 , който дори не е започнат и даже тогава в него може да има САМО 50% руски газ !!!! Тоест дори тогава , което е в неясното далечно бъдеще , по ДВАТА северни потока ще минава газ колкото по единия досега ! И това е най-добрия за ушанките вариант , щото Германия в момента въобще не смята да хвърля милиарди за втори газопровод !!

    Коментиран от #34

  • 8 гост

    6 14 Отговор
    Да не говорим , че ако още 1-2 години втечнения газ държи по-ниска цена , както в момента , а всички анализатори казват , че даже ще поевтинее още заради излишъците , всички в Европа просто ще забравят за тръби и единствения газ , който ще се продава е втечнения от Ямал ! Но той само е добит в Русия , защото консорциума е френско-китайски и не плаща и копейка на Раша , защото любимия президент го освободи НАПЪЛНО от данъци , включително за газа който добива , хахахах !!!
  • 9 1234

    17 2 Отговор
    Все едно Шондзо Абе и Си Дзи Пин да коментират автомагистрала Хемус!?!?!? Щом не ти минава през държавата ще мълчиш! Нагли лицемерни ко ленца
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Borislav Popov

    6 12 Отговор
    А защо така яростно го защитава, нали туукашната рублерастня ни разправяше, че уж русняцити щели да затварят кранчето на проклетите европейци, че те да умрели там от студ през зимата. Оказва се, че русняцити хич даже и не мислят да им врътват кранчето на европейците, щот ако го врътнат ще заголят още по вече бананата. Затова и русняцити и тукашната рублноастня, така треперят и така яростно го защитават тоз пусти Северен поток, понеже найн паток, найн копейка, найн копейка - ще има тогиз - студ, глад, вълци !!!

    Коментиран от #17

  • 12 Дориан

    18 7 Отговор
    От кога Полша е фактор за Русия как Русия да пласира стоката си? Не стига, че Полша е едно голо поле без капка ресурси, а властта там си позволява да "диктува" на богати страни. Досега всяка полска дързост свършва с подялба на Полша.

    Коментиран от #13

  • 13 гост

    7 19 Отговор

    До коментар #12 от "Дориан":

    Кои са "богатите" страни , бе умник ? Да не би умрялата Раша ?? Хахахаххахаххахах !!! Чети сега и реви !!
    Mинистеpството на пpиpодните pесypси пpеоцени запасите от полезни изĸопаеми в Pyсия в ĸpая на 2018 година. Цената на петpолни pесypси e до 74,5 тpилиона pyбли (Bалyтен ĸypс днес - 64,43 pyбли за долаp и 71,24 pyбли за евpо, бел. pед.). Общата стойност на пpиpодните pесypси в стpаната се оценява на близо 100 тpилиона pyбли, инфоpмиpа агенция PБK.
    За втоpи път в истоpията Mинистеpството на пpиpодните pесypси и еĸологията оцени пазаpната стойност на запасите от пpиpодни изĸопаеми - нефт, газ, въглища, злато, мед, желязна pyда и диаманти. Общата им стойност в ĸpая на 2018 г. достигна 93,4 тpилиона pyбли , следва от данните на ведомството, аĸтyализиpани на 17 септемвpи.
    Πо-голямата част от pесypсното богатство на стpаната се пада на петpолните запаси - 74,5 тpилиона pyбли.
    Тoecт глaвния рecурc нa Рaшa - пeтрoлa и тo вcичкия ce oкaзвa cъвceм мaлкo пoвeчe oт 1,1 трилиoнa дoлaрa , a c ВCИЧКИ ocтaнaли , 1,5 трилиoнa дoлaрa !!!! Хaхaхaххaх !!! И тoвa при пoлoжeниe , чe ce oчaквa нoв гoлям cрив нa пeтрoлa oщe дoгoдинa , кoeтo щe нaмaли cтoйнocттa нa зaпacитe пoнe нaпoлoвинa !!! Тoecт ЦEЛИЯ зaпac нa изкoпaeми нa Рaшa щe e дocтa пoд трилиoн дoлaрa !!!! И тe чaкaли дa "зaбoгaтявaт" oт тoвa , aхaхaххaххaхa !!!

    Коментиран от #18, #21

  • 14 Хрониките на Евразия

    4 15 Отговор
    ЕС спря за Газпром сухоземният петролопровод Опал , откъдето трябваше да продължи Северен поток 2
    Сега с кофи ли ще го носят ?

    Коментиран от #16

  • 15 Загрижените

    14 4 Отговор
    Щом краварите и колониите им като хохлите и други, са загрижени за постъпленията на усрайна, да вземат да ги издържат. Не знам по каква логика руснаците трябва да са длъжни да им осигуряват постъпления?

    Коментиран от #23

  • 16 Опа тролчо къде се омота

    13 3 Отговор

    До коментар #14 от "Хрониките на Евразия":

    Сухоземен петролопровод какво общо може да има с газопровод по дъното на някое море? Важното е с кофи да се троли, нали!

    Коментиран от #19

  • 17 Опа тролчо

    11 2 Отговор

    До коментар #11 от "Borislav Popov":

    „Тукашната рублерастия” никога не е твърдяла че руснаците ще спират кранчето, никто пък те биха го направили. Руснаците имат достойство и щом имат договор, го изпълняват. Ако ЕС не ги иска, има къде да си пласират стоката. Пример: сътрудничеството им с Индия я Арктика за добив на нефт и газ, където Индия е клиента. А тъпия лъжлив трол стоян георгиев преди години твърдеше че заради глобалното затопляне запада ще спре да ползва руски газ за отопление.
  • 18 ДОСТ

    14 3 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Като цяло си ги насосал, само че ще ти дърпат ушичките обора на улица козяк: ако петрола поевтинее, край с американската мечта да продават втечнен газ в Европа.

    Коментиран от #20

  • 19 гост

    5 13 Отговор

    До коментар #16 от "Опа тролчо къде се омота":

    Не беше ли по-добре да прочетеш нещичко преди да се излагаш като кифладжия ?? Опал е продължението на Северен поток през Германия , също както Балканския поток е продължението на Турски поток през България !!! Щото руските тръбички свършват съответно на Германската и Българската граници !! И без Опал и Балкански поток Раша не може да внесе и един кубик газ !!! Не че сега ще внесе повече от 50 % и от двата , хахахах !!! Та кофата я грабвай ти и бързо в тоалетната , че вече сигурно те сряза корема от мъка !!!

    Коментиран от #25

  • 20 гост

    3 7 Отговор

    До коментар #18 от "ДОСТ":

    Верно ли , хахахах !! И що така реши ? Щото така казаха от Кремъл ??? За твое сведение втечнения газ има борсова цена и НИКОГА не е зависил от цената на петрола !!! Това е поредната шашма на Газпром в договорите , които пробутваше досега , за да има претекст постоянно да вдига цената на газа за русоробите !!! Само че от 2014 и те даже съжаляват за тази клауза , щото от де да знаят , че петрола можел и да пада и то двойно , хахаха !!! А за американците не се безпокой , те са свикнали на конкуренция , а не на партийни заповеди от Кремъл , справка Турция от тая година , а скоро и цяла Европа !!!
  • 21 Дориан

    7 3 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Не ми се спори с психопати, които явно са обсебени и знаят всичко за Русия. Намерете си занимание, че с тези мании антисоциалните типове ставате смешни.

    Коментиран от #22

  • 22 гост

    3 10 Отговор

    До коментар #21 от "Дориан":

    Тоест искаш да кажеш , че Руското министерство на природните ресурси са психопати ????? Хахаххаха !!! Че що само това , давай наред , соросоиди , джендъри , бла , бла , бла , хахахаххаха !!! Само българския русороб путиноид знае "истината" за любимата матушка , хахахахха !!!
  • 23 гост

    0 8 Отговор

    До коментар #15 от "Загрижените":

    Постъпленията на Украйна са повече от гарантирани , даже предстои да се увеличат съвсем скоро , щото освен изток запад скоро ще почне транзит и юг север , да не говорим за собствения и добив , който непрекъснато се увеличава !! А съвсем скоро обяви официалните цени на Нафтогаз за транзит , който ВСЯКА компания вече може да си плати и да транзитира през Украйна !! И те са следните :
    „Нафтогаз Украйна“ оповести новите тарифи за транзит на руски газ за периода 2020 – 20240 г., съобщава “Сегодня.ua”, позовавайки се на пресслужбата на компанията.
    По данни на „Нафтогаз“, при резервиране на капацитет за транзит от 60 млрд. куб м от украинската газотранспортна система, тарифите ще са 3,21 долара за 1000 куб м газ на 100 километра, а пир резервиране на 90 млрд. куб м – 2,56 долара.
    Отбелязва се, че през 2019 г. тарифите за транзит на газ са били 2,61 долара за 1000 куб м гориво. Тази сума включва и данък добавена стойност.
    Така от 1 януари всеки който желае може да заяви газ на руско -украинската граница и да си го транзитира където пожелае !! Което напълно отговаря на европейските закони !!!

    Коментиран от #26

  • 24 одъртял комсомолец

    11 1 Отговор
    Всъщност решението на европейският съд за Опал няма никакво значение. Временни трудности и нищо повече. Просто германските и въобще западноевропейските клиенти ще купуват газа на терминала в Санкт Петербург, така, че на входа на Опал ще в лиза германски газ, а не руски. Формално всички тези безумни условия ще бъдат спазени. А иначе големият проблем не в енергийната зависимост на Европа от Русия! Проблема, е че руснаците нямат нищо против да продават в евро вместо в долари, при това ЕС се явява най- големият енергиен пазар. Голямата заплаха за Америка не са нито Русия нито Китай! Най- голямата заплаха всъщност е ЕС, доминиран от Германия, а приятелски отношения между Германия и Русия си е направо шок и ужас за англосаксонският шовинизъм!

    Коментиран от #28, #29, #30

  • 25 ДОСТ

    5 1 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    Абе теоло говори за петролопровод, а другото е газопровод, бе трол! С кофи ли ще тролите!?
  • 26 Опа тролчо

    5 1 Отговор

    До коментар #23 от "гост":

    От север какво ще дойде че да го транзитират на юг и да имат повече приходи? Въздух? Кравешки тор? С кофи ли ще го транзитират?

    Коментиран от #27

  • 27 гост

    2 9 Отговор

    До коментар #26 от "Опа тролчо":

    Написах от ЮГ на север , "опа баш тролчо" , хахах !!! Нали не си забравил , че има един Трансбалкански газопровод с над 20 млд кубика капацитет , който любимите ти ушанки "освобождават от 1 януари ??? Освен това има терминал за втечнен газ в Одеса и планирани още два !! Специално на Одеския вече пристига азерски втечнен газ от терминала в Грузия , а вече и АМЕРИКАНСКИ , който султана пусна тихомълком през Босфора , докато русконадупените блеете влюбено за "потоци" , хахаххах !!! А за къде на север можеш да видиш сам на картата !! Полша , балтийските републики , Беларус и даже Германия !! Аууу , какво доживяхме , ще има самоубийства на русороби , хахаххах !!!
  • 28 гост

    0 6 Отговор

    До коментар #24 от "одъртял комсомолец":

    Решението на Съда на ЕС за отмяна на решението на ЕК, което позволява на Газпром да използва 90 процента от капацитета на тръбопровода на Опал, нанася тежък удар на газовата коалиция Русия-Германия-Австрия. Задължителното освобождаване на капацитет, което ще последва, ще позволи достъп на трети страни до тръбата, което автоматично ще намали прогнозите за приходите от транзит на руски газ, подкопавайки икономиката на „потоците“, като едновременно с това ще постави под натиск пазарните дялове на „Газпром“ на пазарите по трасето на газопроводите.



    Ако икономиката на „Северен поток-2“ бъде поставена под натиск, Газпром неизбежно ще трябва да търси алтернативи – вероятно да започне да продава своя газ на руска граница. Това би могло на теория да реши въпроса за спазването на европейската директива за газа, поне отчасти. Установяването на практиката за продажба на руски газ на руска граница би могло да доведе до разрушаване на монопола на Газпром в Русия, да намали маржовете на печалбата му и да го принуди да поднови транзитните договори през Украйна. Купуването на газ на руско-украинската граница ще лиши Газпром от политическото оправдание с „несигурния“ украински транзит, като позволи на други руски износители да продават газ на границата.
    За да продължи да продава своя газ в Европа, след решението на Съда на ЕС, Газпром ще трябва да се раздели с монополния си статут, да претърпи структурни реформи, отделящи активите в добива, транспорта и дистрибуцио
  • 29 гост

    2 3 Отговор

    До коментар #24 от "одъртял комсомолец":

    Федералният мрежов регулатор на Германия забрани на „ОПАЛ Газтранспорт“ - оператора на газопровода „ОПАЛ“, да провежда допълнителни търгове за газови мощности в съответствие с решението на Европейския съд, предава TACC.
    На 10 септември Съдът на ЕС в съдебно дело, заведено от Полша, отмени решението на Европейската комисия от 2016 г., според което "Газпром" би могъл изцяло да използва капацитета на газопровода "ОПАЛ", който получава газ от „Северен поток“. Руската компания има право на 50% от обема на „ОПАЛ“, но вече няма да може да участва в търгове за останалите 40%.
    "От гледна точка на Федералния мрежов регулатор, на „ОПАЛ Газтранспорт“ не е разрешено да провежда допълнителни търгове за транзитни мощности след решението на Съда. Това важи особено за октомврийския търг, който трябваше да се проведе на 16 септември", се казва в съобщение на Регулатора.
    Освен това на "Газпром" е забранено да доставя газ повече от предвидените от Съда мощности.
    "Газпром" има алтернативни маршрути и транспортни терминали за по-нататъшното изпълнение на задълженията си за доставка на газ за Европейския съюз ", подчерта Федералният мрежов регулатор.
    Ако "Газпром" наруши тези изисквания, регулаторът е готов да наложи глоби.
  • 30 гост

    2 5 Отговор

    До коментар #24 от "одъртял комсомолец":

    Ти май наистина си въобразяваш , че в Европа са някакви дето пасат трева , а "умните" ушанки могат да си правят каквото решат ?? Хахахах !! Ако беше така както ти се ще и сега Газпром щеше да минава с тоя номер , а не да иска разрешение от ЕК , което после съда да обяви за нищожно !! Допълнителния капацитет е за газ с РАЗЛИЧЕН произход , а не с различен собственик !! И важи за входа на ОПАЛ , а не за изхода на Петербург !!! Входна точка значи входна точка в ЕС , а не изходна точка в ушанколандия !!!
  • 31 ПЕНКО

    4 1 Отговор
    ЗА НЕИНФОРМИРАНИТЕ : "СЕВЕРЕН ПОТОК -2" ВЕЧЕ Е ИЗГРАДЕН И Е ЗАВЪРШЕН !!!!!!!!! ПИСАНИЯТА СА САМО ЗА .....!!!!!

    Коментиран от #32

  • 32 гост

    2 5 Отговор

    До коментар #31 от "ПЕНКО":

    За русоробите !!! Само в мокрите ти сънища !!! Хахаххахах !!!

    Коментиран от #33

  • 33 Ха ха

    1 2 Отговор

    До коментар #32 от "гост":

    Такива гости познай що им даваме вазелин))))). Ама на теб....
  • 34 Стига ва

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    То и на теб ти е 50%само влезна на се кефиш
  • 35 Чук

    2 1 Отговор
    Б. Попов, евразиеца и гост е много прост...щото е един трол смотан
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания