Last news in Fakti

28 Септември, 2019 16:12 1 324 9

Руснаците си отдъхнаха! Още могат да пушат на балконите

  • цигари-
  • тютюнопушене

Необходимо е обаче гражданите да помнят, че са отговорни пред закона

Руснаците си отдъхнаха! Още могат да пушат на балконите - 1

Постановлението на руското правителство за промени в противопожарните правила не подразбира забрана върху пушенето по балконите, съобщи за ТАСС министерството на извънредните ситуации (МИС) в Москва.

Необходимо е обаче гражданите да помнят, че са отговорни пред закона, че трябва да бъдат предпазливи, да мислят за своята сигурност и за сигурността на околните, отбеляза пресслужбата на ведомството.

В четвъртък МИС информира, че промените забраняват от 1 октомври да се използва открит огън по балконите на жилищни сгради, хотели и общежития. "Съответно гражданите нямат право да пекат шишчета по балконите, да палят свещи и по принцип да пушат. Отговорност ще се търси от пушачите, чийто вреден навик е станал причина за пожар", уточни министерството.

Забраната за пушене на балконите бе подкрепена междувременно от Кремъл и руското здравно министерство, посочва ТАСС.

По данни на МИС през 2016 г. в Русия е имало 907 пожара по балкони и тераси, през 2017 г. - 1478, през 2018 г. - 1964, а от началото на т. г. в страната са станали вече 1823 пожара.

През 2019 г. пожари взеха досега 12 жертви в Русия, а 135 души бяха ранени. МИС изтъква, че 60 на сто от пожарите по балконите са предизвикани от небрежност при пушене. Останалите се причиняват от фойерверки и бомбички, барбекюта и повреди в електрическите инсталации.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Много е умен беее

    7 4 Отговор
    Путин е Велик ръководител Слава
  • 2 Borislav Popov

    7 4 Отговор
    Абсолютно уникално достижение на руската депутатска мисъл, разрешиха а руснаците да пушат махорка, спокойно на балконите си, значи все още им се намира някоя и друга мозъчна гънка на руските управляващи ! Слава Расия, Впериооод !!!
  • 3 гост

    2 2 Отговор
    Ех кога ще стигнем Руснаците.
  • 4 Ми така ми.

    4 1 Отговор
    Човек трябва да се радва на малките неща в живота.
  • 5 onq s konq

    8 1 Отговор
    Обществена тайна е че причината за Пожари/битови и други/ не е ТЮТЮНОПУШЕНЕТО,А АЛКОХОЛИЗМА.А на пиян Руснак дори и да се направи забележка че с олигофренските си действия може да предизвика Пожар,ТРУДНОРАЗБИРАЕМОТО ФЪФЛЕНЕ ще е от рода на "и какво от това"?

    Коментиран от #6

  • 6 Еl comandante

    2 5 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    борке.Гълтай ма ебана мангя.ХЯХЯХЯ!!!
  • 7 Хрониките на Евразия

    1 0 Отговор
    Вчера пушенето на балкона беше забранено , днес вече може да се пуши , а утре въобще ще започнат да глобяват тези които се отказват да пушат на своите балкони .
    Каква страна само , за чудо и приказ ..😂
  • 8 Азззззззззз

    0 0 Отговор
    Със забрани не става. Показвайте им по-често пожари по телевизията. Това си е до съзнание, начин на мислене. Алкохола също е виновен в голяма степен.
  • 9 каскет с лед осветление и зарядно 12v

    1 0 Отговор
    Велик ръководител Дядо му е готвача на Ленин Слава на Путин
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания