Last news in Fakti

28 Септември, 2019 19:46 8 945 22

Пентагонът тества... руска ракета

  • ракета-
  • калибър

Изпитанията се проведоха като част от военните учения MSLEX

Пентагонът тества... руска ракета - 1

ВМС на Съединените щати проведоха изпитания на ракета-мишена GQM-163А “Койот”, имитираща “Калибър”. Новината съобщи пресслужбата на американския флот.

Изпитанията се проведоха като част от военните учения MSLEX.

Информация, че ВМС на САЩ са сключили договор с иновационния отдел на “Нортроп Груман” за модифициране на “Койот” се появиха преди малко повече от шест месеца.

Същността на заповедта беше да се интегрира система от катапултирани диполни отразители на ракетата-мишена. Това би позволило да се симулира руският свръхзвуков “Калибър” или по-скоро отделянето на последния му етап от предпоследния.

Струва си да се отбележи, че това далеч не е първото „превъплъщение“ на ракетата-мишена „Койот“.

Той е създаден през 90-те години при странни обстоятелства на базата на руската целева ракета МА-31. А тя от своя страна е сходна по характеристики с съветската авиационна тактическа ракета Х-31.

През годините на служба “Койотът” вече е влизал в ролята на противокорабните свръхзвукови ракети от типа “Гранит”/“Москит”.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El pepi

    70 15 Отговор
    СЛАВА РОССИИ! :)

    Коментиран от #2

  • 2 Голем смях

    7 82 Отговор

    До коментар #1 от "El pepi":

    СЛАВА УКРАИНА....

    Коментиран от #3, #4

  • 3 El pepi 3в1 нес кафе

    35 4 Отговор

    До коментар #2 от "Голем смях":

    Голем смях... :D

    Коментиран от #5

  • 4 Къш бе

    5 40 Отговор

    До коментар #2 от "Голем смях":

    Слава Усрайна...
  • 5 отегчен

    41 9 Отговор

    До коментар #3 от "El pepi 3в1 нес кафе":

    Чудно как ще засекат, та камо ли да спрат руска свръхзвукова ракета развиваща 8-10 мах ?

    Коментиран от #10

  • 6 бат Рамбо е гей

    38 5 Отговор
    И как го откраднаха от руснаците тоя койот ?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 мъка

    23 1 Отговор
    От цялата статия разбрах че американците имат ракета/МИШЕНА/ която има характеристиките на Кинжал ,но нямат такава на въоръжение а само МИШЕНА по която да си стрелят. Публикувано във факти.бг: През годините на служба “Койотът” вече е влизал в ролята на противокорабните свръхзвукови ракети от типа “Гранит”/“Москит”. Дори такава многоцелева ракета,кеф ти Кинжал,Кеф ти Гранит ХАХАХА
  • 9 И така

    13 1 Отговор
    Много ясно разбрах от писането горе.И така разбрах , че не разбрах.
  • 10 ХХХ

    22 1 Отговор

    До коментар #5 от "отегчен":

    Не бъркай Калибър с Циркон и Кинжал. Калибър си е стандартна крилата ракета. Дет викаше даскала ми по философия на времето "Същата боя, ама друг цвят".
  • 11 ХХХ

    17 1 Отговор
    Специално за Кинжала кефът ти не се получава. Дет имаше една приказка навремето – шведски и съветски. Та и ти така с ракетите. Калибър, Гранит и Москит са стандартни крилати ракети. Кинжал е модифициран вариант на балистичната ракета Искандер, разработена за изстрелване от самолети. Засега тестовете се извършват с изтребителя Миг 31, тъй като изстрелването на ракетата се извършва при висока скорост с цел ракетата да има първоначална висока скорост при старта. Данните за Кинжал са за хиперзвукова скорост от порядъка на 10 – 12 мах. ( скоростта на звука в дадена среда – за въздуха 1 мах – 1234 км.)
  • 12 НГВС соросня

    32 4 Отговор
    31 половите амери ползвали за теста ракета Койот, която да имитира руската Калибър. Значи джендърите се занимават свръхзвукови ракети, а руснаците вече имат хиперзвукови на въоражение - Кинжал, Циркон, Авангард! Та кой сега е изостанал технологично, а соросня?

    Коментиран от #14, #15

  • 13 Хрониките на соросоидите

    19 3 Отговор
    Ден 593 от как руснаците прелетяха с хиперзукова ракета и ни изплашиха, та чак напълнихме памперсите. Чичо дончо спря парите и за нови нямаме, така че си седим със старите и ги препираме. Първоначално се чесахме няколко месеца, после свикнахме. Сега правим симулация на същата руска ракета в последния етап преди да ни думне, че да знаем дали имаме време да гинапълним, свалим и преперем отново.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Има развитие в обора

    13 1 Отговор

    До коментар #12 от "НГВС соросня":

    Тестват ще могат ли да я засекат преди да ги думне, че поне да знаят от къде им е дошло. Поумнели са, разбрали са че не е много умно да правиш ПРО, базирано на презумцията, че трябва да знаеш от къде ще излети противниковата ракета за да я прихванеш.
  • 16 Опа тролчо

    24 3 Отговор

    До коментар #14 от "Жоро":

    Руснаците не знам дали само са се опитвали да копират, дали са си правили свои разработки, или са крали на готово от САЩ. Обаче знам че от как няма живи немски инженери, краварите нямат една ракета, не могат един самолет да проектират и произведат за по-малко от 25г и даже една атомна бомба няма кой да им сглоби правилно.

    Коментиран от #19

  • 17 ХАХАХА😂

    1 14 Отговор
    Добре че вече имат свръхзвукови ракети ушанките. Аман от дозвукови 😂😂😂💩
  • 18 Касапин на крави и говеда

    12 2 Отговор
    МАДЪРФАКЪРИТЕ "имитирали" руска ракета!?
    😃😃😃😃😃😃
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 1944

    1 13 Отговор
    краварите си играят с руските безаналогови кюнци.
  • 21 сащ

    3 13 Отговор
    руска скрап менте
  • 22 Без аналог!!!

    17 4 Отговор
    Знам само , че ако Хитлер беше победил , сега щеше да има райхсканцелария по въпросите на колонизацията на Марс , а в Гърция официалният език щеше да е български