Last news in Fakti

29 Септември, 2019 16:00 2 237 3

Консерваторите спешно за Брекзит

  • брекзит-
  • борис джонсън

В Манчестър започва годишната конференция на британската Консервативна партия

Консерваторите спешно за Брекзит - 1

Започва годишната конференция на британските консерватори, на която премиерът Борис Джонсън ще има прекрасна възможност да агитира за обещания от него Брекзит на всяка цена, предаде Франс прес.

Очаква се месец преди обявената крайна дата за напускане на ЕС Консервативната партия да категорична и единна позиция за Брекзита, смята Константин Фрейзър, анализатор от компанията за проучвания на пазара TS Lombard. Избран от членовете на Консервативната партия, Джонсън получи премиерския пост в края на юли, представяйки се за спасителят на Брекзита. Той обеща Великобритания да напусне ЕС на 31 октомври, независимо дали е сключено споразумение за напускане, което да намали сътресенията в британската икономика. Оттогава той преследва тази цел, въпреки че стратегията му се сблъсква със системната съпротива на парламента.

Джонсън е заложил репутацията си на обещанието, че страната ще излезе от ЕС на 31 октомври, но засега е много трудно да си представим как може да се случи това, подчертава Фрейзър и прогнозира, че реакцията на премиера ще бъде "да засили конфронтацията" с парламента.

Има опасност агресивният подход на премиера да отблъсне по-умерените консерватори. Някои от тях, включително бившият финансов министър Филип Хамънд, няма да участват в конференцията.

Вчера Хамънд изрази пред в. "Таймс" съжаление, че партията на торите е обхваната от "идеологическо пуританство, което не толерира различното мнение". Повечето консерватори обаче си затварят очите, щом стратегията работи.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал та фанах Атаопънах

    2 1 Отговор
    Кажете на холандците да им изнасят чай, обаче да добавят и хероинче. Ммм, толкова ще им хареса тоя чай че ще се откажат от Брекзит.

    Коментиран от #2

  • 2 РЗС

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ал та фанах Атаопънах":

    достатъчно е само наркобароните да спрат коката на острова, заради брекзита и борко ще ходи да се моли на колене в брюксел да си ги вземат пак
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: