Last news in Fakti

4 Октомври, 2019 10:40 3 415 9

Расте броят на жертвите на електронните цигари

  • електронни цигари-
  • цигари-
  • сащ-
  • жертви

Лекарите засега не могат да установят какво причинява заболяванията

Расте броят на жертвите на електронните цигари - 1
Снимка: Shutterstock

18 са вече починалите от белодробни заболявания, свързани с пушенето на електронни цигари в Съединените щати. Разболелите се са над хиляда, сочат новите данни, предаде Би Ти Ви.

От центровете за контрол и превенция на заболяванията съобщиха, че случаите са се увеличили с една четвърт от миналата седмица. Лекарите засега не могат да установят какво причинява заболяванията, чиито симптоми включват болки в гърдите, умора и недостиг на въздух.

80% от болните са под 35 години, а средната възраст на починалите е 49 години и половина. Два американски щата вече ограничиха употребата на електронни цигари.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 4Д0

    14 11 Отговор
    ГЛУПОСТИ .ПРОПИЩЯХА ЛОБИТАТА НА ГОЛЕМИТЕ ТЮТЮНЕВИ КОНЦЕРНИ.ПАДА ИМ ОБОРОТА ДРАСТИЧНО .И НА МАЛАУМНИЦИТЕ ИМ Е ЯСНО ЧЕ КАТО МАХНЕШ КАТРАНИТЕ И ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ДРУГИТЕ ОТРОВИ Е ПО ДОБРЕ ЗА ЗДРАВЕТО.НЕ ТИ МИРИШЕ КЪЩАТА КОЛАТА ДРЕХИТЕ И ЖЕНАТА НА КАТУН. СЪЩАТА ДЕМАГОГИЯ Е КАТО ДИЗЕЛГЕЙТ.
  • 2 бивш пушач

    20 2 Отговор
    Много е трудно да се разбере причината, нали?! Всичките устройства и използвани тютюни ( цигари) задължително водят до пристрастяване. Ако сикате да разберете какво реално гълтате, пробвайте да изпушите една лула и после я почистетеи вижте какво се е насъбрало... Брутално е. Спрете догато е време, не е модерно, нито cool
  • 3 3675

    15 3 Отговор
    Поне споменавайте дребната подробност че всички заболели или умрели са пушили течности със съдържание на синтетични наркотици закупени на черно !!! Смешни купени медиии !!!
  • 4 Изкарвам 500 харча 1000

    7 4 Отговор
    А я кажете колко души са починали от цигари до сега .
  • 5 Jack Bauer

    11 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Лекарите засега не могат да установят какво причинява заболяванията. НО ... са сигурни че заболяването е от "електронни цигари" :D :D :D
  • 6 Гост

    2 1 Отговор
    Само лоши новини .
  • 7 JJivanov

    1 0 Отговор
    Тестващи земята следят като исключително опасни терористи всички със смартфони и пакети с цигари с холограмни скенери и ракови снимки и надписи./цигарените пакети са жестоко вредни водят ги black death and cancer cigarette packs.Произвеждат се десетки милиарди дневно>/тежки анти климатични оръжия/
    електронните цигари са тежко терористично оръжие .Ползват се за пробиви в охраната. Проникват масови убiици в пробивите..
  • 8 JJivanov

    0 0 Отговор
    В пробивите в пространството около ползващи електронни цигари се настаняват нашественици вкл тип"анти сирийски " масови убиици и black death mass murderers and killers..
    Убiиците се виждат добре при контрастен преглед на снимани клипове и снимки. Около ползващия това оръжие/електронна цигара/ се вижда нарушен биосферен обем. В обема по краищата се настаняват масовите убици.
    Okolo обсебени в Сирия обаче ореолите са огромни в тях влизат десетки хиляди хора и масови убiици. Там има данни за ХАКВАНЕ на милиони през нови лични документи..
    Експерти да докладват какви тежко терористични оръжия са инсталирани в лични документи и телефони..да се тестват и за пси активни нарко спец добавки и пси обсебване и препрограмиране..
  • 9 Наглост

    0 0 Отговор
    Спрете да пишете глупости и да всявате паника сред хората , обратното на умни и интелегентни жорналисти. Да ви бера лайката на вас . Не ви ли е срам да се изказвате за неща от коти бе разбирате , с копи и пейст не се прави новина , бунаци