Last news in Fakti

5 Октомври, 2019 20:00 1 660 13

Тръмп готов да вдигне санкциите срещу Северна Корея

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • северна корея

САЩ могат да направят това за период от три години

Тръмп готов да вдигне санкциите срещу Северна Корея - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е готов да вдигне част от санкциите на ООН срещу Северна Корея, съобщи ТАСС.
Това може да стане през следващите три години. Условието е страната напълно да премахне ядрения полигон в Йонбьон.
Кабинетът на Тръмп вече е разгледал различни варианти за подновяване на преговорите. Това е станало по време на Съвета за национална сигурност.

Там е било предложено премахване на санкциите срещу Северна Корея в период от три години. Най-вероятно ще бъде освободено изнасянето на текстилни продукти и въглища от страната. Президентът е дал съгласие за това предложение.

Според американски медии, той не е проявил интерес към последните ракетни изпитания в страната. Тръмп смята, че преговорите трябва да продължат. Очаква се това да стане в следващите дни.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал та фанах Атаопънах

    1 4 Отговор
    Северна Корея може и от Сингапур да си закупи наркотиците.
  • 2 Гошо

    5 17 Отговор
    Санкциите на САЩ удрят обикновените севернокорейци, а не хората с власт в Северна Корея. Така че Ким няма да се поколебае да жертва благосъстоянието на народа си, за да може да продължи с ядрените изпитания. Те и сега севернокорейците умират като кучета за съжаление. Ако на Ким му пукаше за тях, щеше да промени режима поне малко в посока демокрация и пазарна икономика.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Хамсал

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Гошо":

    Мдааа, на мойта улица се надпреварват кучета и корейци да се тътват!
  • 4 Кики

    9 4 Отговор

    До коментар #2 от "Гошо":

    Гошо,ти не разбираш от политика!
    Икономиката на Корейска народно-демократична република се задъхва заради жестоките дългогодишни санкции...За това Ким чрез ядрената си програма се стреми да накара САЩ да свали всички санкции,в замяна на програмата. Те имат забрана да внасят и изнасят почти всичко! В момента живеят като нас,изключвам заможните българи.
    Когато паднат всички санкции,до 10г. ще стигнат Китай!

    Коментиран от #5, #11

  • 5 Гошо

    4 9 Отговор

    До коментар #4 от "Кики":

    Интересна гледна точка. Само една корекция - хората в КНРД са много по-бедни от нас. Там борбата за хляб, вода и подслон е наистина жестока - те реално са на нивото на централните африкански държави. С Китай сме горе-долу на едно и също ниво, като изключим някои многомилионни мегаполиси, където има огромна концентрация на богатство.
  • 6 Кики

    11 3 Отговор
    Гошо,колко време отдели за КНДР?
    Или само прочети в Уикипедия написаното, което не е актуализирано от 20г.!
    За какъв "подслон" говориш, като политиката открай време им е ,за всяко младо семейство се дава безплатно жилище. Между другото, почти всичко е безплатно там...Заплатите, които получават са им един вид джобни. Цените са им много ниски.Трудно е за обяснение.Трябва да се ровиш много, като мен,за да разбереш стандарта им на живот.

    Коментиран от #7

  • 7 onq s konq

    4 6 Отговор

    До коментар #6 от "Кики":

    СРЕДНАТА/не минималната/ раб. заплата в С.Корея е 47 долара.Гладът е ПОВСЕМЕСТЕН,ОСОБЕНО ТАЯ ГОДИНА поради Катастрофалната реколта,като Ким наложи "Порцион" 300 грама дневно на човек.За отбелязване е,че в Градовете населението страда повече от Селското,защото Селяните имат възможност да смесват храната с Кора от дървета и корени,намират и Диви плодове.Развива се Незаконна Гранична търговия около Китайската граница,но Правителството си затваря очите САМО ЗА ТИЯ РАЙОНИ,поне те да не са им проблемни.Основно ХРАН. ПОМОЩИ идват от Китай и Ю.Корея,но поради Санкциите Китай също го е закъсал.Затова и С.Корейските рибари БЕЗ СТРАХ нахлуват в Руски води,защото НЕ ИМ ПУКА какво ще ги правят руснаците при мисълта за ГЛАДНИТЕ ГЪРЛА,ЧАКАЩИ ГИ В КЪЩИ!Няма Интернет,на Границата се стреля "на месо,няма Гориво за автомобилите/то пък едни автомобили.../,няма Протести.Ти обаче СМЕЛО ЗАЯВЯВАШ, че "СА КАТО НАС" и всичко им е евтино...За тебе като БЪЛГАРИН може би,по същата причина по която и Нашите цени са смешно ниски за Западняците!Чети и се образовай Кики,защото е казано : "Който се учи,той ще сполучи" :)

    Коментиран от #8

  • 8 гост

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    Коньо, бетер комунист си, плюещ капитализма. Върна ме 40 години назад, когато в България имаше пълно информационно затъмнение, а твоите приказки бяха пропагандата на строя. Що не си насочиш анализа към България за последните 30 години или и ти като неинформираният Гошо ще ми сравняваш БГ с Китай?! Смешни сте туй хибридите и ниско ефективни....та кое казваш им е ниско на българските цени?! Хахаха

    Коментиран от #13

  • 9 Бай хой

    5 0 Отговор
    Сащ клекнаха. Ким водородния ги направи на луди пеперуди. Демократична корея победи.
  • 10 Гошо

    2 1 Отговор
    Аз сравнявам на база данни на институции като Световната банка. Уверявам те, че тези хора знаят много по-добре от теб или мен. Не знам защо сравнението с Китай ти е толкова странно. Защо според теб там се концентрират евтините производства? Заради евтиният и детски труд, както и неспазването на екологични норми, ето защо. Защо служителите на Фокскон скачаха от покрива да се самоубиват? От добри трудови условия ли? Чувал ли си да се е случило нещо от този порядък в България? Аз не съм. Има причина производството там да е толкова евтино. За щастие мегаполисите бутат статистиката нагоре и на национално ниво средната заплата е приблизително колкото нашата.
  • 11 Марио

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Кики":

    Прав си.
    Оно ония хакраварите искат целию свет,но лудия кимчо не дава се.
    Поради това кимчо има сериозни оръжия,а хакраварите усещат че губат позиции вече в мн.държави.
    И поради това сигурно ще премахнат санкциите (ЕДВА ЛИ НЕ ОТ ТЯХ ДА МИНЕ)за да покажат колко са великодушни.
  • 12 Гошо

    2 0 Отговор
    До коментар 7 оня с кравата.
    Кое му е евтиното в българия ве образования умник??? То ти най много требва да четеш бе образован кравар
  • 13 До гост

    0 2 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Много точно казано. Такива сме бълхарите, все другите оправя ме, а не си вижда ме осраната и истърбушена кочина поставена в изкуствена кома от големите демократи. Ся поне банани и кола има на корем за една фабрика на роби за западните демократи. Ама нали така иска началника кравар