2 Октомври, 2019 14:00 1 645 3

САЩ към Ким: Без провокации!

  • сащ-
  • северна корея-
  • ракета-
  • южна корея-
  • майк помпео

Вашингтон призова за сдържаност, след като Пхенян изстреля две балистични ракети

САЩ към Ким: Без провокации! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

САЩ призоваха Пхенян "да се въздържа от провокации" и да запази ангажираността си с ядрените преговори, след като Северна Корея изстреля балистична ракета край източните си брегове, предаде Ройтерс.

"Призоваваме Северна Корея да се въздържа от провокации, да съблюдава задълженията си съгласно резолюциите на Съвета за сигурност на ООН и да остане ангажирана с участието си в съдържателни и трайни преговори за гарантиране на мира и стабилността на Корейския полуостров и премахване на ядрените оръжия", заяви в Рим говорител на Държавния департамент.

Държавният секретар на САЩ Майк Помпео е на посещение в Италия.

Южна Корея заяви, че днешната ракета може да е била изстреляна от подводница. Изстрелването стана ден след като КНДР обяви, че ядрените преговори със САЩ ще бъдат възобновени.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шляхтиц

    5 1 Отговор
    На каубоя (краваря) дойде ли му малко разум в главата най-после, че с рогитите напред в съвремния СВЯТ ВЕЧЕ НЕ МОЖЕ.............
  • 2 Хрониките на соросоидите

    4 3 Отговор
    Чичо Кимчо, по-полечка с ракетите, че памперсите ни са кът, а и пари за нови няма!
  • 3 анонимен

    3 2 Отговор
    Браво на Ким! !! Само трябва леко да коригира мерник към краварите и бой!
Новини по държави: