Last news in Fakti

14 Октомври, 2019 17:35 1 872 0

Нов фаворит за британски премиер

  • великобритания-
  • джереми корбин-
  • джон бъркоу

Джереми Корбин готов да подкрепи Джон Бъркоу

Нов фаворит за британски премиер - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Лидерът на британската опозиция Джереми Корбин е готов да признае Джон Бъркоу за премиер на националното обединение, съобщи The Times.

Според източници на изданието лидерът на Лейбъристите разбира, че няма да получи достатъчно подкрепа, за да оглави правителството. За това и той е готов да отстъпи ръководна позиция на друг премиер при вариант, в който Борис Джонсън напусне поста.

Основно условие за подкрепа е кандидатът да не е представител на консерваторите или лейбъристите. В момента Бъркоу е председател на британския парламент.

Преди това той беше представител на консерваторите. Към този момент той е фаворит за компромисен кандидат при лейбъристите.

Смята се, че Бъркоу може да обедини управляващи и опозиция. Той може да избере за партньор лидерът на либералните демократи Джо Суинсън.

В момента има мнения, че опозицията може да се опита да овладее властта без избори на 21-ви октомври, с което да даде възможност на Бъркоу да изпрати писмо до ЕС за отлагане на излизането на Великобритания. Все още не се знае дали такъв план ще бъде реализиран.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: