Last news in Fakti

24 Септември, 2019 16:39 1 131 2

Британският парламент отваря врати

  • великобритания-
  • парламент-
  • джон бъркоу

Председателят на парламента иска възможно най-бързо възобновяване на заседанията

Британският парламент отваря врати - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Председателят на британския парламент Джон Бъркоу призова работата на британския парламент да бъде възобновена възможно най-бързо, съобщи The Telegraph.

Той приветства решението на Върховния съд на Великобритания. Съдът обяви решението на британския премиер Борис Джонсън за временно разпускане на парламента за незаконно.

„Приветствам решението на върховния съд. Камарата на общините трябва да бъде свикана незабавно. Възможно най-бързо ще се консултирам с партийните лидери. Важно е заседанията да започнат възможно най-бързо“, заяви Бъркоу.

Председателят на Върховния съд Бренда Хейл обяви, че след решението, депутатите могат да започнат отново работата си в парламента. Решението на съдът не подлежи на оспорване.

Джонсън отмени парламентарните заседания за пет седмици, като опозицията смята, че така той се опитва да предотврати прокарването на закони срещу излизането на Великобритания от ЕС без споразумение.Вероятно заседанията ще започнат още от сряда.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РЗС

    3 0 Отговор
    Премиер, кралица и правителство могат да го душат сега
  • 2 Пинокио

    3 0 Отговор
    Имат истински независим съд, а ние си имаме назначени послушковци.
Новини по държави: