Last news in Fakti

16 Октомври, 2019 20:02 1 715 3

Споразумението с Великобритания е близо

  • великобритания-
  • доналд туск-
  • ес

Основните теми са вече договорени

Споразумението с Великобритания е близо - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Основните въпроси за споразумение с Великобритания са вече договорени. Това заяви председателят на Европейския парламент Доналд Туск, цитиран от ДПА.

Според него всичко ще стане ясно до утрешния ден. Той заяви, че в момента се вижда напредък и нещата вървят в правилната посока.

„Основните въпроси за споразумение са вече готови. На теория можем да договорим тази сделка до утре. Така ще избегнем хаоса. През вчерашния ден бях готов да кажа, че ще имаме сделка, но сега ще съм малко по-сдържан“, заяви Туск.

Споразумение трябва да бъде прието на следващата среща на върха на ЕС. След това то ще трябва да бъде одобрено от британския парламент.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хъш

    2 0 Отговор
    А в европейския парламент няма ли да бъде одобрено?
    А да забравих, тях никои не ги пита, има си преговарящи за това.
  • 2 Хъш

    3 0 Отговор
    Като цяло нещо изведнъж се разързаха. Решенирто за тази сделка все повече заприличва на една друга сделка за едни самолети.
  • 3 калинка

    2 0 Отговор
    Пускат на англичаните примамка, уж са на крачка от договаряне на сделка, за да принудят оня, офазеният, да поиска отсрочка. После е ред на студения душ.