Last news in Fakti

23 Октомври, 2019 11:34 5 003 38

Американски бомбардировачи над Черно море

  • сащ-
  • бомбардировачи-
  • черно море

Те са провели тренировъчни полети

Американски бомбардировачи над Черно море - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Американски бомбардировачи са провели тренировъчни полети над Черно море, съобщи РЕН ТВ.

Това беше обявено от командването на ВВС на САЩ в Европа. Полетите са били извършени и в близост до Крим.

В тях са участвали два бомбардировача B-52H. По време на полетите е било усъвършенствано сътрудничеството с Румъния, Грузия и Украйна.

По-рано беше съобщено, че САЩ са прехвърлили четири бомбардировача B-52H в базата Ферфорд във Великобритания. В последствие три от тях извършиха демонстративни полети край Калининград.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 F pepi

    45 13 Отговор
    А наще F-16 къде са?

    Коментиран от #4, #29

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Илич

    25 55 Отговор
    Браво! Да живее САЩ

    Коментиран от #27

  • 4 El pepi

    66 11 Отговор

    До коментар #1 от "F pepi":

    75 години от американо-английските бомбардировки над София!
  • 5 СссереМ

    18 41 Отговор
    Добре де, полетите са тренировъчни само някой специалист по руски дупита сега да ми обясни ЗАЩО морето около крим покафеня и замириса.

    Коментиран от #12, #26

  • 6 Бай хой

    33 11 Отговор
    То голямо сътрудничене е паднало. Направо са се скъсали от сътрудничене. При подготовката на полета на бомбардировачите екипажа е отработил бойния елемент туъркване в Хърватска дискотека. След лекинко ошамарване на туъркващите американски хомосексуалисти от хърватите американските военновъздушни сили са доложили че успешно са се преборили за живота си. Та вече заобикалят Хърватска чак през Черно море.
  • 7 ddddd

    13 7 Отговор
    'Американски бомбардировачи над Черно море' давайти да бегами при путейн
  • 8 сащ е тумора на планетата

    48 13 Отговор
    ще се наиграят тия боклуци скоро, иначепосле Русия била агресивна аз незнам дапрелитат руски бомбардировачи до калифорния или лонг айланд-ню-йорк, а соросня как мислите

    Коментиран от #10

  • 9 666

    11 21 Отговор
    Каскетите сложиха и памперси.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Опикан рублераст

    12 7 Отговор
    Ей ся жа са оплача на чичко путин
  • 12 Припомнящ

    15 3 Отговор

    До коментар #5 от "СссереМ":

    Защото си прекалил със срането!!!
  • 13 Каскетчик

    9 19 Отговор
    Другарите напълниха каскетите до горе от страх
  • 14 ЪРП

    26 7 Отговор
    БРУТАЛНО НАГЛИ ГОВЕДАРИ!!!!
    КАТО ГЛЪТНАТ ЕДИН "ТРЕНИРОВЪЧЕН" КАЛИБЪР ОТ РУСНАЦИТЕ НА СЛЕДВАЩОТО АГРЕСИВНО ПОСЛАНИЕ.........

    Коментиран от #22

  • 15 ЪРП

    20 5 Отговор
    РОСЕНЧОООО, МАМИН СЛАДЪК ДЖУРНАЛИСТ .......ТИ МНОООГО УДОБНО ПРОПУСНА ДА СПОМЕНЕШ, ЧЕ ТОЗИ СТРАТЕГИЧЕСКИ БОМБАРДИРОВАЧ Е МИНАЛ НА 50 КМ. ОТ СОЧИ, ТОЧНО КОГАТО Е БИЛА СРЕЩАТА НА ПУТИН И ЕРДОГАН !!!!.....МНОООГО УДОБНО ПРОПУСКАШ ДА ГИ СПОМЕНЕШ ТЕЗИ СУПЕР АГРЕСИВНИ ПОСЛАНИЯ И ДЕЙСТВИЯ НА СВЕТОВНИТЕ ТЕРОРЯГИ!?!!!!
    БРАААВО, РОСЕНЧО........ЗАСЛУЖИ СИ ЕДНО ЛУКЧЕ ЗА НАГРАДА!!!
  • 16 ЪРП

    5 1 Отговор
    Стратегически бомбардировачи на САЩ прелетяха 50 км от Сочи по време на срещата Путин-Ердоган

    525 | 23 окт. 2019 | 11:23
    Преминавайки въздушното пространство на Германия и Полша, самолетите B-52H Stratofortress са влезли във въздушното пространство на Западна Украйна и са поели на юг към Черно море през въздушното пространство на Румъния


    За първи път в съвременната история американски стратегически бомбардировачи са преминали в близост до крайбрежието на Крим, проближавайки се в определени моменти на разстояние не повече от 25-30 километра, а след това са полетяли към Сочи, където в същия момент се е провеждала срещата между президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Таийп Ердоган. Там са били пристигнали и лидерите на африканските страни, които в сряда ще участват в срещата на върха „Русия-Африка“, предават агенциите EA Daily и "Фокус".

    „На 21 октомври два бомбардировача B-52H Stratofortress от ВВС на САЩ с номера 60-0028 и 61-0006, излитайки около 16:30 чсаа от британската авиобаза „Феърфорд“ са поели курс на югоизток. Преминавайки въздушното пространство на Германия и Полша, те за първи път са влезли във въздушното пространство на Западна Украйна, преминали са над градовете Тернопол, Хмелницки, Черновци и са поели на юг към Черно море през въздушното пространство на Румъния“, съобщават авторите на „Оперативна линия“.

    Експертите отбелязват, че Молдова и този път, както в много случаи с дроновете Global Hawk (които летят от о
  • 17 ЪРП

    6 2 Отговор
    Експертите отбелязват, че Молдова и този път, както в много случаи с дроновете Global Hawk (които летят от остров Сицилия до Източна Украйна), не е предоставила на B-52H разрешение за прелитане през нейното въздушно пространство, затова те са били принудени да се отклонят малко към Румъния, преди да пристъпят към демонстрирането на американското послание към Русия и Турция.

    „Влизайки във въздушното пространство на Черно море, В-52Н са тръгнали на изток по крайбрежието на Крим, което са минали на разстояние, не превищаващо на отделни точки от маршрута 25-30 километра и за първи път са се насочили към Сочи (минимално разстояние около 50 километра) и нататък. Също така за първи път са се приближили към грузинския град Поти (на 50 км) и след това са тръгнали по обратния курс“, констатира „Оперативна линия“, като подчертава, че разстоянието от резиденцията на руския президент е било 50 километра.

    Авторите отбелязват, че те нямат информация, която достоверно да посочва какви противодействия са предприети от дежурните сили на противовъздушната отбрана на Черноморския флот и Южния военен окръг „по отношение на изнаглелите американски военни“.

    „Но фактът, че това е ВТОРО извънредно събитие във въздушното пространство на Черно море с участието на B-52Н, което е оставено без надлежно внимание от Министерството на отбраната на Руската федерация, само по себе си е тъжен факт, показващ много“, казват експертите.

    EADaily добавя, че според информацията на
  • 18 ЪРП

    4 1 Отговор
    EADaily добавя, че според информацията на „Оперативна линия“, друго необикновено събитие се е случило на 19 октомври, когато един от Б-52Н „е обозначил изпепеляващ удар по основните бази на руския флот на южния фланг".

    На този ден два Stratofortress излетяха към Румъния, зареждайки се от самолета KS-135, а след това един от В-52Н се е насочил към базата на руския Черноморски флот - Севастопол, където заедно с патрулния самолет P-8A Poseidon и дрон Global Hawk „демонстрирана атлантическа солидарност с Украйна“. А другият B-52Н отиде до брега на Сирия, „където обозначи условния „ад и пепел“ за въздушната база Хмеймим, като даде плаха надежда на кюрдите“.

    Бомбардировачите се приближиха до Севастопол и Тартус на разстояние, не по-голямо от 30 и 180 км, съответно. Прави впечатление, че въздушното пространство на Турция не е използвано за полета до брега на Сирия.

    EADaily многократно е писал, че три от четирите нови пристигания на B-52H Stratofortress на 10 октомври, непосредствено след трансатлантически полет са нанесли условен ядрен удар по Калининградска област от разстояние не по-голямо от 250 километра. Командването за глобални удари, обявяващо следващото посещение на бомбардировачите в Европа, заяви, че екипажите ще развият умения за интеграция и взаимодействие със съюзници, както и ще научат повече за условията на операциите в регионалния театър на операциите.

    EADaily също така припомня, че в нощта на 21-22 октомври два стратегически ракет
  • 19 ЪРП

    9 0 Отговор
    EADaily също така припомня, че в нощта на 21-22 октомври два стратегически ракетоносеца на руските Военно-космически сили (ВКС) Ту-160 са извършили непрекъснат полет от въздушната база в Енгелс (Саратовска област) до авиобазата Waterkloof AFB в Република Южна Африка (ЮАР). Според руското министерство на отбраната въздушната група от два стратегически ракетоносеца Ту-160 и ескортни самолети - танкера Ил-62 и тежкия транспортен самолет Ан-124 „Руслан“ е изпратена в Южна Африка, за да развие двустранно военно сътрудничество и да отработване на въпроси за взаимодействието между военновъздушните сили на двете държави.
    epicenter.bg
  • 20 Масонски удар под кръста

    3 18 Отговор
    Eрдo дa внимaвa дa нe му cтaнe вoйcкaтa oт втoрaтa пo гoлeминa в НAТO /a тя e втoрa зaщoтo e c мнoгo нaрoд нaрaмили гoли пушки, a нe чe e втoрa пo мoщ/ в нaй-мaлкaтa пo чиcлeнocт зa брoeни минути в Cирия и зa брoeни чacoвe в Турция. Бaзaтa ''Инждирлик'' нa CAЩ вeчe e c плaн зa дeйcтвиe /НAНACЯНE НA УДAРИ и прeнacянe eднoврeмeннo/ в другa държaвa включитeлнo и у нac. Една ракета да изстрелят от тия с тръбите за газопровод турците ще си гарантират пълномащабна война и унищожение за не повече от 4 часа. А и тия от кремъл да внимават много много да не си разтягат прашките ако им се живее но явно на руснаците много не им се живее и искат да се унищожи планетата, така както виждам според агресивните им действие напоследък.Унищожението на тази планета е най-лесната задача може да стане за около два-три часа. Ако мислите че сте си поживяли достатъчно агитирайте война. Тя може да се случи ненадейно в три часа и половина сутрин и в 8 часа всички да пътуваме към Слънцето защото глупак е този който си мисли че планетата няма да бъде раздробена на няколко малки парчета при термоядрена война.

    Коментиран от #24

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 БИБАН

    13 0 Отговор
    ПЕДЕГРУЗИЯ И УСРАЙНА не са в УСРАТО.Какво дирят тези летящи щайги там.

    Коментиран от #25

  • 24 заразно зло

    10 0 Отговор

    До коментар #20 от "Масонски удар под кръста":

    Колко трябва да ти е куха тиквата за да сътвори такова съчинение.Изпии си ксанакса завий се стопло одеало и погледни под леглото за малки зелени войничета.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Ххх

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "Илич":

    Вчера, под статията за руската Армата питаше кога ще трябва пак да я дърпаш, ама виж, за 60 годишни американски бомбандировачи изпадаш в див възторг и умиление. Макар че при действителен конфликт с Русия доста се съмнявам, че точно с тия дозвукови бомбандировачи ще им стиска да си правят кръгчета над Черно море, демонстрирайки американската мощ.

    Коментиран от #28

  • 28 Опровержение

    2 1 Отговор

    До коментар #27 от "Ххх":

    Ти не четеш ли бреТози е Адаша Не съм инж Илич Моля не ме бъркай с други
  • 29 Емил Рангелов

    1 6 Отговор

    До коментар #1 от "F pepi":

    Те наще нема да им требват!Не са опрели до тех!Наще са си за вътрешна употреба за патрули и обучение на наште пилоти.При конфликт ще има много и ф16,,15,,18,,22,,35!Минали са Б 52 ,значи са минали и Б 2 ,ама никой не е разбрал.Пред Б 52 летят и раптори ,ма нещо са убегнали от полезрението на ушанките.Те да напомнят ,че второ джендърско изпълнение като в крим ,няма да има!

    Коментиран от #32

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Ххх

    3 1 Отговор

    До коментар #29 от "Емил Рангелов":

    Много си оргинален. Имало съпровождащи Раптори, ама ушаките не ги усетили ? Верваш ли си, както казваше царя на времето. В почти всички подобни случаи бомбандировачите се прихващат и съпровождат определено време от изтребители на застрашената страна, като почти винаги се осъществява визуален контакт между бомбандировачите и изтребителите, понякога изтребителите повдигат крила, показвайки ракетите под крилата си. Но, изглежда Рапторчетата са станало толкова невидими, че и визуално не са ги видяли, изглежда са прелетели само в болното въображение на компанията каскети от сайта.

    Коментиран от #34

  • 33 1122

    7 0 Отговор
    Просто не остана място по света където да тренират вече!?Постоянно генерират провокации и търсят с кого да се спречкват,НО ,то веднъж се греши и....после пътища много,но....все някога така ще го отнесат,че заради тяхната упорита наглост и нахалство ще загинат милиони невинни жители на тая земя,но и на тях ще им дадат хубав урок,ако нещо остане от тях!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Ххх

    3 0 Отговор

    До коментар #34 от "Емил Рангелов":

    Току що си написах коментара, и в 18.03 часа във Факти излиза статия, как В 52 е бил съпроводен от руски СУ 27 на разстояние от 70 км. Така че, пускай си след малко "Лека нощ деца" и не се опитвай да коментираш теми, значително надхвърлящи интелектуалните ти възможности.
  • 37 Македония

    2 0 Отговор
    Наше ф16 още са на чертожната дъска.
    Докато станат готови те ща са вече ретро
    изтребители.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: