Last news in Fakti

23 Октомври, 2019 17:22 1 143 1

Протести в Боливия

  • боливия-
  • протести-
  • избори

Гражданите искат правителството да проведе втори тур на изборите

Протести в Боливия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Граждани излязоха на протест в няколко града на Боливия, съобщи РИА Новости.

Протестите са в резултат на изборите в страната. Вотът беше спечелен от президента Ево Моралес, който ще трябва да се яви на втори тур.

Според някои опозиционери неговото правителство се опитва да промени резултатите от вота. От правителството на президента отричат да имат подобна роля.

Смята се, че това са най-мащабните протести в страната от десетилетия. Смята се, че броят на протестиращите достига 100 000 души.

Според опозицията в момента има опит да се предотврати провеждането на втори тур на вота. Представители на Организацията на американските държави и ЕС вече се срещнаха с президента, за да разберат подробности за изборите.

През последните дни Моралес отрича да се опитва да влияе на изборите.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕНКО

    2 1 Отговор
    "ЪМЕРИКЪН" ПРОТЕСТ !!! ОЩЕ ПАРИ БЕ ЦРУ !!! НАЦИОНАЛНАТА ИДЕНТИЧНОСТ СЕ САМОПРОДАВА СКЪПО В ЛАТИНСКА АМЕРИКА -ТУК ПРЕДАТЕЛ -ТАМ ПРЕДАТЕЛ -ТАМ ЛИКВИДИРАН ЦРУШНИК -СКЪПО И ТРУДНО !!!!!!!!