Last news in Fakti

10 Ноември, 2019 16:44 1 344 5

Извънредни избори за президент

  • боливия-
  • ево моралес-
  • избори-
  • президент

Ево Моралес сваля напрежението с нови избори

Извънредни избори за президент - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Президентът на Боливия Ево Моралес обяви процедура по провеждане на извънредни избори за президент на страната. „Обявявам нови избори, за да може чрез гласуване боливийският народ да избере своето ново правителство”, заяви той на специална пресконференция, която се излъчваше по социалните мрежи. „Искам всички да направят така, че напрежението да спадне. Моля всички да гарантират едно мирно съжителство”, допълни той.

По-рано беше публикуван доклад, в който се посочваше, че „екип от одитори не може да потвърди резултатите от изборите и затова предлага да бъдат проведени нови”.

Боливициите гласуваха за президент на 20 октомври т.г. По информация на Висшия избирателен съд, победител е действащият президент Ево Моралес. Основният му съперник – бившият президент Карлос Леса заяви, че не признава победата на Моралес на първия тур. След обявяване на окончателните резултати, страната беше залята от протести и стачки. Моралес беше принуден да обяви извънредно положение и обвини опозицията в опит за преврат.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    4 11 Отговор
    Само САЩ ще ги оправят тия диваци и ще вкарат ред.

    Коментиран от #2

  • 2 Бай хой

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "Жоро":

    Стига Ра дженди. Сащисаните вече улравиха Афганистан, Ирак, Украйна, Хаити, Судан, Йемен и др. Та цъфнаха.
  • 3 шофьорът

    4 0 Отговор
    А може би трябва да вземем пример от тях... Но докато си седим пред компютрите и само си пишем така ще я караме!
  • 4 Време е за истинска промяна

    1 0 Отговор
    Време е народа да се надигне. Време е да им покажем, че трябва да ни взимат насериозно. Проблема е следният: твърде бързо се отказваме, задоволяваме се с малко. Пасивни сме и все чакаме друг да ни оправи. Запомнете, не е важно в каква ситуация се намираме, важно е да предприемаме действия, за да се измъкнем от нея. Ние трябва да се задействаме. Докато не дойде някой нормален или не се поправят тези, които са вече тук, няма да спираме да ги държим по напрежение. Ако махаме негодните за управление и мафиотите при всеки един гаф, те няма да смеят да сгафят. Така се прави на запад. Там не се задоволяват с малко и затова правят повечето неща качествено.
  • 5 jforfk

    0 0 Отговор
    Не мога да разбера ... Ами нали сега се проведоха избори? Как така някой не ги признава? Защо? Нали според Висшия избирателен съд си има победител? Къде са доказателствата за манипулиране на изборите? Или това е поредната диктатура от улицата? Платена от ЦРУ, Сорос или някое НПО?