Last news in Fakti

5 Ноември, 2019 18:29 4 390 25

Русия недоволна от американските бази в Сирия

  • русия-
  • сирия-
  • сащ

Страната отхвърля подсигуряването на петролните находища

Русия недоволна от американските бази в Сирия - 1
снимка: БГНЕС/EPA

Решението на САЩ за създаване на военни бази за защита на находищата в Сирия е незаконно. Това обявиха от руското външно министерство, цитирани от РИА Новости.

Американските военни вече се изтеглиха от някои райони в страната. Американският президент Доналд Тръмп обаче заяви, че ще подсигури петролните находища, които се намират под контрола на кюрдите.

„Всякакви действия, които целят да засилят незаконното американско военно присъствие в Сирия противоречат на международното право. За нас това е неприемливо“, заяви руският заместник – министър на външните работи Сергей Вершинин.

Американски представители вече заявиха, че компании от страната може да започнат работа по добива на нефт в страната. Според Тръмп границите вече са подсигурени от турските и руските представители.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монгола

    41 8 Отговор
    Бая зор ще видят краварите ако решат да точат петрол от Сирия!!! Ще точат, а дали?

    Коментиран от #18, #21

  • 2 Анти милиционер

    13 51 Отговор
    Жалки милиционери.... квичат безпомощно като наритани помияри. Но то лидерът им е такъв. Милиционер с Лада.
  • 3 Тръмп

    10 31 Отговор
    Вие дебилите си пазете границата,а аз ще пазя петрола!!!:):):)
  • 4 Анти милиционер

    7 37 Отговор
    Те са в Сирия заради интересите на Израел, но то от милиционер акъл все едно магаре и сателитна телевизия. Няма такъв ултра олигогрен като Милиционера.
  • 5 Тръмп

    9 44 Отговор
    Русначетата и турчолята май се чувстват прецакани,а???:):):)Тъпички са и пак ги изработих!!!:):):)

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Бесен Язовец

    34 5 Отговор

    До коментар #5 от "Тръмп":

    Еби си майката бе мършо!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Бесен Язовец

    33 2 Отговор
    Ще точат от,, чочура" на Асад обаче!
  • 9 Русороб

    4 26 Отговор
    Ватниците ореваха светът за сирийския петрол че не могат те да точат, смях и вагнеровци н а шиш

    Коментиран от #10

  • 10 Бесен Язовец

    20 0 Отговор

    До коментар #9 от "Русороб":

    Катонти спрът стотинките от НПО ко ще праиш? Освен каъщто ибрик в Джамията никъде няма да вземат на работа! Даааааааа мисли мисли..

    Коментиран от #12

  • 11 Хрониките на Евразия

    6 27 Отговор
    Днес в руската Дума гласуваха да изпратят в Сирия войници от редовната служба .
    Както в Афганистан - 3 месеца обучение и на фронта ..
    Но сега няма да научим колко са загиналите руски новобранци в Сирия , загубите Путин ги засекрети в първите месеци след като нападнаха Украйна .


    .
  • 12 Русороб

    2 20 Отговор

    До коментар #10 от "Бесен Язовец":

    Не ме жали ти мене, гледай в собственото си празно канче
  • 13 Батиста

    26 3 Отговор
    Краварите няма да има как да изкарат петрола от страната. Ще ги блокират в базите.
  • 14 Коста

    28 1 Отговор
    Крадците срама нямат. А после уж били борци за демокрация.
  • 15 Ердоан

    7 5 Отговор
    С Тръмп имаме сделка. Ще ми пази петрола докато аз 30 по 30 км разширя зоната до тях.
  • 16 Путин е дребно злобно лъжливо говедо

    4 19 Отговор
    Измамената камила на сирийската граница цвили отчаяно от собствената си глупост. Давай Путин! Трамбовай по границата. За нефта - след 100 години. Азиатската тъпотия е неизмерима.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Borislav Popov

    2 17 Отговор

    До коментар #1 от "Монгола":

    Какво значи "ако решат да точат" бе, монголоидно путиноидче ?? Че те вече отдааавана си точат бе, каскет, те там се позлатиха със сирийски петрол ! Ти вярно ли не знаеше, даже тук завчера имаше новина, по колко милиона на ден удрят хамерите от тези находища.

    Коментиран от #22

  • 19 одъртял комсомолец

    12 3 Отговор
    Очевидно е, че нито САЩ, нито пък Русия се вълнуват от сирийският петрол като източник на доходи. В най- добрите си години Сирия е давала под 1% от световният добив на петрол. Дори и да започнат да добиват, това ще бъде най- скъпият петрол на света. Огромни разходи за охрана, скъп и прескъп транспорт. Ясно като бял ден е, че целта е да се попречи на Асад да получи стабилен източник на доходи и въобще да се пречи на възстановяването на Сирия. В дъното на цялата уйдорма е Израел, който в случаят се явява и крайният потребител на този петрол. Друг е въпроса, че петролни и газови находища има и на десния бряг на Ефрат- района на Палмира. А иначе американското присъствие в източна Сирия обслужва идеално руските интереси. В крайна сметка Русия няма интерес от конкурентен газопровод от Катар до Еврепа, но също така няма интерес от ирански газопровод до сирийското крайбрежия. И едните и другите са конкуренти. Освен това американското присъствие прави иранците доста по- сговорчиви. Ще правят всичко квото им нареди Путин.
  • 20 Румяна Костова

    16 5 Отговор
    Ако Путин не бе наблегнал на развитието на военната промишленост и на възстановяването на руската армия, Световният полицай САЩ можеше да се намърда и в Сибир, за да пази газовите находища. От кого и от какво ли? Ами от каквото им дойде на ум. От противниците например на гей парадите.

    Коментиран от #24

  • 21 Бай Конур

    6 4 Отговор

    До коментар #1 от "Монгола":

    Пратете Вагнер , ама повечко тоя път ,че миналия път малко бяха !
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Магистрала

    2 2 Отговор
    И този път Хамериканците надиграха СССР ама в случая и чалмите са под ножа.
    Пазете границата докато си свършим работата казват Хамериканците и Кюрдите в един глас.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Русия е само лъжи и престъпления

    1 2 Отговор
    Ние, руснаците, и до днес не можем да се измъкнем от помийната яма, в която ни навря Октомврийската революция, а в страната ни липсва всякаква политическа култура, да не говорим за политическа мъдрост. Всичко това също е резултат от революцията. Тя ни върна обратно в пещерите, към архаичните представи за добро и зло. Вдъхна ни чувството за превъзходство над всички останали, просто защото ние сме ние.
    Виктор Ерофеев -
    един от най-талантливите и способни писатели днес.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания