Last news in Fakti

6 Ноември, 2019 11:42 3 686 6

Демократите нанесоха удар на Тръмп

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • избори-
  • удар-
  • демократи

Демократите бележат успехи на местните избори

Демократите нанесоха удар на Тръмп - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Американските демократи осъществиха пробив на щатски избори, което се смята за удар срещу президента Доналд Тръмп, предаде Би Би Си.

Демократът Анди Бешър обяви победа на изборите за губернатор на Кентъки след напрегната надпревара в консервативния щат. Междувременно демократите поеха пълен контрол над законодателния орган във Вирджиния за първи път от 20 години. Резултатите са сочени за тест за политическите настроения преди президентските избори догодина, предаде БНР.

Но републиканците удържаха победа във вота за губернатор на Мисисипи след оспорвана битка. Губернаторите в американските щати оглавяват изпълнителната власт на местно ниво. В Кентъки Бешър обяви победа над настоящия републикански губернатор Мат Бевън, след като окончателните резултати му дадоха преднина от 0,4%. Бевън (52 г.) заяви, че няма да отстъпи, позовавайки се на неуточнени „нередности“.

Загубата се смята за спънка за Тръмп, който се опита да мобилизира подкрепата за Бевън с митинг в Кентъки в понеделник вечерта. В реч пред хиляди привърженици президентът заяви, че загуба на Бевън би била определена от критиците му като „най-голямата загуба в историята на света“. Тръмп спечели щата на изборите през 2016 г. и настоя, че Бешър е „твърде екстремен и твърде опасен“, за да управлява Кентъки.

Въпреки загубата републиканците спечелиха победа в пет други вота в Кентъки, включително за главен прокурор на щата. Междувременно във Вирджиния демократите надделяха над републиканците в двете камари на местния парламент.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дон

    17 1 Отговор
    То всеки нанася удар на Тръмп, но все още е на върха

    Коментиран от #3, #5

  • 2 Жоро

    3 0 Отговор
    Тръмп още вдига самолета ама пистата му е къса за кацане.
  • 3 Име

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "Дон":

    Да, докато падне.
  • 4 Bob

    3 0 Отговор
    Ще си остане на върха и след изборите
  • 5 Гост

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от "Дон":

    Да, на върха на бездарната и арогантна некадърност!
  • 6 ПЕНКО

    0 1 Отговор
    ОТ КОГО СЕ СМЯТА ЗА УСПЕХ -ЕХ-ЕХ -ЕХ ????