Last news in Fakti

6 Ноември, 2019 14:50 1 918 8

Тръмп да отмени поканата към Ердоган

  • сащ-
  • реджеп ердоган-
  • турция

Американски сенатор иска преразглеждане на диалога

Тръмп да отмени поканата към Ердоган - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Висш представител на Демократическата партия отправи призив към американския президент Доналд Тръмп да отмени поканата си към турския държавен глава, съобщи Fox News.

Коментарът на Боб Мендес беше направен по време на реч пред Сената. Според него САЩ трябва да преразгледат своите отношения с Турция.

„Снимка на Доналд Тръмп и Реджеп Ердоган в Овалния кабинет би представлявала край на всякакви стремежи на кюрдите за мир и сигурност. Това ще е край на доверието, което ние поддържаме с нашите бойни партньори.

Тази покана трябва да бъде отменена и да не петним репутацията си с преговори с още един тоталитарен лидер. Самият Ердоган трябва да разбере, че трябва да зачита международното право“, заяви Палмър.

По-рано самият Тръмп заяви, че е готов да се срещне с Реджеп Ердоган във Вашингтон. Много американски представители обаче го считат за нестабилен партньор след действията в Близкия Изток.

Американският президент настоява, че Турция трябва да поеме повече отговорност, а САЩ само да подсигуряват стабилност в отделни региони.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ердо

    16 8 Отговор
    А бе що не си гледате краварника, аз и без тва няма да идвам
  • 2 турчин

    21 6 Отговор
    Ердоган се развалнува когато чу че искат да отменят поканата и си го премести в другия крачол.
  • 3 KARDJALISTAN

    17 6 Отговор
    COK SIKIMDE KAZA SULTAN ERDOGAN
  • 4 Yavuz

    18 3 Отговор
    Първият влак от Пекин до Лондон по ПЪТЯ НА КОПРИНАТА вече е в Турция,а Тръмп като бизнесмен най добре усеща на къде вървят нещата.
  • 5 Самата истина

    16 3 Отговор
    ДЕМОКРАТИТЕ СЕ СТАХУВАТ ОТ ЧОВЕКА КОЙТО ЩЕ КАЗВА ИСТИНАТА ЗА СИРИЯ НАПРАВО В ОЧИТЕ ИМ КАК САЩ ИЗПОЛЗВАХА ЕДНИ ТЕРОРИСТИ С/У ДРУГИ ТЕРОРИСТИ И ЕТНИЧЕСКО ПРОЧИСТВАНЕ ЗА ДА РАЗДЕЛЯТ ЕДНА СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА А МОЖЕХА ДА ИСКАТ ПО 100 ВОЙНИКА ОТ КОАЛИЦИОННИТЕ СИЛИ ОТ 27 ДЪРЖАВИ БОНБАРДИРАЩИ ФАБРИКИ , ЗАВОДИ , БОЛНИЦИ , УЧИЛИЩА УБИХА НАД 700 000 ХИЛ. ЖЕНИ , ДЕТЦА И ВЪЗРАСТНИ ДАНО НЕ СТАНЕ НЕЩО ЕРДОГАН ДА НЕ ХОДИ В САЩ .

    Коментиран от #6

  • 6 Влаха

    16 3 Отговор

    До коментар #5 от "Самата истина":

    Не само империята на злото но и ЕС ги е страх че света ще научи истината за Сирия
  • 7 окончателно решение

    4 14 Отговор
    за кръвожадния геноцидски ердоган само бой и санкции до дупка
  • 8 Хасан

    11 2 Отговор
    Значи има само американски национален интерес и никакъв друг ..Сащ ще имат интерес на 10 хиляди км а Турция няма да има интерес до самата граница