Last news in Fakti

12 Ноември, 2019 14:00 2 537 13

Външно: Не пътувайте до Израел

  • израел-
  • ивицата газа-
  • външно-
  • българи-
  • ракети

Посолството на България в Тел Авив е затворено за клиенти

Външно: Не пътувайте до Израел - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Поради усложнената на 12 ноември 2019 г. обстановка препоръчваме временно да не се пътува в Израел, а всички български граждани на територията на страната трябва да имат предвид, че са изключително непрепоръчителни посещенията на места на териториите на Западния бряг, Източен Ерусалим, в близост до границата с Ивицата Газа, Голанските възвишения.

Препоръчваме при пристигане в местата за настаняване в Израел всички туристи да се поинтересуват за наличието на бомбоубежища в района. В случай на задействани звукови сирени за въздушно нападение (ракетна атака), хората следва да се отправят по най – краткия път до бомбоубежище и да чакат спиране на сигнала за опасност.

В случай, че няма укритие или не може да се стигне до него навреме, лицата следва да се прикрият до най–близката стена или преграда, което би могло да ги предпази от потенциален взрив или осколки от шрапнели. При всички случаи следва да се спазват инструкциите, давани в такива случаи от органите на обществения ред и/или на военни части, предадоха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

Във връзка с усложнената обстановка посолството на България в Тел Авив е затворено за клиенти. При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството на България в Тел Авив на следните телефонни номера: + 972 3 696 13 78 и + 972 3 696 13 61 или мобилни номера за спешни случаи +972 54 59 54 379 и +972 54 764 00 89.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    18 9 Отговор
    А защо юдеитд от Шалом пътуват до България? Кога ще им забраним да идват в страната която не ги е спасила?

    Коментиран от #13

  • 2 Да па щото сме се юрнали😂😂😂

    12 4 Отговор
    Да върим при юдейте😂😂😂
  • 3 Гой

    12 2 Отговор
    Бе те, хората да се крият в боимбоубежищата, ама жидовете ни нямат за хора, та да не останем да броим ракетите попаденията?!
    И изобщо, кой нормален човек се е заръгнал за израел? То и тук си имаме команчи, защо да ходим да ги гледаме чак там?
  • 4 Антиашкенази

    13 4 Отговор
    Там не стъпвам. Сред толкова много чифути ще полудея за пет минути.
  • 5 ха ха ха

    18 3 Отговор
    В момента там избиват всичко де що мърда и не е евреин, искате ли клипове? ... че тия тука не смеят да гъкнат по въпроса ;)

    Големите холкостници да видите що за хора са и как се правят на мачкани и убивани!
  • 6 София

    2 0 Отговор
    Посранниците са в отпуск
  • 7 Историк

    4 5 Отговор
    Недоумявам, как прости, неуки, недобронамерени пишат горните редове. Тази пролет бях на Екскурзия в Израел. За 60 г. са построили такава китна държава, която Москва не може и 300. Посетих и кибус, кооператив от 300-350 човека които работят, живеят заедно, отглеждат си децата без да получават пари, просто получават каквото им трябва. Точно както утопично комунистите ни говориха за комунизма у нас, едно време. Това, което Москва и Пекин не можа в Израел го има в кибуците. Никаде другаде по света, като турист не съм се чувствал горд, шастлив, приет с усмивка, прегръщан както в Израел, след думите: Турист съм от България
    Пък вие си пишете глупости, измукани от пръстите, просто изпълнени и с омраза и злоба за един народ, които ни обича, народ,който ни е благодарен и не забравя доброто ни отношение

    Коментиран от #9, #10, #12

  • 8 Иван

    5 0 Отговор
    Ако влеэнете в подэемието на американското посолство може да се натъкнете на Осама Бин Ладен
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Историк":

    Историк, то и аз обичам много малките игриви агънца, но ЧЕВЕРМЕТО много ми се услажда.
  • 11 анонимен

    3 0 Отговор
    Който познава евреите знае какви комични и симпатични хора са. Добри хора са.
  • 12 дрдок

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Историк":

    Напълно те покрепям Историк. Аз също съм бил там веднъж.Нещо повече -след 2 дни пак заминавам да посетя тази красива страна, д хора които успяват да живеят нормално в една ненормално напрегната за целия свят страна. Има нещо сбъркано в омразаята към евреите. Като обсебени са поддръжниците за еврейската конспирация.Близко до диагноза.
  • 13 javorrrrr

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "1234":

    Идват за да играят комар - добре дошли са им парите