Last news in Fakti

13 Ноември, 2019 07:53 3 922 11

В Близкия изток пак замириса на война (ВИДЕО)

  • баха абу ал ата-
  • ислямски джихад-
  • ивица газа-
  • газа-
  • израел-
  • николай младенов

Координаторът на ООН е заминал за Кайро заради напрежението в ивицата Газа

В Близкия изток пак замириса на война (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Специалният координатор на ООН за Близкия изток Николай Младенов е заминал от Тел Авив за Кайро, за да обсъди с египетското ръководство изострянето на ситуацията в ивицата Газа. Това съобщи ТАСС, позовавайки се на палестинската агенция Маан.

Младенов ще се опита заедно с египетските посредници да договори спиране на огъня между палестинци и израелци.

Заради израелски въздушни удари срещу двама лидери на групировката "Ислямски джихад", нанесени в град Газа и в Дамаск, се стигна до един от най-сериозните от пет години конфликти между Израел и палестинската територия. Палестински въоръжени групировки отговориха на убийството на Баха Абу ал Ата и жена му с ракетен обстрел по израелска територия. Изстреляни са били над 200 ракети и минометни снаряди.

Израелската авиация продължи да нанася удари по цели на "Ислямски джихад" и други групировки. От палестинска страна се съобщава за десет загинали и 48 ранени палестинци.

Вчера с три израелски ракети е била атакувана западно от Дамаск къщата на Акрам ал Аджури, друг лидер на бригадите, свързани с "Ислямски джихад".

Според сирийската агенция САНА той не е бил убит, загинал е синът му и още един човек. Сирийският център за наблюдение на правата на човека каза, че Ал Аджури и жена му са сред десетината ранени.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Дайте им на палестинците

    15 4 Отговор
    20 % от оръжията на исраел и гледайте как мошетата сами ще изчезнат от измислената си държава и разграбените територии, не че арабелите са стока де
  • 5 Тодор

    9 12 Отговор
    Коренните жители на тази земя са семитски племена, по-голямата част от които генетично са еврейски. Тази земя се е наричала Юдея. Римляните я преименуват на Палестина след последното въстание на юдеите срещу римската окупация. Тогава римяните със закон пръскат евреите по света под смъртна заплаха. Последния бастион -. крепостта Масада пада след няколко години. Арабски номади запълват района без постоянно заселване. Доста по-късно няколко племена се заселват хаотично до падането на цяла северна Африка по османско управление, което след години се оттегля от района най-безотговорно като принуждава ОН да помоли Англия да поеме юрисдикцията на Палестина. От този момент на сам евреите се връщат по земите си и си ги изкупуват от арабите. Пречейки на това обратно заселване Англия прави военноморски кордон и потопява всички кораби с еврейски заселници и така избива повече евреи от Хитлер. Сред потопените кораби са и няколко български с наши евреи.

    Коментиран от #9

  • 6 Простак

    15 5 Отговор
    Израелци масово купуват земи в България ,, идните години и България ще стане Израелска република ,
  • 7 Агент Харолд

    11 4 Отговор
    Пак ще има бой по брадите? 1 срещу 6 с американска техника. Никакъв шанс за мюсюлманските държави. Чичо Сам гледа
  • 8 Balgarin

    2 10 Отговор
    USA pomaga na palestrinzite,Izrael e Velika DARGAVA I moge da izbie vsicki ara I,no sa mnogo demokraticna I milostibi.
  • 9 ТОДОР

    6 7 Отговор

    До коментар #5 от "Тодор":

    Евреите вдигат няколко въстания срещу Английската администрация и продължават връщането си. Алчните араби усещат какво става но късно. Еврейската общоност е вече значителна а обратното заселване придобива лавинообразен вид. Следва обявяването на независима еврейска държава под името Израел. В същия момент Израел е нападнат от всички граничещи с него и други арабски държави с което започват арабско-израелските войни, които евреите печелят и след всяка война излизат с повече територии. Окупират дори Синайския полуостров но после след политически преговори го връщат на Египет. Принудени са да милитаризират държавата си до краен предел, което продължава до днес с военна повинност и на жените, както и силно развита военна промишленост известна като IMI. Палестинците отказват да живеят с израелците и искат самостоятелна държава с неприемлива територия. През цялото време твърдят, че искат да унищожат Израел, въпреки че 85 % от годното за работа палестинско население си изкарва хляба в Израел и то не лошо. бил съм многократно в района маго да кажа, че Израел по нищо не се отличава от една европейска държава. Всяко палестинско село или град на западния бряг, както и ивицата Газа са като циганските Филиповци в София и Лозенец в Стара Загора. Ако искат евреите за една нощ ще ги ликвидират, но явно се съобразяват с международното обществено мнение, а и не искат да си навлекат гнева на и тези арабски държави с които са в добри отношения.
  • 10 паднали ангел

    4 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Коренните жители на тази земя са семитски племена, по-голямата част от които генетично са еврейски." Сега остана да обясниш каква е разликата /генетично естественнннно/ между семит евреин и семит неевреин, а защо не и между евреин несемит и евреин семит? Нещо като тъмните евреи от Етиопия и евреите ашкенази, сефаради,хазари! Защото по Дискавъри ще ти обяснят, че генетично разлика между араби, в частност палестинци и евреи няма!
  • 11 София

    0 1 Отговор
    Тази Гадина Жива ли е още !?