13 Ноември, 2019 08:03 1 940 11

Жена наследи Моралес в Боливия

  • ево моралес-
  • боливия-
  • янине анес-
  • карлос меса

Конституционният съд в Богота одобри предаването на президентските правомощия на сенатор Анес

Жена наследи Моралес в Боливия - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Конституционният съд на Боливия призна за законно решението на втория заместник-председател на Сената Янине Анес от опозиционната партия Демократично единство да поеме правомощията на държавен глава след оставката на президента, предаде ТАСС.

В постановлението на съда се казва, че тъй като необходимостта от предаване на правомощията на държавен глава е предизвикана от отсъствието на президента, за предаването на властта не е необходимо нито приемане на закон, нито решение на парламента.

По-рано Анес обяви, че поема функциите на президент и обеща възможно най-скоро да бъдат произведени нови президентски избори.

Това стана, след като президентът Ево Моралес подаде оставка и замина в изгнание в Мексико.
Центристкият кандидат за президент Карлос Меса, който оспори резултатите от президентските избори и настояваше за втори тур, приветства Анес като "новия конституционен президент на Боливия", предаде Франс прес.

Жена наследи Моралес в Боливия

Фернандо Камачо,опозиционният водач на протестите срещу Моралес, също призна сенаторката за временен президент и призова привържениците си да спрат демонстрациите.
Бразилия каза, че признава сенатор Анес за временен президент на Боливия. Новината съобщи бразилският външен министър Ернесто Араужо.

Венецуелският президент Николас Мадуро, съюзник на Моралес, призова боливийската армия да го възстанови на власт, защото има риск от гражданска война.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    10 18 Отговор
    А джуджето кой ще наследи като го линчуват гладните мужици?
  • 2 Давид

    18 5 Отговор
    Сега ще унищожат тази бедна страна . Ще върнат обратно индианците в горите и ще удесеторят наркопроизводството . Ще им отнемат природните ресурси , ще създадат проституция в невиждани мащаби и дЗверска корупция . Да ви е честит циониста Тръмп .
  • 3 Реално

    16 5 Отговор
    Сьщата госпожа е про-американски пудел-за което свидеталстват дипломата и ,НПО-то което я е вкарало в политиката и разговорите и с Б.Дом преди и след преврата както и многобройните американски сьветници които има в момента.Но за това срамежливо мьлчьт медиите-няма как да" хвьрлят камьк" срещу американците...
  • 4 Ачо

    15 4 Отговор
    Честито на америте. Боливарските седесари са на власт. Ще разпердушинят поредната държава. Да започва масова приватизация, ликвидация и повсеместно грабене. Ако не знаят как, да питат, Костов и Филип Димитров са насреща, както и Бойко Борисов.
  • 5 Тая съм я гледал в pornhub.com

    4 2 Отговор
    Напишете Big white ass latina milf
  • 6 Хасан

    13 3 Отговор
    Първият местен индианец избран за президент ...Боливия притежава 61 процента от световните залежи на литиум ,което се използва в батериите на телефони и Ел,коли
  • 7 Хасан

    15 3 Отговор
    И сега назначената първата й работа ще бъде дългосрочни договори за експлоатация на природните богатства...боливийците ще бъдат още по бедни , а Запада още по богат
  • 8 Я русский полюционер

    2 10 Отговор
    Светът става все по-тясно място за руски подлоги, социалисти и всякаква подобна измет, което е добре.
  • 9 Хмммм чиста боливийка

    4 0 Отговор
    е тази дама
  • 10 Матей

    4 0 Отговор
    В последния пасаж има много голяма доза истина,а другото са америстански одурми.Моралес се оказа неподготвен за подобно развитие на събитията и затова му устроиха тоя циганизъм.Веднага си назначиха и временен президент,В Латинска Америка имат вековен опит в превратите.Грешка човешка,Моралес не видя ли какво става във Венецуела,как мечката играе в съседния двор,но там взеха мерки и си запазиха социалния характер на държавата.В Бразилия ловко изритаха Дилма Русев и ето ти Венецуела обкръжена от неприятелски държави.
  • 11 ALBERTO

    5 0 Отговор
    Богота е столицата на Колумбия, ако не знаете проверете. Столицата на Боливия е Ла Пас.