15 Ноември, 2019 19:07 1 794 4

Какво каза Тръмп на Зеленски?

  • сащ-
  • украйна-
  • доналд тръмп-
  • володимир зеленски-
  • джо байдън

Белият дом публикува стенограмата на телефонен разговор между двамата президенти от април

Какво каза Тръмп на Зеленски? - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Белият дом публикува стенограма на телефонен разговор от април, в който президентът Доналд Тръмп поздравява Володимир Зеленски за победата му на президентските избори в Украйна, предадe Ройтерс.

Тръмп многократно е заявявал, че демократите искат подробности от разговора му със Зеленски от 21 април, но този разговор никога не е бил в центъра на вниманието на разследването по импийчмънт на президента в Камарата на представителите, отбелязва Ройтерс.

В априлския разговор Тръмп кани Зеленски да посети Белия дом и му казва: "Имаме много неща за обсъждане, но сме с вас докрай."

В краткия разговор не се говори за Байдън или корупцията, но Тръмп споменава, че е бил водещ на конкурса "Мис Вселена" в Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Behemoth

    2 5 Отговор
    Казва му ...искаш ли да оправиш Мелания чи ми е мек ...
  • 2 ТОЧКАТА

    2 1 Отговор
    Миии...,,,АМЕРИКА ФЪРСТ!!!,драги!!!.Ако искаш нещо/плащай.До тук с авантата.Бе ампе/зелен/ си ти , но ще се разберем,,,Знам го от 101 лице/далматинец/ , но вервам , че няма изкривяване...
  • 3 Румяна Костова

    8 1 Отговор
    Чакайте, уважаема редакция, та стенограмата бе разсекретена преди няколко седмици. Някои руски и украински блогери я пуснаха цялата. В нея не се споменава Байден, да, но Зеленски се прекланя до земи пред Тръмп, наричайки го свой Велик учител. По този и повод се появи нови название за украинския президент. Сравниха го с една стажантка в Белия дом, работила за президент с буквата К. Хайде, да се спирам, че ще ме изтриете.
  • 4 стоян георгиев

    1 1 Отговор
    тръмп отново шикалкави.никои не е твърдял че в стенограмата тои е натискал зеленски.правил го е през посредници ,които сега се разпитват един след друг по веригата.реално информацията за това идва от цру.стига се до там цру да обвинява президента си в корупция.еи тва другари е демокрация в която службите могат да натискат политиците когато въпросните политици се осират!