Last news in Fakti

29 Ноември, 2019 09:55 3 108 40

Макрон: Трябва да вразумим Турция

  • франция-
  • еманюел макрон-
  • турция

Френският президент планира редица срещи на върха в Лондон

Макрон: Трябва да вразумим Турция - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Френският президент Еманюел Макрон планира редица срещи с международни лидери по време на срещата на върха в Лондон, съобщи France 24.

Президентът планира среши с американския президент Доналд Тръмп, с турския държавен глава Реджеп Ердоган, германският канцлер Ангела Меркел и британския премиер Борис Джонсън. Основна за него ще е срещата с турския президент.

Макрон заяви, че се надява по време на разговорите да се стигне до по-разумна турска позиция. Срещата на върха ще се е състои в Лондон през следващата седмица.

„Важно е да се съберем и да се координираме. Трябва да опитаме да върнем Турция на една по-разумна позиция“, заяви Макрон.

През вчерашния ден турски представители отхвърлиха критиките на френския президент, заради офанзивата в Сирия. Той е един от критиците на турските действия.

Срещата трябва да намери обща позиция сред лидерите в НАТО, които ще променят и бюджета на групата.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    23 10 Отговор
    Няколко пъти имаше запада този шанс, и забиваха нож в гърба на България и Русия сега е късно. Турция е 85 млн колкото германия, освен това произвежда всичко вече и оръжие

    Коментиран от #10, #13

  • 2 😃АНАЛлизатор😂

    23 12 Отговор
    Макрон започна да се взима насериозно, играе си на лидер на Европа. С хора като Макрон смъртта на Европа е неизбежна.
  • 3 Биоробот

    15 29 Отговор
    Вразумяването става много лесно. Санкции докато не изгладнеят и тръгнат в правия път.

    Коментиран от #5

  • 4 злобар

    27 10 Отговор
    Интересно с какво ще я вразуми с френски свирки ли....
  • 5 Робус

    35 13 Отговор

    До коментар #3 от "Биоробот":

    Санкции на турците ли, и в какво ще се състоят тези санкции? Макрон може да плаши само някои държави от Африка, с турчина неможе да се справи. Кой е Макрон, че да изисква нещо от Турция?

    Коментиран от #6

  • 6 Ай стига бе

    16 24 Отговор

    До коментар #5 от "Робус":

    Санкции като например вдигане на митата на стоманата. Само за 3 месеца икономиката на туркието отива под вода. Да не говорим за банковите трикове. За един месец лирата ще се девалвира с хиляда процента и няма да имат пари за лук, камо ли за руски ракети.

    Коментиран от #7, #36

  • 7 Робус

    22 9 Отговор

    До коментар #6 от "Ай стига бе":

    Мечтай си. Пак да питам, кой е Макрон? Ти гледай китайците да не ти спрат мартеничките
  • 8 TÜRK

    20 12 Отговор
    Момченцето Макрон иска да се прави на интересен , търси голяма майна от Ердоган но ще си го получи .

    Коментиран от #9

  • 9 Аферим комшу

    22 6 Отговор

    До коментар #8 от "TÜRK":

    Ердо ще започне от бабата и накрая ще завърши с Макрон.
  • 10 Фродо

    12 14 Отговор

    До коментар #1 от "1234":

    Да, Турция има фабрики за всичко , но няма ноу-хау. Ако Запада си дръпне ноу-хауто сещаш ли се какво ще произвежда Турция ? И в България имаше заводи за полупроводници и компютри, но какво произвеждаха - печки циганска любов и калкулатори... Така, че не е важен завода , а какво произвежда той и продава ли му се продукцията .

    Коментиран от #11, #12

  • 11 Хасан

    22 10 Отговор

    До коментар #10 от "Фродо":

    И какво ще направи Макрон ? Ще забрани вноса на Рено произведено в Турция в Европа ли ?! Или пък износа на сирене Даноне ??? Турската и европейската икономика са вплетени една в друга .. Макрон трябва да престане да се прави на колониална сила и да прави хаос в Африка и Сирия ...
  • 12 българин

    25 11 Отговор

    До коментар #10 от "Фродо":

    Турчина е поне век пред нас. Знае как да произвежда, по важното знае как да продава. Родени търговци са, от малки са научени на труд, едва ли можеш да издържиш на темпото на турчина. Отмъкнаха ни Южен поток, Фолксваген..... а милионите туристи, които привличат да не говоря Знаят как да запълнят ниши. Ние докато се наканим, те вече са го произвели и ни го продават

    Коментиран от #14

  • 13 гост

    8 22 Отговор

    До коментар #1 от "1234":

    Да , Турция е с по-голямо население от Германия и с почти два пъти по-голяма територия и то на много по-хубаво място от Германия !! Въпреки това Германия я бие дори в туризма , а общо като икономика е над ШЕСТ ПЪТИ по-голяма и с толкова пъти по-голям износ !! Плюс това нещата , които произвежда са нейна разработка и марка , а не производство на ишлеме !!! Кажи ми ПОНЕ ЕДНА турска марка известна в света ??? Ще ми кажеш , ама друг път !!! Без европейските и американски фирми Турция ще произвежда ибрици и баклави !!!
  • 14 гост

    9 11 Отговор

    До коментар #12 от "българин":

    Турчина е век пред руски подлоги като теб !!!! Тази година България ще има ПО-ГОЛЯМ БВП от Турция на глава от населението !!! Това ли ти е "по-напред" , русопитеко ??!!!

    Коментиран от #15

  • 15 българин

    5 5 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    Това със заема за изтребителите един ще ви ги произведем ли достигнахме 😂. Живеем в България, разправяй небивалиците си на някой сомалиец. Погледни хората около теб, погледни инфраструктурата около теб.... А бе я се скрий под полата на майка си

    Коментиран от #16, #18

  • 16 гост

    8 13 Отговор

    До коментар #15 от "българин":

    Скрий се ти под полата на любимото си джудже !!!! Турция от пет години върви надолу и е загубила над 25% от икономиката си !!! И с любимия султан ще загуби още толкова в следващите !!! Само държавния дълг е 700 милиарда , тоест вече ПОВЕЧЕ от 100% от БВП , срещу 23% за България !! И дълга на Турция е в долари , тоест расте със всяко падане на лирата , а тоя на България е в евро и не се променя !! За тази година Турция ще има БВП ПОД 700 милиарда , даже под 680 , ако се гледа резултата до трето тримесечие !!! При 85 милиона население колко прави на глава , путиноиде ?? Айде да не се мъчиш 8235 долара на глава !!! България ще има над 65 милиарда , при 7 милиона население прави 9285 , почти 15% повече на глава !!! Сега се обеси от яд !!!!

    Коментиран от #17, #29

  • 17 българин

    13 3 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    От как Ердоган е на власт, казват, че Турция върви все надолу, но излиза, че всичко е на хартия. Откак Борисов е на власт България върви все нагоре, но излиза, че пак е на хартия. Следащия път като седнеш на гърнето използвай я същата хартия, за друго не става

    Коментиран от #19

  • 18 гост

    8 6 Отговор

    До коментар #15 от "българин":

    Всъщност си направих труда да погледна последните данни до октомври и БВП на България се очаква НАД 125 милиарда лева до края на годината !!!!! Това прави над 70 милиарда долара при под 7 милиона население , тоест отиваме на над 10 000 долара на глава , тоест повече не само от Турция , а даже от Русия !!!!!!! Мъкаааааааа , русолизка , как да я опишеш , хахахаххаха !!!!
  • 19 гост

    8 6 Отговор

    До коментар #17 от "българин":

    БВП Турция 2013 г - 950 милиарда , 2015 - 860 милиарда , 2018 - 766 милиарда , за тази очакван 680-700 милиарда !!!! Държавен дълг над 700 милиарда !!! Това на "хартия " ли му викаш или "кошмара на русколизците" , хахахах !!!

    Коментиран от #21

  • 20 Рошко

    5 4 Отговор
    Макарончо, първо като си вразумиш жилетки те, давай акъл на другите как да варазумят тюркието
  • 21 българин

    9 4 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    Моето момче, личи си, че си зелен и с жълто около устата. Казах ти какво правиш с хартията. Не усетиш ли в джоба си, не вярвай на никого. Винаги гледай първо възрастните, пенсионерите. Броят ли си стотинките, значи държавата е зле. И страната ни е известна с работещите бедняци. Работиш, но си беден. Това е положението. Има една приказка, аз на х. я си ли да вярвам или на тъпана

    Коментиран от #22

  • 22 гост

    4 5 Отговор

    До коментар #21 от "българин":

    Твоето момче си го търси в дружинката путиноиди , а зелен може да си само ти , от яд !!! Да отричаш официална стартистика и да ми разтягаш турски локуми без смисъл може само видиотен русколизец , а за нормалните хора е ясно като бял ден как стоят нещата !! И те са зле и за турците и за путиноидите тук , включително за теб !!!

    Коментиран от #23

  • 23 българин

    7 4 Отговор

    До коментар #22 от "гост":

    Намажи си филията със свинска мас и се отдай на мечтите си. И като излезеш от опиянението на богатата ни България, се запитай, защо всеки иска да бяга от богатата ни родина. И защо намаляхме за 30 години с два милиона. И после може пак да се размечтаеш като сложиш капаците си

    Коментиран от #24

  • 24 гост

    2 4 Отговор

    До коментар #23 от "българин":

    Филийките са твой специалитет явно , щом са ти толкова познати , а най-вероятно и без мас , щото не можеш да си я позволиш , хахахах !! Аз такива неща не ям и не ми трябват ! А относно бягането , ми що не бягат в "богатата" Турция и Раша , бе фесоиде , ами бягат в пустите Германия и САЩ ???? Естествено , че България има още много да наваксва от тях , заради такива умници като теб , дето ни гласяха за 16 република , ама отдавна е задминала и Раша и любимата ти Турция и не да бягат в тях , а руснаци и турци се избиват да бягат в "бедната" България !!!! Още опорки ще има ли от Мацква или ина тях вече им писна от тия глупости ???

    Коментиран от #25

  • 25 българин

    8 4 Отговор

    До коментар #24 от "гост":

    Много си прост. Аз те питам защо бягат от България, ти ме питаш защо не бягали в Русия или в Турция. Някой е минал с ютия в мозъка ти и една гънка не ти е оставил. Иди да си лакираш ноктите

    Коментиран от #28

  • 26 Аполон

    4 7 Отговор
    Турция е световен играч първа във внос на цианид
  • 27 Добрият турчин е само мъртвият турчин

    3 7 Отговор
    Ааах аллах аллах, девици вино и пилаф!

    Коментиран от #30

  • 28 Аполон

    5 8 Отговор

    До коментар #25 от "българин":

    Българина е гражданин на Европа така че никъде не бяга тия които бягат са турците по нелегален начин плувайки морета и прекосяват незаконно граници. И между другото най голямата диаспора в старият континент е турската

    Коментиран от #32, #34

  • 29 Хасан

    3 3 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Абе човек ..погледни колоната от Тирове на К.Андрево ..същото е в митниците в Грузия,Иран,Ирак и Гърция
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ИСТИНАТА

    5 3 Отговор
    МАКАРОН ДА СИ *** БАБИЧКАТА И ДА НЕ СЕ ЗАНИМАВА С ТУРЦИЯ !!! ТУРЦИЯ Е ПРЕКАЛОНО ГОЛЯМА ЗА НЕГО !!!
  • 32 ИСТИНАТА

    8 5 Отговор

    До коментар #28 от "Аполон":

    АБЕ КАККЪВ ГРАЖДАНИН НА ЕВРОПА СИ ТИ БЕ ГАНЮ КАТО ДАЖЕ И ХРИСТИЯНСКИТЕ НИ БРАТЯ В ЕВРОПА НЕ НИ ИСКАТ ?

    Коментиран от #38

  • 33 ИСТИНАТА

    5 5 Отговор
    АБЕ КАККЪВ ГРАЖДАНИН НА ЕВРОПА СИ ТИ БЕ ГАНЮ ,КАТО ДАЖЕ И ХРИСТИЯНСКИТЕ НИ БРАТЯ В ЕВРОПА НЕ НИ ИСКАТ ?
  • 34 Китайката

    9 3 Отговор

    До коментар #28 от "Аполон":

    Гражданин на България си и до там, като отидеш в Европа, тогава си слугата на Европа. Ако ти хвърлят комат хляб, ще ядеш, ако не, ще си подвиеш опашката и ще се върнеш в мизерията. Господарите са му сложили една черга от вън на дъжда, и той се мисли за господар, смешко

    Коментиран от #37

  • 35 ритморитник

    5 2 Отговор
    Макрон: Трябва да вразумим Турция. И КАК ЩЕ Я ВРАЗУМИШ ТУРЦИЯ,МАКАРОНЕ? КАТО Й ПРАТИШ НЕГРИТЕ СИ ЛИ?
  • 36 шщшшро7

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Ай стига бе":

    Добре , добре !!! Тва и истината .
  • 37 Аполон

    3 2 Отговор

    До коментар #34 от "Китайката":

    Чтом мога да живея и да работя навсякъде по Европа значи съм европейски гражданин това го пише и на паспорта ми. За разлика от турския и руският гражданин които не са за никъде.Кой е работодателя малко ме интересува стига да си получавам заслуженото важното е че имам избор.

    Коментиран от #39

  • 38 Аполон

    2 2 Отговор

    До коментар #32 от "ИСТИНАТА":

    Християните са приели България във Евросъюза и за това България се развива за разлика от турция която никой не я иска и се моли на опашката
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: