5 Декември, 2019 08:10 3 734 6

Войната срещу Тръмп се разраства

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • импийчмънт-
  • демократическа партия

Във Вашингтон се проведе поредният кръг от изслушвания като част от разследването за импийчмънт на американския президент

Войната срещу Тръмп се разраства - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Във Вашингтон се проведе поредният кръг от изслушвания като част от разследването за импийчмънт на американския президент Доналд Тръмп. Правната комисия в Камарата на представителите изслушаха тълкувания на няколко професори по право относно действия на президента и дали тези действия могат да са причина за импийчмънт.

В продължилия над осем часа маратон трима професори заявиха, че задържане на помощ за Украйна като залог за разследване срещу политически опонент без съмнение е причина за импийчмънт. Демократите обвиняват Тръмп във възпрепятстване на правосъдието и на работата на Конгреса, сплашване на свидетели и търсене на помощ от Украйна за спечелване на втори мандат догодина.

Републиканците поканиха един от експертите, който заяви, че не е гласувал за Тръмп, но посочи, че в случая има оскъдни доказателства и много гняв. По думите му има понижаване на критериите за импийчмънт и това може да доведе до прецедент, който да окаже влияние на бъдещи президенти.

Републиканците атакуват процеса, като настояват, че по случая няма нови доказателства и че демократите просто не харесват президента. Отправени бяха и обвинения в преднамереност у поканените от демократите експерти.

В американската конституция няма ясна формулировка за това какво може да се разглежда като повод за импийчмънт като е посочено, че това може да е измяна, акт на подкуп и други големи провинения.

Според проучвания започналият през септември процес, излъчван пряко по основните телевизии, не променя съществено мнението на обществото, което остава все така разнопосочно както и в началото на изслушванията.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Професора

    12 3 Отговор
    Гащички с ДНК също може да са повод за импийчмънт, само нападение на друга държава с бомби с обеднен уран могат да презратят импийчмъна!!!
  • 3 Гяурите

    16 0 Отговор
    😄Депутат! Депутат!
    То е чудо занаят! –
    Спиш и дремеш си рахат,
    а омръзне ли ти, брат,
    станеш – взимаш важна поза,
    понапсуваш този-онзи
    и си дремнеш пак благат,
    верен на дълга си свят…

    Депутат! Депутат!
    Мил и сладък занаят –
    чест, пари, имунитет,
    в трена – без пари билет,
    а на всичко туй отгоре,
    щом от скука се умориш,
    хайде, братко, във Париж
    на държавен гръб вървиш…

    Депутат! Депутат!
    Щом закъсаш, мили брат,
    сам приготвиш си проект
    с някой подпис за ефект,
    а след тоя жест велик
    гюндулукът ти за миг
    ето го увеличен
    с двеста левчета на ден!

    Депутат! Депутат!
    Туй е божа благодат!
    Без усилия и мъка
    сам нареждаш си айлъка!
    Не ти трябват мини златни,
    нито сделки неприятни –
    цялата хазна пред теб
    чака като топъл хлеб!

    ДЕПУТАТ
    🌿Тома Измирлиев🌿
  • 4 Имам човек...

    3 5 Отговор
    Гори му столчето май, великия Бледолики...!? И лесно няма да угасне
  • 5 Умберто

    0 2 Отговор
    Само не разбирам,тази медия гръцка ли е,че постоянно се публикуват снимки на Путин и Тръмп с гръцки флаг на фона??? 25тия кадър нещо,а?
  • 6 Боко тъпото

    1 0 Отговор
    Бобобобобобобо бобобобобобобо бобобобобобобо бобобобобобобо бобобобобобобо бобобобобобобо бобобобобобобо бобобобобобобо