Last news in Fakti

8 Декември, 2019 08:00 1 368 32

МВФ готов да даде заем на Украйна от $5,5 млрд.

  • мвф-
  • украйна-
  • заем

Киев получи финансова подкрепа

МВФ готов да даде заем на Украйна от $5,5 млрд. - 1
Лого: МВФ

Международният валутен фонд (МВФ) обяви вчера, че е постигнал принципно споразумение с Украйна за заем в размер на около 5,5 милиарда долара за даване на тласък на изпадналата в затруднение икономика, предаде Франс прес.

Заемът, който трябва да бъде одобрен от ръководството и държавите членки на МВФ, зависи също така от условия като укрепването на независимостта на правосъдната система и борбата срещу корупцията, посочи в комюнике генералният директор на фонда Кристалина Георгиева.

"Президентът и аз се съгласихме, че икономическият успех на Украйна зависи изключително от върховенството на закона, съдебната система и намаляване на ролята на частни интереси в икономиката", каза Георгиева.

Първоначално Украйна бе насочена към споразумението за септември. Пречките включват атаки срещу бивш управител на централната банка и несигурност за най-големия кредитор в страната - Приватбанк. Национализацията на банката за 2016 г. се оспорва от нейните бивши собственици, сред които и бившият бизнес партньор на Зеленски.

Програмата има за цел да стимулира икономическия растеж, да изкорени активно корупцията и да повиши жизнения стандарт на всеки украинец, заяви Зеленски в изявление.

Сделката изисква одобрение от ръководството и изпълнителния съвет на МВФ.

Зеленски ще проведе първите си разговори лице в лице с руския президент Владимир Путин в понеделник в Париж, където към тях ще се присъединят лидерите на Германия и Франция.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    31 1 Отговор
    Заробването и унищожаването на Украйна продължава с пълна сила.МВФ е едно от най-големите злини в историята на човечеството.

    Коментиран от #3, #6

  • 2 1234

    19 3 Отговор
    още жертио като нас, светло бъдеще ги чака
  • 3 Бачо Киро

    16 2 Отговор

    До коментар #1 от "Факт":

    Така е, те дават, ама после...
  • 4 прогноза

    19 3 Отговор
    кристалина удари поредния бонус,ще има процент и за нея,тази лакомията на тази бабичка е безгранична,ако беше да работи така усърдно за България както за джоба си щях да е призная
  • 5 СссереМ

    3 19 Отговор
    Абе как става така че всяка държава изхвърлила русия от приятелите си започва да се развива,а други верни дружки като куба и венецуела са обречени на провал и мизерия,нека някой русопитек да обясни как става тая работа.

    Коментиран от #10, #17

  • 6 Обикновен Бг

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "Факт":

    Взимат, и то задължително, че иначе ще се окажат - Врагове на демокрациятя.
    Докато взимат никой нищо няма да каже, че това е една хунта. Най-вече Сащ. След този "заем" от частната фирма на Ротшилд с гръмко име МВФ. след няколко дни очаквайте "гооооляма" новина, че 2 мУ фирма пак с гръмко име - Световна банка ще им даде друг "заем".
    Ааа можели без Даун Джонс, сега рязко ще се увеличи индекса им за развитие.
    Обаче спрат ли да взимат заеми от 2 мУ фирми очаквайте граждански протести от "умни и красиви" и" саморазправа" с правителството което е спряло да взима заеми.

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Рошко

    12 2 Отговор
    Опасността не е раша, ейтва е робовладелец номер 1,мвф и световната банка след това са оръжията, честито на новите роби
  • 10 Обикновен Бг

    6 3 Отговор

    До коментар #5 от "СссереМ":

    😊 Ето го и тролчето веднагЪ се намеси.
    Привет "Бориславчо".
    Бдиш зооорко. Бди, че иначе требе да работиш.
    Мааааале що продажни душички има на тази Територия.
    😊 Ти на държава с 20 трилиона дълг развита ли и казваш.
    И в която според нейни данни от 330 милиона население 140 милиона няма какво да ядът а, други 45 милиона се изхранват ЕДИНСТВЕНО с купони.
    Я пак ми кажи колко била развита според "Световната банка", "МВФ", и 😊😊😊 "Даун Джонс".
    Чекккккам.

    Коментиран от #18

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Винету Ахметов

    10 3 Отговор

    До коментар #8 от "Българин":

    Ти ли си Българин бе сопол.
    Ако дядоти те види как си се продал на американците срещу които най-вероятно е воювал ще ти се изплюе в лицето продажнико.
    Лошото е, че такива като теб "модерни" само се цункате с американците, да но те са прави а вие сте клекнали. Изчисти си устата, че има нещо бяло по нея

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Обикновен Бг

    11 1 Отговор
    За сведение на тролА Русия изплати абсолютно целият си външен дълг преди 6 месеца, Унгария начело с Виктор Орбан направи същото. Целите дългове бяха изплатени неочаквано, чрез преки дипломатически мисии в рамките на 3 дни, чрез злато.
    "Неучаквано" след това възникнаха продължителни протести от "млади и красиви" в Русия и Унгария. В същото време Русия увеличи златният си резерв с 40%. А Унгария изгони всички външни организации които се разпореждаха с природните и богатства.
    😊 А индексите" Даун Джонс" на двете страни рязко паднаха.
    Да ма нашият се увеличава, за наша жалост. И все повече.
  • 15 Румяна Костова

    5 1 Отговор
    Кристалинка не изпада ли в противоречие с действителността в Украйна когато ни разказва приказки за намаляване на частните интереси в Украйна? Та там вече и военно промишления комплекс е в частни ръце. Колкото и заеми да дават на Украйна , тя ще затъва все повече. Американците не се заеха с управлението на Украйна, за да подобряват живота на обикновените хора и да развиват високите технологии, които тя имаше в СССР. И чуждестранните инвеститори не тичат, за да инвестират там.

    Коментиран от #21

  • 16 Винету Ахметов

    5 1 Отговор

    До коментар #13 от "Българин":

    Трол нещо определено си бъркаш ника. Махни това гордо име за нас БЪЛГАРИН и си напиши истинският ник - ПЛУЖЕК.
    А отностно моя ник, това е идиом. Казах ти, че си глупак, няма нужда да го потвърждаваш.
    Няма да ти обяснявам какво е идиом.

    Коментиран от #27

  • 17 Румяна Костова

    6 2 Отговор

    До коментар #5 от "СссереМ":

    Къде видяхте развитие на Украйна? В това, че си остава най-бедната държава в Европа? По тази логика и ние добре се развиваме, най-бедни сме в ЕС и по-добре живеем май само от Украйна.

    Коментиран от #19

  • 18 Borislav Popov

    2 6 Отговор

    До коментар #10 от "Обикновен Бг":

    То па, у тойта Русландия щот хич нема бедни, с тяхните мизерни заплатки и пенсийкииии, едвам връзват двата края хорицата. Заплата на среден-"беден" хамериканец - 3000 долара. Заплата на среден - беден руснак - 300 долара. Та, кой викаш беден, а каскет ? Айде почвай да ревеш ся, за външния дълг на американците.

    Коментиран от #22

  • 19 Borislav Popov

    0 4 Отговор

    До коментар #17 от "Румяна Костова":

    По добре Румо, живеем не само от Украйна, го и от тойта Русландия живеем по добре, щото те русланистанците са на едно ниво с Украйна живеят, а в някой отношения дори са по зле и от хохлите.
  • 20 Бай Стойчо

    6 1 Отговор
    Схемата е позната, както у нас и във всички бивши соц страни. Разрушават страната и после и отпускат заеми, като по този начин карат държавата да работи за определени частни банки...
  • 21 Обикновен Бг

    7 1 Отговор

    До коментар #15 от "Румяна Костова":

    Това е играта, трябва постоянно да взимат заеми. Това няма значение, че западат. Докато взимат заеми от 2 часъни фирми МВФ и СБ ще го обявяват за демократи а тъй наречения им индекс"Даун Джонс" ще се качва. Колкото повече заеми зомат толкова повече ще се закопават като нация, но за сметка на това МВФ и СБ и Даун Джонс ще са доволни и ще ги обявяват за демократи. И най-вече ще поддържат това "демократично" правителство което взима от тях поооостоянно заеми. Системата е много стара. Поради тази система избухва ВСВ.
    Един народ в Европа изгонва всички институции на световният еврейски конгреяс, това е било старото име на днешния МВФ. В резултат на което световният еврейски конгрес обявява ембарго и война на този народ. Моля вище заглавието на Таймс от 2.12.1933.
    И т.н.
  • 22 Обикновен Бг

    6 0 Отговор

    До коментар #18 от "Borislav Popov":

    😂😂😂😂 Маааале тролче много си зле.
    Кой руснак взима 300 долара бе ренде.
    Чистачка на офис с 4 часов работен ден взима 760 ЕВРО.
    А най-ниската заплата на 8 часов работен ден е на бабите или дядовците които са портиери. При руснаците има специален многостаен апартамент на партера точно на самият вход за да живее там портиера със семейството си. Та, тяхната заплата е 1800 ЕВРО бе ренде. Карта за целит градският транспорт, включително цялотп метро.
    ТРЯБВА ДА ГО ВИДИШ, НЯМА ТАКАВА КРАСОТА, ФИНЕС, И ЧИИИИСТОТА бе ренде, е 31 ЕВРО, а тука колко е.
    Обикновенна заплата е 2700 ЕВРО.
    Ренде да те питам колко плащаш за парно. В Москва за тристаен гошям апартамент се плаща 20 ЕВРО НА МЕСЕЦ. Затова наааавсякъде през зимата ще видиш отворени прозорци, там не намаляват парното, просто няма смисъл.
    Парното за тях е вторичен продукт и затова е толкова ефтино.
    За магазините ако почна да ти разказвам ще трябва роман да напиша.
    Там ВСИЧКО е чисто, няма НИКАКВО ГМО. Дори кучешкият салам от копита и други остатъци. Забранено е със закон на Съвета за безопасност.
    Цените са просто нямам думи, за 50 евро напазатуваш за 2 седмици спокойно и без да гледаш цените. А най-хубавото е че като разберат, че си българин започват да се държат със теб като с близък приятел. Те са гооолрми практици, нищо не се прави просъо така. На мен ми беше най-смешно като станеше кавга. Вярвай ми здраво се бият, не отстъпват колкото и да слабички. Лошото при тях е 😊 ще го раьбереш по болезният

    Коментиран от #24

  • 23 Обикновен Бг

    5 0 Отговор
    На мен ми беше най-смешно като станеше кавга. Вярвай ми здраво се бият, не отстъпват колкото и да слабички. Лошото при тях е 😊 ще го раьбереш по болезният начин, че точно тия слабичките са ветерани от ВДВ, ОМОН, МОРПЕХ, ГРУ,
    Братушките ми останаха завинаги в сърцето. И това което е важно, и те, самият народ знае че ние обикновенните Българи сме с тях.
    Има сигурно хиляди пметници и паметни плочи на загинали Булгари през ВСВ в защита на Съветският Съюз.
  • 24 Borislav Popov

    0 1 Отговор

    До коментар #22 от "Обикновен Бг":

    😂😂😂😂 Маааале тролче много си зле - 60 % от руснаците живеят със 300-350-400, долара заплата, 30 % получават и по малко дори 15-16 хиляди рубли - 200 250 долара. 10 % може и да получават по големи 30-40 хиляди рубли заплати, но това са само Москва и С. Петербург и в някой северни райони, където и малко повече получават, но си оставят там здравето.

    Коментиран от #28, #29, #30

  • 25 С400 засича само руски самолети и ракет

    2 5 Отговор
    Международният валутен фонд се ръководи от българка Кристалина Георгиева антикомунист, отявлена демократка и ще инициира действия с които ще помогнем на братския украински народ да се освободи от руско робство, под каквото бяхме и ние обикновеният Български народ в продължение на 45 години.Българският народ не желае присъствието на смръдливият руски ботуш в страната си и техните лакеи, защото плаща най-скъпото парно на планетата. Русия ни продава най-скъпия газ на няколко пъти по-висока цена отколкото го продава на другите държави /винаги е било така/. Поради тази причина българският народ стана русофобски в последните 50 години и ще става все по-русофобски /Справка: ИЗБОРИ 1990-2019/, а руските пропагандатори в България ще правите ''като летен Черноморски бриз, в обратна посока''...:):):)
  • 26 ТОЧКАТА

    2 0 Отговор
    ахааа,Същите цели бяха и при нас!!!...преди 30 г!!!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Обикновен Бг

    4 0 Отговор

    До коментар #24 от "Borislav Popov":

    😂😂 Ама моляти се имах си хас да не ти вервАм. Ти по знаеш. Аз не знам как живеят, само дето съм живял там 4 години.
    А ти освен до Козяк 16 другаде не ходиш, и то само за инструктаж. Имаш ки си въобще представа, че бурите от ЮАР масово емигрират там, не в Европа умнико. Само за месец емигрират от 15 до 17 000 бели заселници от ЮАР.
    Я си взимай вазелина и бегай на Козяк 16 да тренираш с кюрда турска любов. Кой е мъжът при тия двамцата не мога да ги различа, ама ти знаеш от опит.
  • 29 веселяк

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Borislav Popov":

    Това да си го повтаряш сутрин, обЕд и вечер преди ядене, като молитва!
  • 30 Обикновен Бг

    5 0 Отговор

    До коментар #24 от "Borislav Popov":

    !!!!!! Какви долари бе !!!!!!
    От мноооого години назад никой от тях употребява долари.
    Я почети малко бе трол. Вече 7 години май станаха откогато иконониките на Русия и Евразийският съюз , Китай, Индия, и още 16 НЕЗАВИСИМИ държави отказаха да се разплащат с долари. Имаш ли представа за какви суми става на въпрос. Защо мислиш сащисаните ламтят за толкова природни богатства от своите колинии, за какво мислиш ни доят така.Ама що ли се занимавам с теб, ти гледаш да изпълниш поръчката, че иначе трябва да работиш. А като гледам тука предателите са добре платени. Абе и Сорос два пъти ви забави 30 долара, 😊 та зааамалко да протестирате пред Козяк 16.
    Що ли не се пробвахте така в Русия. 😊 Сега вместо с "голям зор" да пишеш по компа щеше да изпълняваш нормата ти в камъни някъде мините на Сибир.
    😊 Еехххх мечти, мечти. Какви хубави уранови рудници имахме. Споко щяхме да ти дадем вестникарска шапча да се пазиш от радиацията.
    Еххх мечти.
  • 31 ПЕНКО

    2 0 Отговор
    УКРИ, ВЗЕМЕТЕ ГИ ОТ РУСКИЯТ РЕЗЕРВ /НА ЗАЕМ С МАЛКА ЛИХВА /-ПЕЧЕЛИТЕ !!!!!!!!!!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: