Last news in Fakti

14 Декември, 2019 14:10 1 599 1

Десетки жертви на вулкан

  • нова зеландия-
  • вулкан-
  • изгригване-
  • жертви-
  • ранени

Вулканът Уайт в Нова Зеландия отне живота на 17 души

Десетки жертви на вулкан - 1

Вулканът Уайт в Нова Зеландия отне живота на 17 души. Броят им най-вероятно ще се увеличи, тъй като водолази продължават издирването на тела. Има опасност за ново изригване, предупреждават специалисти.

Към момента на първото изригване, в района на вулкана са се намирали 47 души. От тях 16 са загинали, а 28 са в болници в Нова Зеландия и Австралия, а 21 са в критично състояние.

Местните власти съобщават, че повечето от намиралите се на острова хора, са били туристи от Австралия, САЩ, Великобритания, Китай, Германия, Малайзия. Имало е и граждани на Нова Зеландия.

Първата официално идентифицирана жертва е 21-годишната австралийка Кристал Броуит. Тя е била в Нова Зеландия със семейството си, за да празнува рождения си ден.

Опасността от ново изригване на Уайт е между 35% и 50%, предупреждават специалисти.

Десетки жертви на вулкан


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 татко Махно

    3 0 Отговор
    Любопитството уби котката. Днес котките си правят селфита на разни места и бих добавил Любопитството и крастата по Фейсбук уби котката и ще убива още котки.