Last news in Fakti

27 Декември, 2019 11:26 1 979 13

Тръмп призова убийствата да спрат

  • сирия-
  • турция-
  • иран-
  • сащ-
  • доналд тръмп
Тръмп призова убийствата да спрат - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова Русия, Сирия и Иран да спрат да убиват цивилни в сирийската провинция Идлиб и приветства Турция, която, по думите му, "полага усилия да спре тази касапница".

В неделя турският президент Реджеп Ердоган заяви, че страната му, която вече приютява най-много сирийски бежанци в света, не може да се справи с нова вълна от мигранти и "няма да понесе" тежестта сама, припомня БНР. Силите на Русия и Сирия засилиха бомбардировките си по целите в Идлиб, който е последният регион, контролиран от бунтовниците . Около 80 цивилни бяха убити при тази нова ескалация на конфликта.

По-голямата част от северозападната провинция е контролирана от джихадистката групировка Хаят Тахрир аш Шам и други бунтовнически движения.

На 24 декември Анкара съобщи, че преговаря с Москва за ново спиране на огъня в Идлиб.

Лидерите на Турция, Русия и Иран се споразумяха в Анкара през септември за разрешаване на конфликта в Идлиб след няколкомесечната кампания, която прогони от домовете им половин милион души.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тръмп

    21 4 Отговор
    Стига сте ми трепали талибаните. Ще ми трябва много време да обуча нови.
  • 2 Отвратителен циник,

    14 2 Отговор
    Олеле,този е по-отвратителен и от мен....
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 3 Отговор
    ВОЙНАТА Е БИЗНЕС СВЕТЬТ СЕ РЬКОВОДИ ОТ ПСИХОПАТИ
  • 4 ****

    19 2 Отговор
    Намерил се кой да говори за убийства,тези пумияри запалиха света с войните си,избиха милиони невинни,а тръгнали да сочат с пръс другите.Започнаха война в Ирак като показаха една епроветка с незнаен бял прах за останалите участници в гнусната им постъпка.С Виетнам постъпиха по същият гнусен начин,пак със скалъпени убвинения.Какво може да очаква човек от нация съставена от престъпници?

    Коментиран от #8

  • 5 Високо-Планински джентълмен с 5 букви

    3 6 Отговор
    Днес не закачайте Ердоган.След 2 часа ще реже лентата за Откриването на Първата Турско производство електрическа кола джип и седан.2020 ще се произведат 175000 бр.а 2021милион и половина бр.Името и логото на Турската кола ще каже Ердоган след 2 часа .Очаква се да каже и за производство и датата на първия електрически турски безпилотен самолет Байкар неуловим за радарите и ще хвърчи в Статосверата

    Коментиран от #7

  • 6 Кой68

    3 0 Отговор
    Спрете и вие..........
  • 7 Само смях

    6 3 Отговор

    До коментар #5 от "Високо-Планински джентълмен с 5 букви":

    След 15 години сглобиха някакви дронове които нямат нито един компонент или част турско произвотство. За толкова усилия,средства и време и Бай Пешо в гаража си би го направил по добре

    Коментиран от #10

  • 8 Нико

    9 1 Отговор

    До коментар #4 от "****":

    Като мисъл добре но,като правопис ужасно.
    Какъв е тоя пръС,тази епрОветка и тези
    Убвинения!!!!!!!
  • 9 боцмана

    6 1 Отговор
    По нагъл и по голям лъжец от нашето момче.
  • 10 Високо-Планински джентълмен с 5 букви

    2 4 Отговор

    До коментар #7 от "Само смях":

    От А до Я сичко е Турско производство,и удрят целта до точката .Скоро удариха движещ се джип извън граница в който имаше водачи на Пкк търсени с червени бюлетина.Виж в Ютюб
  • 11 ПЕНКО

    2 1 Отговор
    ТЪРЪТЪРЪТЪП- НЕ ПОМНИ ЛИ : КАК САЩ ВЪОРЪЖИ ТАЛИБАНИТЕ СЪС "СТИНГЪР" СРЕЩУ НАПРАВИЛИТЕ-СВЕТСКА ВЛАСТ В АВГАНИСТАН РУСНАЦИ /СССР/??? НЕ ЗНАЕ ЛИ Т...П КАК САЩ ПРЕДЕ НЕГО СЕ МОЛИХА НА РУСИЯ -ТЕХНИЯ ГЕНЕРАЛ ДОСТУМ И АРМИЯТА МУ ДА АТАКУВАТ ПО СУША , А ТЕ ЩЕЛИ СЪС САМАЛЬОТКИ И БОМБЕТА ПО---" ФЪС И ДУУХ" !!!!!!!!!!!!...! И СИ ИЗТРЕЛЯХА -КРИЛАТКИТЕ РАКЕТКИ ПО ВЪРХОВЕТЕ НА ХИНДОКУШ -ЗА ДА ПОРЪЧАТ НОВИ--- ЗА "ЗАВЪРТАНЕ " НА ИКОНОМИКАТА СИ -СПАСЯВАНЕТО И !!!!!!!!!!
  • 12 ПЕНКО

    1 1 Отговор
    ВСИЧКИ ДЖИХАДИСТИ СА С " КУБИНКИ" НА АМЕРИКАНСКАТА АРМИЯ - С ЖЪЛТИ ПОДМЕТКИ ЗА ПУСТЕННЕ ОПЕРАЦИИ / ИМАХА И ДОСТА ТАНКОВЕ НА САЩ/!!! КОМАНДИРИТЕ ИМ СА ОТ ЗАТВОРА " АБУ ГРАИБ "- -ВЕРБАТКИ НА ЦРУ !!! ЗАЩО САЩ СМЯТАТ ,ЧЕ НЯКОЙ, ВЕЧЕ ,ИМ ВЯРВА И " ГИ БРЪСНЕ ЗА СЛИВА" !?!?!?!?
  • 13 onq s konq

    1 2 Отговор
    Като усети дебелия в импийчмънт дедо Дони навлече блага и любвеобилна роля но дали му приляга?