12 Юли, 2012 15:55 1 240 0

Злощастен взрив уби десетки в Нигерия

  • нигерия-
  • ривърс-
  • цистерна-
  • взрив
Злощастен взрив уби десетки в Нигерия - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Над 100 души загинаха в Нигерия след експлозия на бензинова цистерна. Разлятото гориво подтикнало много местни жители да събират черното злато, когато станал взривът, убивайки ги на място. Злощастният инцидент се разиграл в югоизточната част на африканската държава, провинция Ривърс. Над 100 души са загинали, 35 са в болница, предаде Би Би Си.

Камионът, превозващ горивото, се преобърнал на път, блъскайки три други превозни средства. Трасето служи като връзка с нефтената индустрия на страната. От години се обмисля реконструкция.

Ройтерс съобщава за 92 жертви, сред които жени и деца.

Катастрофите не са рядкост из зле поддържаните пътища на Нигерия. В региона на нещастието хората живеят с по-малко от 2 долара на ден и е обяснимо защо са се втурнали да събират бензина, макар и с риск за живота си. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА