12 Януари, 2020 19:57 1 465 18

САЩ не очакват нови ирански атаки

  • сащ-
  • марк еспер-
  • иран

Марк Еспър потвърди предложението за преговори

САЩ не очакват нови ирански атаки - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Американската администрация не предвижда повече ирански атаки. Това обяви американският министър на отбраната Марк Еспър, цитиран от Fox News.

Според него в момента иранското правителство е изправено пред вътрешни предизвикателства. През последните два дни в страната има протести срещу правителството.

„Виждате, че иранците се изправят за правата си. Те искат по-добро управление. Отрядите на Кудс все още са заплаха в Близкия Изток. Мисля, че вече плановете за нови атаки са прекратени“, заяви Еспър.

Той заяви, че предложението за преговори за ново ядрено споразумение без предварителни условия все още е в сила. Той очаква да има разговори по въпроса.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДАНО

    12 4 Отговор
    СКОРО ДА ИМАТ ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ И ДА ГИ ОСТАВИТЕ НА МИРА !
  • 2 Последния софиянец

    18 2 Отговор
    Както винаги американците са страхливци. Вместо в открита битка, действат задкулисно като плащат на предатели да организират бунтове. Тази стратегия ни е до болка позната още от Византия.

    Коментиран от #7

  • 3 rusnak

    11 1 Отговор
    За това ли пак ги удариха пречи час?

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Тиберий

    7 0 Отговор
    Явно войната няма да се размине Иран е обстрелял отново американците
  • 7 оня с коня

    2 6 Отговор

    До коментар #2 от "Последния софиянец":

    Явно предлагаш ВОЙНА САЩ-Иран,но й казваш "Открита битка".А ЗНАЕШ ЛИ КОЛКО МИЛИОНА иранци ЩЕ ЗАГУБЯТ ЖИВОТА СИ,като естествено и Америка няма да излезе "суха от водата"?А ТИ ли ще ги ровиш тия мъртъвци и Ти ли ще ги оплакваш и утешаваш Близките им?А нали ако Тръмп нападне ,Ти ще си Първият който ще обяви САЩ за "Агресор"?Ако пък не нападне- Янките са "страхливци"...Въпросът обаче е КАКВО ТЪРСИШ ти- "Руският човек" в Американска България и ЗА ТЕБ ТЕРМИНАЛИ НЯМА ЛИ?Въобразяваш си че с Постове във Форумите ще КАТУРНЕШ Про-европейското ни Правителство и ще ВРЪЧИШ БГ в РУСКИ РЪЧИЧКИ?!Не си познал,НЯМА И ДА ПОЗНАЕШ.

    Коментиран от #10, #12

  • 8 Иван

    6 1 Отговор
    Отрядите на Кудс са все още эаплаха эа Ал Кайда-проксито на Иэраел и САЩ.
  • 9 Иван

    6 2 Отговор
    Сауд Арабел вече се откаэа от Ал Кайда,но проклетите еврейски сатанински нацистки гнусни сперми в Иэраел и САЩ още не са се откаэали от Ал Кайда.
  • 10 Последния софиянец

    9 1 Отговор

    До коментар #7 от "оня с коня":

    В цялата си история България не е видяла нещо хубаво от запада. Няма и да види.
  • 11 оня с коня

    0 1 Отговор
    Блг за мнението ти
  • 12 Ххх

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "оня с коня":

    А ти кой си, и какъв си, че да определяш кой да живее в България, и кой да ходи в Русия, че ще му държиш и сметка защо още е тук ! Абе защо не слезете на земята бе ! Ви какви сте ? Светата евроатлантическа инквизиция ли ? Още малко ще почнете и да горите друговерците на клади ! Че то по Тошово време, когато беше диктатура никой никого не гонил да заминава някъде, включително и турците по време на възродителния процес, разни самозабравили се евроатлантически отрочета ще колят и ще бесят, и ще казват кой къде ще ходи и къде ще живее !
  • 13 Тролът ''Румяна Костова'' е все по-бесен

    5 4 Отговор
    Бъзикат се естествено и готвят тотален и разрушителен удар по Иран и по-специално сваляне на правителството и исляма като религия там, демократизиране на страната, но в груб сценарий. Изявлeниe нa Путин пo хaзaрo-тaтaрcкaтa тв.... ''Никaквa грeшкa нe e имaлo в cвaлянeтo нa caмoлeтa c укрaинцитe! Тoй бeшe cвaлeн пo нaшa прeпoръкa и c тoвa ирaнцитe плaщaт чacт oт дългът им към нac зa приcъcтвиeтo нa руcкитe вoeнни кoрaби в рeгиoнa, кoитo дa им пaзят cтрaх oт aмeрикaнцитe. Нaли нe миcлитe, чe нaшитe кoрaби ca тaм нa нeдeлнa рaзхoдкa?? Врaгът ни бeшe пoгрeбaн нaбързo c грaждaнcки пoлeт и cъюзничecкa, брaтcкa иcлямcкa рaкeтa''.

    Коментиран от #18

  • 14 Ххх

    4 5 Отговор
    Щатите че са по - силни, и то значително, във военно отношение, е безспорно. И иранците си дават сметка за това, затова и търсят успокояване, а не изостряне на конфликта. Но, все пак не мисля, че единствено моралните задръжки възпират Щатите от някакви по - радикални военни действия. Все пак се видя, че иранските ракети летят с прилична точност към целите си. Този път американските войски в Ирак са били предупредени, но следващия може и да не са. И едно е да се пазиш от 20 изстреляни ракети, друго е от 200 или 500. Доколкото знам Щатите са разположили Пейтриът в Ирак, но и сега, както и при обстрела на саудитската рафинерия на Арамко Пейтриът просто присъстваха, но нищо не свършиха. Тогава ни обясняваха, че този комплекс не бил предназначен за борба с дронове и крилати ракети. Е сега ракетите бяха балистични, точно такива, за борба с каквито този комплекс предполагам е създаден. Но, както си спомням една руска картина от ученическите ми години с тъжно гледащо момче, и надпис под картината "Опят двойка". По друг начин няма как да оценя представянето на въпросната противоракетна система. Или може би обстрелваната база не е влизала в покритието и ? А, след като не можаха да се справят с нападение на 20 ракети, то какво ли би се получило при по - мащабна атака. Може би някакво съвременно подобие на Пърл Харбър ?

    Коментиран от #15, #17

  • 15 Тролът ''Румяна Костова'' е все по-бесен

    5 6 Отговор

    До коментар #14 от "Ххх":

    Твоят Путин няма капчица руска кръв. Смръдлив рижав татарин - 60%, хазарин - 30% и има няма 5% руски произход и руско-цигански 5%. Демек тотален руски-циганин...А за капак e и с женски полов орган под тестисите, заради което го изхвърлиха от Г8 щом го надушиха, че е с влагалище....A зa пoхлупaк мaйкa му e eврeйкa, нo тoвa e другa тeмa...

    Коментиран от #16

  • 16 Ххх

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Тролът ''Румяна Костова'' е все по-бесен":

    А твоят произход какъв е бе ? 100 - процентов гол охлюв, от така наречените плужияци, които ме е гнус дори и да настъпя, за да не ме опръскат с вътрешностите си и да не ме омажат със слузта си !
  • 17 друго беше

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Ххх":

    Не , не ни обясниха това . Обясниха ни къде са били разположени батареите за защита от Йемен , а ракетите дошли от иракска територия
  • 18 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Тролът ''Румяна Костова'' е все по-бесен":

    Естествено, ако дойде проамерикански режим в Иран,(в следствие от нежните протести поради свалянето на украинския самолет) най-голяма полза ще има Путин, кой друг?