Last news in Fakti

15 Януари, 2020 13:25 2 159 43

Путин иска повече и по-богати руснаци

  • путин-
  • владимир путин-
  • доходи-
  • раждаемост-
  • русия-
  • богати

Руснаците днес живеят повече, обяви президентът

Путин иска повече и по-богати руснаци - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

В обръщението си към Федералното събрание руският президент Владимир Путин заяви, че очаква раждаемостта в страната да се увеличи през следващите години, предаде ТАСС.

Путин заяви, че според него коефициентът на плодовитост (средният брой раждания на една жена) през 2024 година трябва да достигне 1.7%, спрямо сегашният процент от 1.5%. Президентът заяви, че най-важната задача на правителството е увеличаване на доходите на гражданите.

Държавният глава на Руската федерация призова банките да се включат по-активно в реализацията на ипотечната програма, която дава повече облекчения за млади семейства. Путин иска също в началните училища да има безплатна топла храна за децата.

Владимир Путин засегна темата и за здравеопазването. Продължителността на живота в Русия за първи път надхвърли 73 години, което е с осем години повече, отколкото през 2000 г., каза Путин. По думите му това е резултат от социалните и икономически промени в РФ.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти милиционер

    14 19 Отговор
    С такъв празноглав милиционер начело, надали ахахах.... Да си беше останал таксиметър руският Боко.
  • 2 от Кремъл

    2 1 Отговор
    https://lh3.googleusercontent.com/FtBTBPJHxegoX_bBrJigYy2T855KdcyZ3_1fhYHE6nwyZB98azE2LYYbIazbXzzej1oU8_b0bdticW0ht7vOZxcR2eEkF-HrEQUojBO_ePNzNjt6eP6HrxrInKVxpM7NTwrXic4DXFWR0XCEk6B-OnkGZkkETyxHht8cSrA8Ki7CpV0IO3P_cCtv49t2SCj1zXJAPzJHmvBVJzI2x26ryOZI95o86vlH0tdt7u8M-lbsn2W1q9QXmM0d1Ck0B1NIO0zF8dvZTDfwq88xTim_sji0vv5E9sUlJ0EpySYLm9UHJUNtMf1ZEZBtDgYqbW3N9Dk8VH5U-jwD8Vd69scCJhwoXCm-Ayr-osYd8rdWLMTGFXUNdehgFIOlcMN3OdjKI_kA41UpvV3mWd_wQiOrWF0l3YediBO7XH1XlOKiF8I3-sRxAZ8_BphlpDV89yWAzG1AixjgH7YzgnleQdSOCaMTJ8DcK0VVenfcTdqpvYmkgIG7c3vGkEsY52aOQRa7d-9-Dm-UEpklBq-7x2aP2DYfbGwKG1dr0xRDNipvLIAH1U5MI1P2Oilhb02Rezgc_cICVemEHorgQEGmE0Lb5CAdPt4mKWet78XJ4-G0Y1ltmNA_JlCuZZmHsi_xVv5qZib8PxlA__tTOtIOX3PNkXiT_canI-XUhX7c-HMLlG9E3agV6VH0ybA=w530-h660-no
  • 3 СССРкаскет

    20 13 Отговор
    Чи иска разбира се, ама само от неговите приятели да са по-богати, другите им стига само водчица да има

    Коментиран от #6

  • 4 Бичето

    12 15 Отговор
    Вова, идвам на помощ да помпя руски шлюхи, да изпълним плана.
  • 5 хахаха

    14 13 Отговор
    Едно е да искаш, друго е да можеш, жуже:)
  • 6 мамул

    16 13 Отговор

    До коментар #3 от "СССРкаскет":

    А в обора защо четири милиона живеят под мостовете или в кашони ?

    Коментиран от #13, #14, #29

  • 7 Асад

    10 6 Отговор
    Този е руският Пенчо Кубадински
  • 8 ⚡ Хрониките на Евразия

    12 5 Отговор
    Призовава , иска , призовава , иска , ама от кого и той не знае , 20 години вече ..

    Ако напишете в Гугъл - путин призвал ...
    1000 страници ще излезнат ..
  • 9 семафор

    13 11 Отговор
    Дай Боже и на България такъв лидер!
  • 10 Borislav Popov

    14 12 Отговор
    Поредното просташко искане на великия Путен, гоооолем майстор е да хвърля прах в очите на хората.

    Коментиран от #16

  • 11 robur

    10 10 Отговор
    ха ха ха плювалници проверете и напишете колко пари дават за раждане на деца така наречен "майчин капитал"
    никой не е казал че там е розово но първо да си гледаме нашата кочина после другите

    Коментиран от #23

  • 12 щом сороснята се насира да плюе

    8 5 Отговор
    значи прав е Вовата! Уж не се интересували от речта пък първа пушка са на амбразурата .
  • 13 бахаха

    8 5 Отговор

    До коментар #6 от "мамул":

    Защото е трудно за новопристигналите руснаци веднага да си подредят живота. Направо от деревнята, без език, с рубли вместо пари не е лесно.
  • 14 Последния софиянец

    10 6 Отговор

    До коментар #6 от "мамул":

    Ако в България нямахме жилищата от соца и тука щеше 4 млн да живеят под мостовете. Даже и кашони нямаше да имат, щото са ги предали за вторични суровини.

    Коментиран от #17, #19

  • 15 сороснята ще си изяде топките от злоба

    8 5 Отговор
    На сороснята днес са им обещали двойна надница.
  • 16 robur

    10 8 Отговор

    До коментар #10 от "Borislav Popov":

    ха ха ха месото в магазините вече над 10 лева а тоя за Путин ни пише и за руснаците колко са зле излез и виж каква мизерия порази собствената ти кочина после гледай другите
  • 17 бахаха

    12 8 Отговор

    До коментар #14 от "Последния софиянец":

    Тези "жилища от соца", както и "заводите от соца" са строени със заграбените от национализацията имоти и имущество на народа (нашите баби и дядовци), трупани поколения наред. Тъкмо изхарчиха всичко и соца се срина, защото нямаше от къде повече да крадат.

    Коментиран от #26

  • 18 РЗС

    9 5 Отговор
    тоя да не е забравил, че той е диктатора в русия, от кой е заискал като той поръчва музиката, да се погледне в огледалото и да води преговори, да не очаква америтата да му оправят гладното население, а той и върхушката му да си стоят с парите в джобовете
  • 19 Хаха

    8 3 Отговор

    До коментар #14 от "Последния софиянец":

    Ако говориш за панелните ковчези нали знаеш че краят им наближава , аз живея в един от последните построени на около 35 години е и просто няма панел който да не е напукан едно по-силно земетресение и сбогом
  • 20 Киро

    13 2 Отговор
    Не съм нито русофоб нито русофил но се чудя защо най голямата страна по територия в света и най богатата на ресурси по голямата част от руснаците като нас живеят бедно.....??????!!!!!
    За пример Швейцария!!!!!

    Коментиран от #21, #35, #39

  • 21 хахаха

    10 2 Отговор

    До коментар #20 от "Киро":

    Защото са руснаци, сър! Ако имаха управленци, мислещи как да усилят икономиката, а не да мислят само за собствения си джоб, оръжие и чужди територии, сега щяха да живеят не по-малко добре от един саудитец, например!

    Коментиран от #34

  • 22 Нормален

    7 3 Отговор
    Статията е неточно формулитано това което Путин казал ,а то е че са осигурени средства като начален капитал за първо ,втото и трето дете,който е достатъчен за купуване на жилище,ежемесечно плащане на 11000рубли,това са330лв на дете до 7гадини ,топла храна в училище до4 клас и т.н.а сега си помислете как е при нас.
  • 23 Borislav Popov

    4 7 Отговор

    До коментар #11 от "robur":

    Путен е хитър, с добавянето на 5 години до излизането на пенсия, открадна от пенсионерите едни милиарди и сега от тези милиарди ще пусне малко аванта на младите семейства. Тоест пак хвърля прах в очите на хората - Виж те ме, колко съм добричък и щедричък, а пенсионерите и другите хора от средна възраст, кучетата ги яли. Аз разбирам, да беше увеличил заплатите и пенсиите, на хората или да беше намалил процентите по ипотечните и другите банковски заеми, а тези телодвижения с майчините капитали, са наливане нв вода, от празната кофа в пробитата, която никогаш няма да се напълни.

    Коментиран от #28

  • 24 Мария

    5 2 Отговор
    Каже ли нещо В.Путин на 100% става факт
  • 25 ⚡ Хрониките на Евразия

    3 3 Отговор
    Един въпрос риторичен въпрос :
    Ако рускиня роди в Москва , ще и дадат ли московско гражданство ?
    Какви обяди за крепостните , какви помощи за деца ?
    А безплатни обяди имаше до 1999 година по руските училища .
    Има достатъчно фотографии , какво представляват .

    Коментиран от #27, #30

  • 26 чети бе соросня чети бе

    6 4 Отговор

    До коментар #17 от "бахаха":

    Каква национализация бе готин? Какво са имали баба ти и дядо ти ? 80% от жилищата са построени при социализма. Независимо дали блокове или къщи по селата. Същото е и със заводите. България от аграрна държава - става промишлена !
    Сега като върнаха нивите на дядо ти и баба ти - цъфнахме и вързахме ?!!
  • 27 ба си и малоумика

    3 2 Отговор

    До коментар #25 от "⚡ Хрониките на Евразия":

    Я пак чети бе мушмул - какво си написал ! Какво"гражданство" да и дадат на рускинята ? Независимо дали в Москва или в Якутск пак си е Руска гражданка бе - няма да стане гражданин на Япония !
  • 28 бай икономист

    4 2 Отговор

    До коментар #23 от "Borislav Popov":

    Много разбираш па ти от духова музика. Що не си гледаш пилетата. В Япония колко направиха възрастта за пенсиониране ? А в целия ЕС - вдигнаха ли я ? А с нашите пенсионни фондове какво става ? Децата ни няма да получават пенсия - няма да има от къде да вземат пари ???

    Коментиран от #31

  • 29 Хахаха

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "мамул":

    Там обитаваш ли, под моста?
  • 30 Хахаха

    3 1 Отговор

    До коментар #25 от "⚡ Хрониките на Евразия":

    Не за вярване, колко сте изостанали.....ето нова, кога искаш сам да се опростачиш, никой не може да ти попречи. "Московско гражданство".....няма ли да излезете вече от 1980 година?
  • 31 Borislav Popov

    4 5 Отговор

    До коментар #28 от "бай икономист":

    Точно ти не разбираш нищо и новината е за Русия, защо месиш тук Япония. Но, щом си казал, ще те светна, първо - Условията на труда, климатичените условия, медицинското обслужване и средната възраст на японците са а пъти по добри, по качествени и по високи от на руснаците !!! Второ, заплатите и пенсиите на японците, пак в пъти са пр високи от на руснаците. Трето, понякога ставате смешни каскетите, в опита си да защитите мацковските си опорки, правите такива тъпи сравнения, че и сами не можете да се усетите, как си вкарвате автогол.

    Коментиран от #33

  • 32 Асен Илиев

    0 0 Отговор
    О,баче, 3 ума има ТЕЖКАТА дума ;)
    https://www.youtube.com/watch?v=7bmO8JW193Q
    ...кой ще духа супа? :)
  • 33 малоумник

    5 2 Отговор

    До коментар #31 от "Borislav Popov":

    Защо вдигат пенсионната възраст навсякъде , а ти пишеш само за Русия ?
    Пенсионната възраст в Русия ще става 65 години за мъжете и 60 години за жените.
    В Япония ще се пенсионираш над 70 години.
    В Норвегия 68 години. Щатите , Италия ,Дания ,Ирландия ....66 години.

    Коментиран от #38

  • 34 Тъпчо преди всичко

    5 2 Отговор

    До коментар #21 от "хахаха":

    трябва да се отбележи с началото на речта на Путин,а то е гаранция на териториалната цялост и суверинитет на страната за десетилетия напред. Когато си гарантираш сигурност от външно посегателство и укрепиш военната си мощ тогава можеш да мислиш и за повишаване на жизненият стандарт на населението,като цяло. Това е логичният път. При нас нищо от това нямаме,продадени сме и роби в новият смисъл на времето и нищо повече. Имаме,колкото да съществуваме за да работим за поробителите си. Когато го осъзнаеш това тогава и ще поумнееш,до тогава си прост и тъп роб/не пиша персонално, а като цяло/.
  • 35 SS14

    6 6 Отговор

    До коментар #20 от "Киро":

    Защото това е положението там.Русия е изключително богата на ресурси страна,но върху руската територия живеят 140 милиона неандарталци които немогат и незнаят как да се развиват.Нещо като Мордор е.Има един лаф,че маймуната е произлезла от руснака.

    Коментиран от #36

  • 36 Хахаха

    4 6 Отговор

    До коментар #35 от "SS14":

    145 милиона руски граждани могат да опазват и да развиват своята държавност и територията на своята на държава. А умните тук успяват само са обявят 145 милиона руски граждани за неандерталци, чиито предци са сложили своите неандерталски кокали в България, за да могат потомците на тия, за когото загинаха да ги наричат така.

    Коментиран от #37

  • 37 да си знаеш

    4 8 Отговор

    До коментар #36 от "Хахаха":

    Малко ти е промит мозъка.Никой руснак не е умрял специално за освобождението на България или който и да било.Освен това на нашия фронт от войната се бият предимно украйнци.То бива да сте продажни лизачи ама тва вече е прекалено слагане.

    Коментиран от #42

  • 38 Borislav Popov

    3 3 Отговор

    До коментар #33 от "малоумник":

    Ми пиша за Русия, щото статията е за Путин и за Русия ? Защо под новина, която се отнася за Русия, аз трябва да пиша за страни като Италия, Дания, Ирландия и т.н. ? При това, че уcлoвиятa нa трудa, климaтичeнитe уcлoвия, мeдицинcкoтo oбcлужвaнe и cрeднaтa възрacт в тези страни, които си изброил, ca a пъти пo дoбри, пo кaчecтвeни и пo виcoки oт нa руcнaцитe !!! Освен това, зaплaтитe и пeнcиитe в тези страни, пaк са в пъти ca пр виcoки oт нa руcнaцитe. Трeтo, пoнякoгa cтaвaтe cмeшни кacкeтитe, в oпитa cи дa зaщититe мaцкoвcкитe cи oпoрки, прaвитe тaкивa тъпи cрaвнeния, чe и caми нe мoжeтe дa ce уceтитe, кaк cи вкaрвaтe aвтoгoл.
  • 39 gnom

    3 3 Отговор

    До коментар #20 от "Киро":

    Как да го разбереш, като си албански реотан? Та Швейцария последните 100 години колко войни е водила? Колко хора са загинали от там?? И колко руснаци са загинали?? Някой да е бомбардирал Швейцария, да е сринал всички градове, като в европейската част на Русия, да е избил над 20 милиона там? И то основно мъже? Как се възстановява популация? И в благодарност, че е освободила света от фашизма, веднага започва нова студена война срещу нея, която продължава и днес! Та коя държава може да издържи на тази постоянна война? И вечното желание Русия да бъде разграбена, разбита на малки държави и окрадена? Ще видим след нЕкоя годинка обаче, една Америка разкъсана и разбита на 20-тина държавички, защото времето и на империя изтича! Тези 25 трилиона рано или късно трябва да се връщат! А ФАЩ не са това, което бяха!
  • 40 Петро

    2 0 Отговор
    Наивници... Вова да взема опит от германистан. Отварят се всички граници до Русия и ето ти ислямисти, които да се настанят. Само трябва да станете толерантни, защото тяхната религия е такава. Оставете ги да блудстват с жените ви, да си строят храмове. Това е демократично
  • 41 Гост

    1 0 Отговор
    Не е ли време да си гледаме в нашата паничка? Тя някак все по-постна става...
  • 42 Хахаха

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "да си знаеш":

    На мен няма кой да ми промива мозъка по темата.
    Костите на дедите ни тук по вашите земи и това ни е достатъчно за да ги почитаме И помним. Във всяко наше семейство има по един герой , загинал да освобождение на други народи. Поне един. В моето с
    Са 9. Ние имаме повод и причина да се гордеем с нашата Родина, нашите предци и нашата история и няма никакво значении каква мислиш ти, например.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания