Last news in Fakti

18 Юли, 2012 16:19 2 759 6

Илияна Йотова: ГЕРБ разпъна чадър над мафията

  • илияна йотова-
  • мониторинг
Илияна Йотова: ГЕРБ разпъна чадър над мафията - 1
Снимка: БГНЕС

Европейската комисия днес каза, че управляващата политическа партия не желае да се справи с организираната престъпност, напротив – разпънала е политически чадър и управлява заедно с нея. Равносметката за тези пет години е убийствена. Това написа във Фейбук евродепутатът от БСП Илияна Йотова.

Междинните доклади през годините даваха като чели повече светлина в тунела, отколкото заключенията на петгодишния период на Европейската комисия. Всъщност комисията днес каза на българското правителство, че не вижда у него политическа воля за справяне с корупцията и организираната престъпност и че очевидно ще разчита на политическата воля на следващия кабинет за по-добри резултати, тъй като отмества следващия доклад за края на 2013 г.

Европейската комисия достатъчно дълго време е изчакала правителството на премиера Бойко Борисов да се справи с корупцията и организираната престъпност, но с днешна дата този кредит вече е изчерпан, а нов не е даден.

Това, което повтаряха българската опозиция и политиците от опозицията, че у нас тази война с корупцията и организираната престъпност се води само във виртуалната представа на вътрешния министър и че се вдига много шум без да има конкретни резултати, днес абсолютно по безпрекословен начин беше потвърден от Европейската комисия.

Най-страшното заключение е това, че у нас икономиката и бизнесът на практика се управляват от организираната престъпност, от мафията, която има своите връзки и своето покровителство, своя политически чадър сред управляващата партия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кик

    1 0 Отговор
    нормално нали главатаря им боко е от техните среди
  • 2 Ойленшпигел

    0 0 Отговор
    Бе, тя г-жа Йотова, нещо не е съвсем в час. Докладът е за 5 години. Та, като посмятаме, касае и половината от тяхното управление.
    Не, че ГЕРБ са безгрешни, ама таз кака е направо нагла.
  • 3 шеру

    1 0 Отговор
    че това кой него знае
  • 4 Кумчо Вълчо

    1 0 Отговор
    Илияна Йотова: ГЕРБ разпъна чадър над мафията.
    Това е голата истина,но това се отнася и до предишните хайдуци.ГЕРБ дойде на власт благодарение на лъжите си,но се оказа,че всичко е "стани да седна".
  • 5 123

    0 0 Отговор
    Погледнете какво се случва в напоследък в страната ни:престъпление след престъпление и никакви разкрития.ГЕРБ разпъна чадър над мафията,защото е част от нея.
  • 6 Филип Топчийски

    0 0 Отговор
    Едва ли някой вече се съмнява в подобно твърдение, но нека си припомним заменките, спрените европари, АЕЦ Белене, батко и братко, плоския данък(типично за лява партия:) и т.н. и т.н. Това ме навежда на мисълта, че ако това сега е чадър, по времето на комунистите си беше цяла шатра.