Last news in Fakti

18 Юли, 2012 16:27 1 176 3

Местан: Моделът "ГЕРБ" се изчерпа

  • лютви местан-
  • мониторинг
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Налага се друг модел на властта, друго управление. Моделът "ГЕРБ" е изчерпан, до този извод водят информациите от доклада на ЕК. Това заяви заместник-председателят на ДПС Лютви Местан.

Точно това послание на ЕК може да се чете във факта, че следващият доклад няма да е през юли 2013 година, а в края на 2013 година, изглежда ЕК не иска повече да оценява това правителство, допълни Местан. Според него това е така, защото Европа не вярва в неговите ресурси да се коригира. Ние казваме, колкото по-рано се смени управлението, толкова по-добре за България, допълни зам.-председателят на ДПС.

Кабинетът би представил доклада като огромен успех, но това по-скоро е много опасно за България, защото отлага повдигането на темата "Шенген" с около 17 месеца, продължи Местан. Ние ги предупредихме този път да четат доклада в положителна светлина, защото получиха и европейска оценка за провалилото се управление на ГЕРБ. "Оттук нататък нека си раздават 10-ки по шестобалната система", допълни Местан.

Това, което четем в официалния документ е притеснително, там има изрази като "системни дефекти", каза още зам.-председателят на ДПС. Всеки, който разбира от власт, ще разбере какво има предвид. Системността е качество на властта, което явно не се притежава от днешните управляващи, констатира още Местан.

Съвсем очаквано е ние да бъдем съвносители на вота на недоверие срещу правителството на Бойко Борисов за секторната политика в областта на сигурността, вътрешните работи и организираната престъпност, продължи Местан.

По неговите думи в доклада прозира натискът върху съдебната власт и ограничаването на демокрацията в България. "Това, че Шенген се отдалечава безкрайно дълго е много лошо, но това, че демокрацията в България се ограничава - е опасно.

Очаквайте в следващите дни, може би още утре, да бъде внесен вот на недоверие срещу министър-председателя и неговия кабинет", заяви Местан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 pacoran

    0 0 Отговор
    abe ei da si bega6 u turcia 4e mi pisna 20 godini da ti gledame groznata mutra i da ti slu6am gadnia glas
  • 2 аман

    0 0 Отговор
    А моделът ДПС е мъртъв!
  • 3 аве

    0 0 Отговор
    аве лютви м...л що не отидеш в турция да правиш политика ами тука си дошъл .... как няма да е мъртав модела на ГЕРБ като направо ви вкараха в 1 ви клас детската градина .... с Станишката ближете си лютите рани 20 години крадохте сега така ви се пада !!! с номера с Кунева дето го спретвате няма да мине !!!! като с Царя на времето на хората им писна някъв пиян М...л Ахмедчо пиян да се прави на велик !!