22 Януари, 2020 14:24 1 637 10

Тръмп отново заплаши ЕС с мита върху колите

  • тръмп-
  • урсула фон дер лaйен-
  • ес-
  • сащ-
  • мита

Президентът на САЩ Доналд Тръмп отново заплаши председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен с мита върху автомобилите. Това съобщи немската телевизия n-tv.

Тръмп отново заплаши ЕС с мита върху колите


Срещата между двамата лидери се е състояла на Световния икономически форум в Давос. На нея те са обсъдили евентуалното търговско споразумение между Европейския съюз и Съединените щати. Президентът Доналд Тръмп се е заканил, че ако не се стигне до сделка, митата върху автомобилите биха се разглеждали много сериозно. Въпреки това той очаква, че ще има споразумение.

"Ако ЕС се държи "справедливо", няма да имаме проблем ", добави Тръмп. След срещата Европейската комисия обяви, че скоро ще се водят нови разговори във Вашингтон. На свой ред Фон дер Лайен подчерта, че двете страни са добри приятели. Тя допълни, че е убедена, че може да има разбирателство между САЩ и ЕС в областта на търговията, технологиите, енергетиката и много други.

Срещата на Фон дер Лайен с Тръмп беше първата официална среща помежду им след встъпването ѝ в длъжност. Тя не е изненадваща, тъй като се очакваше американският президент да се обърне към ЕС, след подписването на първата фаза на търговското споразумение между САЩ и Китай.

Заплахите на Тръмп, засягащи европейските автоконцерни, биха се отразили особено тежко на Германия, тъй като това е най-големият индустриален сектор във Федералната Република. В интервю пред n-tv обаче, експертът Андрю Адеър заяви, че американската автомобилна индустрия, Конгресът и общественото мнение в САЩ са против налагането на подобни мита. Според други пък това е просто една успешна стратегия на президента Тръмп, която вече принуди немските автоконцерни да инвестират в Щатите.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рижав домат

    12 2 Отговор
    Aбе дедо Доньо само се ерчи и гледа дали ще мине номерът,справка-сви перките пред Китай!!!
  • 2 ###

    18 3 Отговор
    Изнудване до дупка, това са американски ценности, да ви е честито!
  • 3 Гост

    2 2 Отговор
    Много е зле тоя - всичките европейски автомобили които се продават в значими бройки се произвеждат в САЩ. От тук се вкарват само суперксъпи коли като Ферари и Ламбо както и модели чиито бройки са незначителни - Alfa.
  • 4 Блят

    7 1 Отговор
    Това е американската демокрация, не е като руската демокрация. Нали затова искахте да сте с американците, бий магаре по магаре
  • 5 ПЕНКО

    5 2 Отговор
    ПАЗАРЪТ НА ЕВРОПЕЙСКИ АВТОМОБИЛИ В СВЕТА Е ОГРОМЕН И БЕЗ САЩ , НО ТЕ СИ САМОНАДУВАТ ЦЕНИТЕ "КОНКУРЕТНО" -И ЩЕ ИМ СЕ КЪСА ПОСТОЯННО- ТОАЛЕТНАТА ИМ ХАРТИЯ !!!!!!!!!!!!
  • 6 Българина

    5 1 Отговор
    Сащ се се държат като рекетьорска мутра, влязла във вашия офис, която продава защита. Решението изгонване на мутрата с шутове, защото ще дойдат колеги и от другите офиси! В превод, закриване на всичките 150 американски бази в европа, и изведнъж заплахите ше спрат и преговорите ще станат равностойни.
  • 7 Мойше

    3 5 Отговор
    А ако паркират 7-ми американски флот до немските брегове и ги почнат с въздушни удари всеки час дали немците няма да се насерат и капитулират за 2 дена?

    Коментиран от #8

  • 8 дон чичо

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Мойше":

    не, ще дойдат и рашките, е ати и веселието
  • 9 Андрешко

    0 0 Отговор
    Аз съм от село и знам че, антропологично недоразвитите мозъци водят до деменция и в последствие до лоша комуникация.
  • 10 НАСКО

    0 0 Отговор
    Олигофрена Тръмп е забравил да си изпие хапчетата или пък пие грешните. ОТВРАТ, ОТВРАТ.