Last news in Fakti

24 Януари, 2020 11:14 2 332 6

Пиянски скандал свали министър

  • словакия-
  • министър-
  • алкохол-
  • побой-
  • ласло шолимош

Словашкият министър на околната среда Ласло Шолимош подаде оставка, след като се замеси в бой в китайски ресторант в Братислава

Пиянски скандал свали министър - 1
Снимка: Shutterstock

Словашкият министър на околната среда Ласло Шолимош подаде оставка, след като той и брат му се замесиха в сряда вечерта в пиянска свада в китайски ресторант в Братислава, предаде ДПА, като са позова на местни медии.

Шолимош бил задържан по обвинение, че е нападнал персонала на ресторанта и нанесъл материални щети. Според полицията на един от нападнатите била оказана медицинска помощ.

В полицейския доклад не се посочва името на задържания, но новинарският сайт Pluska.sk твърди, че извършителят е Шолимош, член на партията на унгарското малцинство "Мост-Хид".

Очевидци разказали пред медии, че въпросният, видимо пиян мъж крещял на полицаите при задържането си: "Аз съм министър на околната среда". Той казвал още, че майка му е на смъртно легло.

Премиерът Петер Пелегрини повика Шолимош и поиска от него да се извини публично. След срещата министърът на околната среда обяви, че се оттегля от поста си, като отказа да отговаря на репортерски въпроси.

Словашки медии, позоваващи се на очевидци, пишат, че скандалът започнал по банален повод. Министърът искал да ползва тоалетната в ресторанта, но не му било позволено, защото не бил клиент. Започнал спор, прераснал в крясъци, отправяне на расистки обиди, ръкопашен бой и чупене на врати.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 слаба ракия

    11 0 Отговор
    Хайфа, Портних?
  • 2 ПЕТКОВ

    5 1 Отговор
    НЕ Е ТРЯБВАЛО СЛЕД СПОРА ДА ПРИБЯГВА ДО ПОБОЙ НО В ТОЗИ СЛУЧАЙ СЛЕД КАТО НЕ СА МУ РАЗРЕШИЛИ ДО ПОЛЗА ТОАЛЕТНАТА ТОЙ ЩЯЛ Е ДА СЕ НАПИКАЕ В ГАЩИТЕ И ТОВА Е ПРИЧИНАТА ЗА СКАНДАЛА, ПО-ГОЛЯМАТА ВИНА Е В ПЕРСОНАЛА А НЕГОВАТА Е ЗАТОВА,ЧЕ Е МИНИСТЪР КАТО НАШИЯ НЕНО ДИМОВ СЕГА В АРЕСТА.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 А ди ве

    4 0 Отговор
    Портних си иска секс, а тоя да пикае- всичко е зарад оная работа
  • 5 Факт

    3 0 Отговор
    Щото е унгарец са го дискриминирали!

    Коментиран от #6

  • 6 Братиславске Петржалка

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Факт":

    Е, то такава дискриминация, че даже министър на околната среда са го направили 😎😎😎😎😎😎. А повечето унгарци в Словакия така владеят словашки, че не можеш да предположи, че не са словаци. Я ньесом мадяр, пан! Сом з братиславске Петржалки, але ньесом мадяр.
Новини по държави: