Last news in Fakti

31 Януари, 2020 12:00 1 419 13

САЩ подкрепят Украйна

  • сащ-
  • майк помпео-
  • украйна

Майк Помпео на посещение в Киев

САЩ подкрепят Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Държавният секретар на САЩ Майк Помпео проведе среща с украинския външен министър Вадим Пристайко, съобщи ТАСС.

Американският държавен секретар е на посещение в Украйна. Двамата са обсъдили разширяването на двустранните отношения.

Помпео е заявил, че страната му подкрепя украинското правителство в противодействието на руската агресия. Обсъдени са и възможните сфери за партньорство.

„Много конструктивна среща. Беше обсъдено стратегическото партньорство между двете страни във военното и икономическо сътрудничество“, заяви говорителят на украинското външно министерство Екатерина Зеленко.

Пристайко е благодарил за подкрепата на САЩ в противодействието на руските действия. Той добави, че Украйна е получила подкрепа за своя суверенитет и важни реформи.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Даммммм

    18 2 Отговор
    САЩ подкрепят Украйна...до последният украинец
  • 2 САЩ

    15 2 Отговор
    Те подкрепят всеки конфликт. Интересна новина. Германия се отказва от закупуването от САЩ безпилотни летателни средства за 2.5 милиарда долара
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 I'm american COW

    15 2 Отговор
    Краварите ще "подкрепят" урките, докато съвсем ги окрадат и оглозгат.
  • 5 агент08

    16 2 Отговор
    Сащ подкрепят и нас до пълното ни унищожение!
  • 6 ****

    16 2 Отговор
    На тези им даи само мизерии да правят и да противопоставят страните една срещу друга,разделяй и владей,към това се придържат.Но скоро и те ще са бита карта и ще са от другата страна на барикадата,вече им дишат във врата.Държава създадена от престъпници,няма как да заличи престъпното си минало.
  • 7 Кирил

    3 11 Отговор
    Всички свободолюбиви народи подкрепят Украйна.
  • 8 боцмана

    10 1 Отговор
    Господин Помпео подкрепял Украйна срещу Руската агресия. Може ли господина да обясни как през 1959 година Хаваите станаха 50 щат на американците и как Американска Самоа , Американски Вирджински острови , Гуам , Пуерто Рико , Северни Мариански острови и други са под юрисдикцията на САЩ.

    Коментиран от #9, #11, #12

  • 9 Прав

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "боцмана":

    То тоя Помпео няма да знае как са станали американски--ама да видим дали някой от форумните амерски подлоги ще ти отговори...много ще ми е интересно да видя тяхните размисли и страсти.

    Коментиран от #10

  • 10 Обикновен Бг

    6 2 Отговор

    До коментар #9 от "Прав":

    Трола няма да ти каже. А и тези щати са придобити чрез война, и избиване на местното население. Най-ярък е примера с Хавай, 99,8% от населението е избито след нахлуването на Сащ на островите, а принцесата им е отвлечена в Сащ, 20 дни след това тя се "самоубива". От създаването на Сащ до сега те имат 150 ЛЕГАЛНИ нахлувания в независими държави. А тайните са безброй.
  • 11 сухияТ

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "боцмана":

    Ами Тексас ?
  • 12 Обикновен Бг

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "боцмана":

    Ето списъка -
    https://m.fakti.bg/mnenia/299823-palen-spisak-na-voinite-i-intervenciite-na-sasht
  • 13 Калбо

    0 0 Отговор
    Значи кравари те показаха дукомент че Бандера е фашист и въпреки това че цялата страна се фашизира това за тях не е проблем важното да са против Русия Американци те са съвремените фашисти те тероризират като Хитлер целият свят това е днешна Америка фалшива демоккрация
Новини по държави: