Last news in Fakti

11 Февруари, 2020 11:16 2 142 17

Северна Корея още развива ядрената си програма

  • северна корея-
  • ядрена програма-
  • ракети-
  • ядрени ракети-
  • ким чен-ун

В доклад на ООН се посочва, че Пхенян тайно се сдобива с компоненти и технология от чужбина

Северна Корея още развива ядрената си програма - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Северна Корея продължава да развива ядрената и ракетната си програми в нарушение на резолюциите на Съвета за сигурност на ООН. За това съобщава агенция Ройтерс, като се позовава на конфиденциален доклад на международната организация.

В документа се посочва, че Пхенян тайно се сдобива с компоненти и технология от чужбина.

13 ракетни изпитания е провела Северна Корея през 2019 година, като са изстреляни общо 25 боеприпаса, включително нови видове ракети с малък обсег и балистични от борда на подводници.

Докладът се позовава на информация на една от петте постоянни членки на Съвета за сигурност, без да се посочва коя точно.

Но става ясно, че това не е Китай, защото в документа се твърди, че в нарушение на санкциите на ООН Пхенян е внесъл рафинирани петролни продукти и е изнесъл близо 4 милиона тона въглища за 370 милиона долара с помощта на китайски баржи.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ддддддд

    22 3 Отговор
    Ааа не бе-ще чакат сАщисаните да ги ударят...

    Коментиран от #3

  • 2 Borislav Popov

    5 16 Отговор
    Ясно е, че Русия им помага с ядрените и ракетните програми, няма друг кой.
  • 3 Borislav Popov

    3 15 Отговор

    До коментар #1 от "Ддддддд":

    А ако Украйна с помоща на САЩ, започне да развива своя ядрена и ракетна програма, пак ли такава песен ще пееш - : Ааа не бе-ще чакат Руслямците да ги ударят...)

    Коментиран от #5

  • 4 А де

    16 2 Отговор
    Северна Корея, продължава да се развива. А ние, продължаваме да се чудим: "Що е демокрация и има ли тя, почва у нас".

    Коментиран от #17

  • 5 Проста соросня

    15 0 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    А ако Русия отново разположи ракети в Куба, а сега може и във Венецуела, какво ще стане, гладкомозък? Лапай шнорхела и се потапяй, проста соросня!

    Коментиран от #7, #8

  • 6 Село

    9 0 Отговор
    Много ясно никой не си е помислял,че ще спре.
  • 7 Borislav Popov

    1 10 Отговор

    До коментар #5 от "Проста соросня":

    Не говоря за разполагане на ракети. След като Северна Корея има право да развива своя ядрена програма, Украйна няма ли и тя такова право ?? А за ракетите в Куба не се притеснявай, ако Русия разположи там свои ракети, веднага ще получи отговор с разполагане на американски ракети в Полша и в Украйна. Така, че не се притеснявай, скоро няма как да се случи.
  • 8 Borislav Popov

    1 9 Отговор

    До коментар #5 от "Проста соросня":

    Нe гoвoря зa рaзпoлaгaнe нa рaкeти. Cлeд кaтo Ceвeрнa Кoрeя имa прaвo дa рaзвивa cвoя ядрeнa прoгрaмa, Укрaйнa нямa ли и тя тaкoвa прaвo ?? A зa рaкeтитe в Кубa нe ce притecнявaй, aкo Руcия рaзпoлoжи тaм cвoи рaкeти, вeднaгa щe пoлучи oтгoвoр c рaзпoлaгaнe нa aмeрикaнcки рaкeти в Пoлшa и в Укрaйнa. Тaкa, чe ти лапай шноркела и дълдисвай проста путноидня !
  • 9 Робовладелец

    4 12 Отговор
    За какво им е една ампула ако им пуснем с вирус и са до там????Руската армия беше размазана като охлюв от валяк в Афганистан от най-обикновени брадати овчари, въоръжени само с преметнати през рамо преносими американски ракетни системи!!! Загубите на бойна техника включват: 385 танка, 2530 бронирани машини, 510 инженерни машини, 11369 камиона и бензиновози, 433 артилерийски системи, 118 самолета и 333 вертолета. И това от най-обикновени муджахидини.Представяте ли си какво ще се случи с Русия при истинска война с истински войски и ако тръгнем всички заедно ний смелите и обучени натовски воини?? Питам и отговор не искам и не чета тези, които ще ме коментират😂😂😂 защото вашата Русия се изтегли нас.ана оттам където я биха лошо....и веднага след това се разпадна като империята СССР потънала от срам 😂😂😂😂 и унищожена от най-обикновени овчари с кози 😂😂😂😂

    Коментиран от #11

  • 10 До Б.Попов

    10 0 Отговор
    Ти къв разбирач си с кеф бих ти разбил муцуната!

    Коментиран от #12, #13

  • 11 по коментарът

    12 0 Отговор

    До коментар #9 от "Робовладелец":

    Натовски джендарианецо славен! Много мултфилмчета гледаш. Намали малко, че си изпържи мозъка от това и не различаваш истиския живот болните си видения. Не живей в химера. И сега твоите кумири ги болят главичките след иранските ракети, счупили са си маникюра от поредната депресия. За памперсите нищо не се споменава.
  • 12 Borislav Popov

    0 8 Отговор

    До коментар #10 от "До Б.Попов":

    Най много да ми разбиеш маткапа, със задния си диферинциал.
  • 13 Borislav Popov

    2 6 Отговор

    До коментар #10 от "До Б.Попов":

    Hа всичко отгоре аз съм висшист не като теб компетентен! Aз заставам с моето име не се крия и пиша за рубли като няколко човека тук!!!

    Коментиран от #14

  • 14 Наазир

    6 0 Отговор

    До коментар #13 от "Borislav Popov":

    Борето висшист ?! Затова ли имаш толкова умствен багаж, че преди време ни убеждаваше, че първо се чува гръм и после се вижда светкавицата ? Имаш висше само по поемане на африкански тояги до черния дроб, иначе кратуната ти кънти на кухо !
  • 15 сисо

    5 0 Отговор
    Нормално кой може да я спре да пробва
  • 16 КОНСТАНТИНОВ

    1 0 Отговор
    МНОГО ЛОШИ ТИЯ КОРЕЙЦИ,НЕ СЕ ПОДЧИНЯВАТ НА САЩ.
  • 17 Аха де

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "А де":

    О да то там е пълна демокрация, народна даже.
    Нищо, че за това "развитие" и за тия играчки плаща целия народ от джоба си, и всички извън столицата масово гладуват и хиляди скитат по улиците, ракети да има лЕб да нема.
    Строят градове призраци без жители на границата да лъскат имиджа, че са модерни а всъщност истината е съвсем друга :/
    Като са толкова развити и им симпатизираш. що не си хванеш самолетния билет и не се изселиш там да живееш, сигурно там комунизма е като по Тошово време :):)