Last news in Fakti

12 Февруари, 2020 23:02 1 520 10

Правителството в Косово си намали двойно заплатите

  • косово-
  • заплати-
  • правителство

Отменено е последното повишаване

Правителството в Косово си намали двойно заплатите - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Правителството на Косово отмени днес решението, с което бяха удвоени заплатите при предишното правителство на Рамуш Харадинай в края на 2017 г., съобщи БНР.

На днешното второ заседание на правителството на Албин Курти от неговото формиране на 3 февруари тази година беше решено да не се намаляват заплатите в съдебната система.

С решение от 20 декември 2017 г. Харадинай удвои заплатите на членовете на кабинета си, а своята заплата увеличи от 1 500 евро на 2 950 евро.

С днешното решение заплатите на премиера и министрите се намаляват наполовина, т.е., те се връщат на нивото преди решението на Харадинай.

На днешната сесия правителството на Курти отмени и няколко други решения относно организационната структура на кабинета на премиера.

Бяха уволнени и седемте национални координатори, назначени от Харадинай по време на неговия мандат.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    25 2 Отговор
    Ееех кога ще ги стигнем косоварите

    Коментиран от #6

  • 2 plamenbg

    11 1 Отговор
    A MUXOBOIKO KOGA?
  • 3 Хахахаха

    15 2 Отговор
    Ей дори Косово вече е на светлинни години от тиквенистан, но при нас е важно да има стабилност, кон да ни е.е правим 2 крачки назад но не мърдаме
  • 4 Шкумбата

    11 1 Отговор
    Това е срамота, бе! Това у нас не е така.
  • 5 7777

    7 2 Отговор
    сега боко ще свали от 600на300лв заплатите

    Коментиран от #10

  • 6 aаа

    2 10 Отговор

    До коментар #1 от "Рошко":

    За какво да ги стигаш бе, мунчо? Заплатите трябва да се вдигат навясякъде, а не да се намалят! Може ли премиер на държава да взима 3000 лв бре? Ми то аз взимам повече! Като свали заплатите, ще паднат ли цените навясякъде? Няма. И сега няма да им дигат заплатите изобщо на косоварите. Мислете с главата си бе, не със задните си части.

    Коментиран от #8, #9

  • 7 Робовладелец

    5 6 Отговор
    Интересно българският президент кога мисли да си намали заплатата?? Всички русофили, атакисти и комунисти гледат денонощно само американски филми и по-точно военни екшъни и фантастика, възхишават се на Холивуд, сънуват ги даже, но вечер преди да си легнат искат мляко...!!! Дали защото са недокърмени, дали защото са недоносени, дали защото са много гладни, но свързват това с крави, кравеферми и кравари??? Странно... дайте разяснения???КОЯ ОТ ТРИТЕ ПРИЧИНИ ВИ КАРА НЕУСТОИМО ДА ТЪРСИТЕ КРАВЕ МЛЯКО И КРАВЕФЕРМИ В ИНТЕРНЕТ?? И как го предпочитате, прясно или кисело и на каква цена??? Кажете нещо и за кравето масло и сметаната, бита от краварите, на филийка ли си размазвате??? Как консумирате продуктите произведени от краварите и успявате ли да ги платите или теглите заеми??? А сиренце обичате ли.... синьо, или саламурено, а кашкавалец...???Млекопроизводителите в България, които са няколкостотин хиляди души, от няколко дни започнаха да отчитат обидите на русофилите, атакистите и комунистите към трудът и професията им....
  • 8 Рошко

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "aаа":

    Шефа ти трябва да е мн умен, дет та е взел на работа, а сетих се тираджийче си
  • 9 Tochniq

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "aаа":

    Lqgai si po rano vecher che govorish prostotii i ili si si prost kolega
  • 10 Ново

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "7777":

    Президента дава пример/ борьба срещу високите заплати/ не гледаите моята/е деси има нужда от кабинет и сътружници -тя е мозъка на президенството/ моята е 10000 а на борисов много висока 6000