Last news in Fakti

14 Февруари, 2020 10:40 2 126 27

ЕС с жест към Турция

  • турция-
  • данъци-
  • ес

Страната остава извън черния списък

ЕС с жест към Турция - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Турция не беше включена в черния списък на ЕС. Това обявиха дипломатически източници, цитирани от France 24.

Въпросният списък е свързан с данъчни убежища. Запознати смятат, че Турция не е изпълнила ангажиментите си в тази област.

Списъкът трябва да бъде потвърден от финансовите министри на ЕС. В него са включени Каймановите острови, Сейшелите и Палау.

В момента ЕС се опитва да подобри отношенията си с турското правителство. Страната можеше да е сред ограничените, заради автоматичен обмен на данъчна информация.

Сега обаче страната ще получи време за реформи. Смята се, че решението е на политическа основа.

Преди три години ЕС въведе промени, за да ограничи укриването на данъци. Определени са ограничения, като замразяване на субсидии и финансиране от европейски институции.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бравооо

    12 26 Отговор
    Не е черния списък, защото благодарение на еничарското семе, днешните турци са от българско семе! Да си направят ДНК и бързо ще получат български паспорти! Ще целунат кръста, ще целунат и на Попа топа и готово!

    Коментиран от #5, #7, #27

  • 2 Осведомителен бюлетин

    8 18 Отговор
    В България турци няма! Лек ден на всички бургии!
  • 3 боцмана

    20 4 Отговор
    Кажете си го с една дума , че ви е страх Турция да не пусне емигрантската вълна. И докато хитрия читак държи този коз в ръцете си доста теманета ще му правите и после ще пишете смехории за оправдание.
  • 4 В МОЯ

    6 5 Отговор
    ЧЕРЕН СПИСЪК СА НОМЕР ЕДНО !
  • 5 Ти така ли ги получи

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бравооо":

    Дюкиментите хахаха
  • 6 Хахаха

    11 3 Отговор
    Да включиш Турция в списък с данъчни измами като в същото време случаят Божков ти боде очите ще е върха на двуличието.
  • 7 Истината

    14 12 Отговор

    До коментар #1 от "Бравооо":

    Абе цървулче просто ,турците са клатили бабати 500 години а не обратното !!!Прост народ слаба държава !!!

    Коментиран от #11, #13, #15

  • 8 Бай хой

    1 0 Отговор
    Уау ЕС се бори с прането на пари. А почему не включи в черния списък офшорна зона Делауеър? Или пак само някои ще развиват определени дейности. По демократично му.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Евросъюза се разпада

    9 1 Отговор
    Брекзит е черешката на тортата на едвам дишащия се ЕС.Фирмите бягат извън ЕС.за по евтина работна ръка.Колонизацията се завръща .Това е дюшеш за Турция защото произвежда почти всичко за ЕС.и печели валута.Така се въздигна Турция и даже подминат много страни с БВПродукт от 1 трильон $.Сега не Турция а ЕС.е бременна за Турция .
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Трий трий

    6 4 Отговор
    После защо всички пишат че сайта е турски? Е как няма да е турски, като ментета-турчета командват парада! Не ти направи впечатление 7-ми коментар, Ами ти направи впечатление 11 и го изтри? Между другото не знаех че Дениз е на работа! По принцип отбягвам да пиша когато той е на работа!
  • 13 Ей педеруго

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "Истината":

    тебе ще те клатят сега
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Прост народ

    4 4 Отговор

    До коментар #7 от "Истината":

    Гледай ся! Преди екскурзията, най-простия бяха турците в България! Най-умните от тях Йозал прибра, и те бяха 10 класи над козоебците в Турция! Ти си от върнатите неграмотни и некадърни и ми говориш за мозък! Ами не ми говори за работи дето не познаваш! При отворена граница, и си още тук, в държава която не ти е Родина! Това само показва че за никаде другаде не ставаш! Изтриха 11 коментар, там още по-хубаво ти го бях обяснил! Ама и на мене ми писна, неграмотни бургии да образовам, а и никой не ми плаща за да дресирам и възпитавам животни!

    Коментиран от #16, #18

  • 16 Така е както пишеш

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "Прост народ":

    Но до този, на който го пишеш не е турчин. Българин е, но стои тук поради някаква известна само на него причина. Има си проблем човека и тъй като не може да го реши, пише за да се дразни с хората и да изпуска напрежението. Но от това едва ли му става по-добре, щом постоянно е тука. Явно много е зле работата при него.

    Коментиран от #17

  • 17 Прост народ

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "Така е както пишеш":

    Ще го излекуваме бе! Само да поиска помощ!
  • 18 Шабан

    6 5 Отговор

    До коментар #15 от "Прост народ":

    Ти преди да се заемеш със благородната задача да учиш и възпитаваш другите етноси, първо се научи правилно да възпитаваш Себе си. Защото така както сте я подкарали, с този див комунистически фашизъм и идеология на тихи селективни убийци, в скоро време няма да има кого да възпитаваш. Защото начина по-който възпитаваш води до Обезлюдяване на тази държава!!!!!!!!!! Така че, твоето възпитаване убива първо теб и близките ти , демек твойте събратя българи! Има една мъдрост - не желай злото на съседа си, защото от зло ще умреш! Както искаш така, го разбирай!

    Коментиран от #19, #20

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Ми ние ви учихме бе!

    3 3 Отговор

    До коментар #18 от "Шабан":

    До Буново! Оттам разбрахме че наливаме от пусто в празно! А ти какъв съсед си ми? Съсед който ние чутурта у земята и моли аллаа да дойде Ердоган да ни пороби? Мерси, предпочитам да нямам такива съседи, дето молят оня с голямото сърце! Както искаш така го разбирай! Турците изселиха и избиха християните в земите си, и нямат проблеми като нас, ние сме лоши и зли, и държавата ни има 1 милион от вас! А в християнските земи на Византия и на България, я има я няма 1000 християни!

    Коментиран от #22

  • 21 Перник

    2 3 Отговор

    До коментар #9 от "Мехмед":

    Мехмет ли си, Хасан ли си, изакайсе във феса и му го сложи на тиквата!
  • 22 Шабан

    5 5 Отговор

    До коментар #20 от "Ми ние ви учихме бе!":

    Ей, това са 500 години за това време ако ние мюслюманите бяхме като вас християните и молекула за ДНК анализ нямаше да има от вас по-тези георафски ширини. Вие само за 135 години що зулуми сторихте, другите култури за хиляди години не са ГО правили! Но, всичко се връща, ти се благодари че, сме от тези правоверните щото има едни други по на запад от вас дето нито се молят нито се кланят, а направо затриват и то вече със милиони, за секунди! От тях трябва да се пазиш, виждаш за 20 години какво станахте, от Швейцария на Балканите в тоалетната на Европа. Ти за това мисли, откачалко! Ако въобще можеш да мислиш!!!!

    Коментиран от #23

  • 23 Скъпи Шабане

    4 1 Отговор

    До коментар #22 от "Шабан":

    Ще започна с това! Ти ходил ли си в казармата? Ако си ходил девствен ли беше? И тук започваме! На всеки 5 години са вземани 10 000, -5-6 годишни момчета за еничари от България, долу-горе и по толкова от другите поробени страни! Те са били каймака от народа! До 18 години до първата комисия, живеят в приемни къщи! Отглеждани до 18-година от приемната майка и сестри! Сега ако отговориш на първите 2 въпроса, ще разбереш че тези еничарчета, по законите на исляма, са налели доста семе в Анадола! А след това в годините на мир, не ми казвай че са биели злобарки в казармата, верните султански бойци! Покрай чаламбата, са си похапвали и от местния истанбуло-константинополски продукт! Ти как мислиш?

    Коментиран от #24

  • 24 Шабан

    1 6 Отговор

    До коментар #23 от "Скъпи Шабане":

    С написаното сам си противоречиш! Първо, никой не ги е взимал, напротив хората сами са си давали децата, защото това означавало за тях, гордост, чест че, тяхното дете ще служи на Империята в която и те живеят и ще ги защитава от набезите на нашествениците! Така са расъждавали хората тогава дори и християните. И понеже съм много по-добре от тебе запознат със турските традиции искам да ти кажа че и сега е така, там в Турция! За семейството е чест да служи сина им за Страната и след това да остане военен, защото това му гарантира по-богат и осигурен живот, както беше тука едно време, преди декорацията! Спомням си, с каква гордост и мъка ме изпращаха нашите да служа две години! Така че, преди 200 години е било дори и още голямо достойнството, защото това означавало че, семейството е със здрав ген и създава волева мъжка челяд която се доказва в суровият живот! Демек така се е калявала стоманата на човешкият ген! А приемните семейства са били за това да се научат децата от различните народности на един общ език с който да се комуникира във войската! Елементарно Уотсън, стига да ти работи пипето! А за Анадола не се безпокой в него и сега се налива семе и то качественно семе способно да устой на доста от превратностите на Майката природа! Ние сме мъдри хора и знаем какво правим и най-вече как да го направим!

    Коментиран от #25, #26

  • 25 Голям разбирач

    2 1 Отговор

    До коментар #24 от "Шабан":

    на семето се извъди бре, гьотферен! От днеска вместо Шабан ще се казваш Шибан! Казах!
  • 26 А защо българския и гръцки фолклор

    3 1 Отговор

    До коментар #24 от "Шабан":

    Усмива и показва страданието на майките по загубените чеда? Нямало е никаква гордост в това да служиш за пушечно месо на султана!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.