Last news in Fakti

31 Юли, 2012 15:09 935 4

Виден руски блогър стана обвиняем

  • русия-
  • алексей навални-
  • арест-
  • опозиция
Виден руски блогър стана обвиняем - 1
Навални при ареста му. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руският блогър и опозиционер Алексей Навални се сдоби с обвинение за злоупотреби. Противникът на статуквото във властта и тандема Путин – Медведев е привлечен като обвиняем за присвояване в особено големи размери. Грозят го затвор до 10 години, ако бъде признат за виновен. Разследващите твърдят, че той присвоил имоти при сключването на неизгодна сделка с държавното предприятие „Киривлес“.

Опозиционерът стана клиент на прокуратурата, след като отправи обвинения към ръководството на Федералния комитет по разследването.

Навални се прочу по време на протестите срещу Путин преди избирането му за президент. 

През юни полицията обискира домовете на Алексей Навални, Сергей Удалцов, Илия Яшин и други отявлени критици на управлението на страната. Обяснението на униформените е, че подготвяли незаконен митинг срещу правителството

Наскоро руската Дума взе решение за безапелационно вдигане на глобите при протест без разрешение – със 150 пъти. Така за участие в нелегалните демонстрации ще се заплаша дан от 300 000 рубли или около 7300 евро, а за организаторите наказанието ще е 600 000 рубли.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 comment

    0 0 Отговор
    А така, руската демокрация е по-кошмарна и от американската такава!
  • 2 СССР

    0 0 Отговор
    каква демокрация бе ти сляп ли си или глупав а като спомена сащ я иди и поживей там тя е извора на демокрацията в света виж ирак или либия там наскоро сащ прокара демокрация тъй жадувана от народа им според тях ти не гледаш ли новини които са собственост на правителството на сащ и каквото им наредят това и пускат в ефира дори с ефекти и то обратни ала ти това едва ли ще можеш да го разбереш на кратко ако незнаеш още българия страната в която живееш е демократична от 1990г насам ти да не си недоволен нещо защото вече 22 години живееш в демокрация ако не си забелязал това за което народите в либия и други страни жертви могат само да мечтаят за твоя начин на живот
  • 3 СССР

    0 0 Отговор
    русия много правилно прави като се пази от такива подкупни и продажни хора като този на снимката горе има много други като него сега в русия които подплатени от запада хулят путин и насъскват народа срещу него защо ли може би защото той единствения който не се е продал и пази страната си от външни агресори и грабители каквито са известни вече на цял сваят сащ и компания с техните прокарвания на демокрация сред страни богати на петрол и др п.ископаеми които в после си поделят помежду си лакомо само искам да те питам къде отива нефта на ирак и колко години вече минаха от както го превзеха това колко нефт като количество прави за тия години и сметни колко струва той до сега тази страна я продадоха и купиха още през 90г ти това не го ли разбра до сега то се подразбира много просто има ли демокрация значи са ви купили вече и то много изгодно
  • 4 руснака

    0 0 Отговор
    аман он "журналисчетата" дето дори не проверяват информация преди да я публикуват! на някой жълт вестник ли превеждате статиите?