Last news in Fakti

26 Февруари, 2020 19:15 6 401 39

Китай недоволства от Русия

  • китай-
  • посолство-
  • русия

Китайското посолство със специална декларация

Китай недоволства от Русия - 1
Снимка: Shutterstock

Посолството на Китай в Русия призова страната да не дискриминира китайски граждани, съобщи РИА Новости.

Руските представители са започнали масово следене на китайски граждани на своя територия. Това става дори и в градския транспорт.

Причината е разпространението на коронавирус. Провеждат се акции в жилища и хотели за проверка на евентуални носители.

Китайското посолство е излязло със специално писмо. Руското правителство обяви, че е предприело действия за безопасност.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путин

    53 13 Отговор
    Ами недоволствайте си, дреме ми на...
  • 2 Русороб

    25 65 Отговор
    Удря вирусът предимно комунета по целия свят ;)

    Коментиран от #8, #30

  • 3 Арахангел

    30 20 Отговор
    Тoчнo кaктo ви кaзaх прeди ceдмицa, чe Китaй щe пoглeднe c ''лoшo китaйcкo oкo'' зaтвaрянeтo нa руcкитe грaници зa грaждaни нa Китaй... Нo Руcия e прaвa зa ceбe cи, зaщoтo руcкитe крacиви мaцки нe трябвa дa ce рaзбoлявaт, a дa ca здрaви и читaви...Cкaпaняцитe туриcти, кoитo шaрят нacaм-нaтaм из държaвитe щe унищoжaт чoвeчecтвoтo!Oтмeням /зaбрaнявaм/ пaрaдa зa 9 мaй в Мocквa, зaрaди цeлувкитe нa Чeрвeния плoщaд и чумaтa, кoятo мoжe дa тръшнe лидeритe тaм! А и да предпазиме Путин преди всичко останало. Cъщo зaбрaнявaм цeлувкитe и cбиркитe в Брюкceл. Бoйкo и Путин щe ocтaнaт нeцeлунaти тaзи гoдинa, a Рaдeв пaк нямa дa приcъcтвa нa вoeнeн пaрaд! 😂😂😂Нa бългaрcкитe кoмуниcти нaрeждaм /зaпoвядвaм/ дa тръпнaт в oчaквaнe приcтигaнeтo нa нoвичкитe ни f-16, зaщoтo други caмoлeти нямa дa мoгaт дa видят, нитo нa руcки, нитo нa бългaрcки пaрaд пoвeчe!!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 РУСИЯ НАЙ-ВЕЛИКА НА СВЕТА

    55 18 Отговор
    Нищо не могат да направят, братушките могат да живеят и 1000 години изолирани, а капиталистите ще се самоизлялапат.

    Коментиран от #11, #15

  • 7 локомотива

    16 0 Отговор

    До коментар #5 от "Balgarin":

    Брато,пробвай да отидеш на вечерно училище,може и да те научат да пишеш.

    Коментиран от #12

  • 8 Питащ

    16 2 Отговор

    До коментар #2 от "Русороб":

    Пропускаш сороскитегендари ! Нали не е случайно ?
  • 9 ⚡ Хрониките на Евразия

    13 36 Отговор
    В цял свят ще умират от короновирус , а само в Русия от настинка ..
    С тази допотопна медицина , няма и да знаят от какво умират хората ..
  • 10 гост

    2 17 Отговор
    подозирам, че НИКОЙ от коментиращите не чете текста, а само заглавието и почва да ръси мъдрости...ако бяхте прочели текста щяхте да разберете, че Публикувано във факти.бг: Руските представители са започнали масово следене на руски граждани на своя територия....:):):)
  • 11 Хохохо

    15 21 Отговор

    До коментар #6 от "РУСИЯ НАЙ-ВЕЛИКА НА СВЕТА":

    Русия е толкова велика, само едни санкции от САЩ, и до там. Да си чувал Русия да налага санкции???

    Коментиран от #14, #17, #23, #25

  • 12 Balgarin

    1 7 Отговор

    До коментар #7 от "локомотива":

    Dubre utre ubashtavyn kash-kash 4e 6e doida aaaaaap4iiiiiiihhh
  • 13 Барчо

    22 3 Отговор
    Китайците могат да се сърдят единствено на себе си. Допуснаха това да се случи на нейна територия. Кой и как е създал този вирус и по каква причина е разпространен това е без значение. Те бяха длъжни да предотвратят това нещо и да посочат виновника и да го окачат на въжето. Не стига че заразиха целия свят и това може да се окаже новата чума, ми се е сърдят!!! Да замълчат като риби и да намерят виновника!?+"%=:
  • 14 Барчо

    9 3 Отговор

    До коментар #11 от "Хохохо":

    Тези санкции ако си забелязал са чисто икономически. Те даже не са санкции, защото не са такива. Те са уж узаконени лостове за нелоялна конкуренция и нищо повече. Да речем че това са действия, които трябва да накажат виновника за някакво престъпление. То трябва да е адекватно за престъплението. Например при заграбването на чужда територия /визирам Крим/ според тях де. Каква трябва да е санкцията? Адекватната. Изгонване на руските дипломати от Америка и прибирането на американските от Русия. Спирането на всякакви търговски взаимоотношения, изгонването на всички руснаци и прибирането на всички американци. Това естествено трябва да се направи и от всички държави членки на НАТО, ЕС. И това естествено да продължи дотогава, докато проблема не бъде решен. Това е адекватна санкция за заграбване на чужда територия, а не да пробваме да спрем северен поток, да забраним на тоя или оня да влиза в САЩ, да забраним да купуват от тях оръжие и т.н.

    Коментиран от #18, #19, #31

  • 15 SS14

    10 8 Отговор

    До коментар #6 от "РУСИЯ НАЙ-ВЕЛИКА НА СВЕТА":

    А бе незнам ама света си се развива доста добре.Само руските получовеци копаят дъното и тънат в мизерия и ще става все по-зле за тях.Дори и предателските ибрици като теб не смеят и да си помислят да живеят в русийката,а се молите за западен живот.Защо така бе ?

    Коментиран от #26

  • 16 Смях

    8 5 Отговор
    Другари! Разберете се по комунистически!
  • 17 Крали Марко

    6 2 Отговор

    До коментар #11 от "Хохохо":

    Хахо, да не те стигат руските "санкциии" защото ще пищиш , скопец атлантолибералоеврогейски! Фащиянските санкции са лебедовата им песен !
  • 18 да си го кажем

    3 3 Отговор

    До коментар #14 от "Барчо":

    Това което си написал може да се направи без проблем,но подобен ход е абсолютно безмислен и ненужен на тоя етап и то заради Крим разбираш ли..Подобно рязко погребване на Русия няма да доведе до нищо печелившо за никой,че да се налага да се прави в момента.Най-малкото виждаш какво става като разбиеш една държава от близкия изток.Ти хубаво си я погребал,ама после става по-зле.Същото ще бъде положението и с Русия.

    Коментиран от #21

  • 19 Крали Марко

    9 1 Отговор

    До коментар #14 от "Барчо":

    Барчо , виждам че си мислещ Човек ! Китай се опитва да се справи възможно най-правилно и бързо.! НО ! Тази диверсия с биологично оръжие от страна на фащ ще се завърти като бумеранг към фащ. Мои близки живеят в Хонг Конг и знам подробности. От самото начало на заразата се е смятало за обикновен "нормален" грип! НО! ИНкубационния период е 10ина дни без симптоми но сееш зараза! Смешните маски и термометри не помагат- когато си вече с повишена т. си заразил 15ина човека и тн.И още! Тежката пневмония се развива мълниеносно. Вируса е умен за да е случаен от природата . Били са изумени и изплашени от неговата приспособимост . Избран е град Ухан защото наблизо има военен биологичен център.Времето на заразата да е малко преди китайската нова година Да има огромно човешко движение ..Не успяха със "студентските"(пубертетските) вряканици в Хонг Конг и цру пусна вируса. До преди 2 месеца Хонг Конг нямаше карантина заради все още някаква автономията си и китайците го използваха да избягат от блокади и карантини.на да сеят зарази по света . Самите лекари и жители на х. конг са протестирали срещу този "евродемократолиберализъм проявен от тъпата им губернаторка с "демократични" виждания! Ще стане интересно като плъзне вируса из китайските американци и от там върху затлъстелите янки. Дали няма уж случайно "най-накрая " да намерят ваксина и да я продадат на Китай!?...Да сме живи да видиме!

    Коментиран от #22

  • 20 Крали Марко

    9 2 Отговор
    По бг и европгейските МинЕДтИи не се казва че вируса е изкуствено създаден т.е.биологично оръжие.

    Коментиран от #24

  • 21 барчо

    8 2 Отговор

    До коментар #18 от "да си го кажем":

    Това нещо, което съм написал естествено че е невъзможно, но ако искаш да се правиш на голямата работа има два начина. Единия е този, който съм описал, а втория е война. Това, което правят американците се нарича точно нелоялна конкуренция и нищо повече. Под санкции попадат нещата, които не и трябват, но задължават другите да ги спазват. Каквото обаче на американците и трябва си го купуват от Русия и то естествено не е под санкции. Или пък санкцията за определения продукт се оттегля за сделката и после пак се възстановява.
  • 22 барчо

    8 2 Отговор

    До коментар #19 от "Крали Марко":

    Факта че една държава използва два пъти оръжие за масово поразяване върху цивилни мирни граждани иде да покаже, че е способна да направи и немислимото за пари. Това, което се случва в момента е точно за пари и за нищо друго. Аз преди няколко дни изказах същото, което и вие. Много се надявам китайците да стигнат до истината и да се потърси отговорност на този, който ще убие стотици хиляди невинни и съответно икономическите последици.

    Коментиран от #39

  • 23 Анонимен

    7 7 Отговор

    До коментар #11 от "Хохохо":

    Аз съм чул Русия да налага санкции.След ВСВ когато западна Германия създава Дойче Марката, Сралин налага икономически санкции и блокада с идеята да умори германците от глад.С помощта на САЩ, Франция и Великобритания дневно в Западна Германия се пускат с парашути 6000т провизии дневно.По-нататък историята я знаем.Западна Германия става икономически и технологичен гигант, а СЕСЕСЕРЕ става помийна яма.
  • 24 Знаещ

    6 6 Отговор

    До коментар #20 от "Крали Марко":

    Така е, вируса е създаден да умори комунягите.Правете му сметката!
  • 25 Ами да

    6 2 Отговор

    До коментар #11 от "Хохохо":

    Наложи санкции на Турция ... за седем месеца , Ердомуса клекна и ходи да си бие челото в плочника на Червения площад ... що се праиш ,че не си спомняш бе , либераСТюго.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 SS14

    7 8 Отговор

    До коментар #26 от "Никой от нас":

    Кои сте вие "нормалните" ? Комунистическата паплач ли ? Добре,че тая "нормална" сволоч сте на изчезване,че малко да се оправи тая държава.

    Коментиран от #32

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 987

    3 4 Отговор
    Китай с едно щракване на пръстите може да закрие Русия.Руснаците за нещо ли се помислиха

    Коментиран от #33

  • 30 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Русороб":

    Вирусът удря предимно китайци. Много от заболелите в другите държави са китайци с чуждо гражданство. В Китай има също биологични лабиратории на Пентагона. Известно време творческа работа върху китайско ДНК и готова е работата. Известно е, че различните раси не се поразяват в една и съща степен от болести и вируси. Евреите например спин не ги лови. Преди години възникна скандал по повода на това, че американците събират руски, биологичен материал. Там могат да, си експериментират колкото си искат, но ако пуснат някакво биологично оръжие, то ще удари и цялата бяла раса.

    Коментиран от #34

  • 31 Румяна Костова

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "Барчо":

    Преди ,, заграбването"на Крим имаше заграбване на Косово. Не последваха никакви санкции срещу албанците, дори това заграбване бе одобрено от цивилизованите държави. Излиза, че според техните закони шиптарите са по - висша степен от кримчаните, които не искат да живеят в лудницата Украйна.

    Коментиран от #38

  • 32 Ало бандеровчето

    2 2 Отговор

    До коментар #27 от "SS14":

    Ало бандеровчето, я се събуди бе ... скоро отново ще има Народе Съд да такива като теб ... или си мислиш, че ви се е разминало ... фашистката кочина САЩ няма да издържи още дълго, нЕма да има кой да ви пази ... а и списъците са готови и този път няма да има помилвания шИ ви се иБе маменцето.
    А нормалните сме ние и нашите бащи , дето изградихме всичко, което вие - либерасто - фашо - масоно - гейдерасите още не можете да окрадете докрай и също тези, които смятаме, че ако България почне да произвежда отново за руския пазар ще е много по -добре , отколкото като седи, не прави нищо и купува боклучаците на Запада , при положение, че може сама да си произвежда доста неща и то по -качествени от западното боклук.

    Коментиран от #36, #37

  • 33 Е те така

    1 1 Отговор

    До коментар #29 от "987":

    Е те така си мислеха китайските лидери в 1968г. ...резултатът е известен на всички ...две китайски дивизии навлязоха на съветска територия - никой не се върна да каже , като как е било.
  • 34 Китаец от Сибир

    1 2 Отговор

    До коментар #30 от "Гост":

    По-голяма глупост не бях чел.Тези конспирации с лабораториите,че САЩ били ппуснали вируса граничат с глупостта на русофилските изменници.По същия параграф и Русия може да го пуснала,защото видиш ли завижда на Китай например ?! И другата ти простотия дето си написал,че еврейте не ги лови спин...Пич ти адекватен ли си ? В Израел има доста заразени с тази болест и са около 500 всяка година.За справка в България са под 200 на година.И Коронавируса засяга всеки,но умират предимно хората със слаба имунна система каквито са възрастните хора например.Този вирус е един грип за който все още няма разпространено лечение и за това се стига до там.
  • 35 Путински работи

    1 1 Отговор
    Сега братския Китайски народ като се настаниха в Сибир и след десет години като станат сто милиона тогава ще се оплачете на Арменския поп да ги изгони
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 барчо

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "Румяна Костова":

    Крим го давам като пример за това какво смятат американците, а не че е заграбен. Крим когато направи референдум да се отцепи от Украйна беше със статут на автономна република. Всяка автономна република има право да си организира референдум и да решава своята съдба като държава. Това направи и Крим. След като се отцепиха и вече като самостоятелна единица си направиха и референдума за това да поискат да се присъединят към Руската федерация. При Косово нещата стоят по съвсем друг начин. Предизвика се ненавист между доскорошни комшии и настана сеч. Малка гражданска война. Последва отделянето Косово, което няма инщо общо с международните закони.
  • 39 Банскалия

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "барчо":

    Бачо,защо забравяш какво направиха японците на хиляди нищо не подозиращи американски войничета в началото на ВСВ.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания