Last news in Fakti

1 Март, 2020 18:43 2 765 0

Тайван в опит да измести Китай

  • тайван-
  • китай-
  • коронавирус-
  • производство-
  • доставчик-
  • икономика

Интересът към тайванските продукти расте след появата на коронавирус, тъй като последният оказа силно влияние върху производствения капацитет на Континентален Китай.

Епидемията наруши сериозно глобалната верига за доставки, която бе съсредоточена в Китай. Това дава страхотна възможност на Тайван да се превърне в основен доставчик.

Според Тайванския съвет за развитие на външната търговия (TAITRA), уебсайтът Taiwantrade.com е обсипан със заявки и искания за оферти от задгранични компании. Това е категорична индикация, че международните купувачи търсят нови доставчици, за да компенсират очакваното намаляване на производствения капацитет на Пекин.

Интернет сайтът е най-голямата платформа за бизнес на Тайван. Стартира и специална „дигитална феникс програма“, която има за цел да увеличи промотирането на тайвански марки в чужбина, създаване на виртуална реалност за изложение на продукти и фабрики, митнически облекчения за двустранна търговия и сътрудничество с гиганти за електронна търговия, сред които Amazon, eBay и Rakuten.

Очаква се над 10 000 компании да се възползват нововъведенията. Други мерки за подпомагане на дигиталната трансформация за местните фирми включват индивидуални консултации и цялостни проучвания на техните глобални маркетингови стратегии.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА