Last news in Fakti

9 Август, 2012 10:22 2 646 3

„Ню Йорк таймс“: Силен телефонен трафик между Ливан и Бургас преди атентата

  • бургас-
  • атентат
„Ню Йорк таймс“: Силен телефонен трафик между Ливан и Бургас преди атентата - 1
Снимка: БГНЕС

Разузнаването на Израел е засекло много телефонни разговори между Ливан и Бургас последните два месеца преди атентата.

Това разкрива в коментар за тайната война между Иран и Израел в. „Ню Йорк таймс“. Нападението срещу израелски туристи в Бургас е разгледано в светлината на последните бомбени нападения в различни части на света, които са част от тайната война между Тел Авив и Техеран.

Правителствен служител от Тел Авив съобщил пред в. „Ню Йорк таймс“, че през последните два месеца преди атентата е имало необичайно висок брой телефонни обаждания от Ливан към Бургас. Те дори зачестили още повече три дни преди нападението.

"Познаваме източниците в Ливан", но не знаем кой е от другата страна на жицата, отбеляза служителят, цитиран от изданието.

Израелските и българските разузнавателни служби обаче все още нямат солидни доказателства за участието на "Хизбула" в атаката.

Разследването на българските власти не бележи никакъв напредък. В София все още не знаят самоличността на самоубиеца, нито на съучастниците. България се колебае дали да обвини "Хизбула" за атаката, без да разполага с неоспорими доказателства. Това отчасти се дължи на факта, че Европейският съюз (ЕС) не признава организацията за терористична, припомня в. „Ню Йорк таймс“.

От друга страна ЕС очаква повече конкретни данни от обема на повикванията, преди да предприемат стъпки срещу Хизбула. Експерти от Общността твърдят с "известен скептицизъм, че това е Хизбула като самата организация, а не, например, Иран използва физическите лица, известни със своята принадлежност към Хизбула", коментира висш служител по сигурността в Германия.

Според израелски експерти по сигурността официалните власти трябва да проявят повече сдържаност по отношение на Иран и да продължат „противопоставянето в сенките“ на тайната война..


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 gggg

    0 0 Отговор
    Тези чифути са царе на постановката. Избират си една държава която се слага на САЩ. А в Европа най голямата такава е БГ правят атентат. И после си избират държавата която не им харесва за да я нарочат за испълнител на акта. В случая се колебаят между Ливан и Иран.
  • 2 gggg

    0 0 Отговор
    Затова дойдоха и събраха всички доказателства а атентатора го няма в никакви световни регистри.
  • 3 муспи

    0 0 Отговор
    България разполага с неопровержими доказателства че Мосад е извършителя на теракта. От другата страна на жицата са биле все масони, розенкрайцери и безпартийни хазари. Но не може едно правителство да действа срещу свои.