Last news in Fakti

15 Април, 2020 13:14 1 184 5

Макрон: Ще възстановим „Нотр Дам”, обещавам

  • нотр дам-
  • франция-
  • пожар-
  • коронавирус-
  • еманюел макрон-
  • катедрала

Макрон каза, че тази трагедия не е забравена

Макрон: Ще възстановим „Нотр Дам”, обещавам - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Френският президент Еманюел Макрон потвърди, че ще бъде направено всичко за възстановяване на парижката катедрала "Нотр Дам" до пет години, както обеща веднага след пожара там, предаде AFP.

“Ще възстановим "Нотр Дам" за пет години, обещах го. Ще направим всичко, за да спазим този срок. Разбира се, на строителната площадка в момента не се работи заради здравната криза, но работата ще започне отново, веднага щом това е възможно", каза президентът.

Макрон подчертава, че тази трагедия не е забравена, въпреки че "дните ни, мислите ни, животът ни е завладян" от кризата с коронавируса. Възстановителните работи са замразени от 16 март, за да няма риск за работниците и останалите хора на обекта. Същинската реставрация още не е започнала - година след пожара, избухнал на 15 април 2019 г.

"Ако възстановяването на "Нотр Дам" е важно за всички нас, това несъмнено се дължи и на факта, че тя е символ на устойчивостта на нашия народ, на неговата способност да превъзмогва изпитанията и да се възстановява", добави френският президент. Той отново благодари на всички тези, които спасиха катедралата, и на всички онези, които днес я възстановяват.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния софиянец

    8 1 Отговор
    Да я направи джамия. Ще му върши работа.

    Коментиран от #5

  • 2 Ще я възстановят разбира се

    7 1 Отговор
    Ще и добавят и четири минарета по-високи от кулата на Айфел.
  • 3 въпросче

    6 1 Отговор
    Макрон каза, че тази трагедия не е забравена. А баба Макаронка какво казва?
  • 4 КУКУ

    5 0 Отговор
    БОЙКО КОГА ЩЕ ИЗПРАТИ РЕСТАВРАТОРИ
  • 5 direct

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния софиянец":

    Това е твърде вулгарно вече.Имам спомен че 30 мин. , На ден се излъчваха новини на ТУРСКИ език, в красивият Пловдив джамията е на центъра ,молитвите им се чуват на всякъде ,за първи път когато чух това се уплаших какво е това и от къде иде този вик.Та после разбрах джамията бе , кривите глави са повече от българите там .Във Франция още това го няма ...
Новини по държави: