Last news in Fakti

27 Август, 2012 08:30 3 980 0

7,4 по Рихтер в Тихия океан

  • земетресение-
  • салвадор

Силно земетресение с магнитуд 7,4 по Рихтер е било регистрирано в Тихия океан, съобщи американският Геофизичен институт. Епицентърът е бил на около 125 км от брега на Салвадор (Централна Америка).

Тихоокеанският център за предупреждения при цунами обяви тревога за такава опасност по бреговете на Централна Америка и Мексико. Засега не се споменава за жертви или разрушения.

По-късно от центъра заявиха, че има образувани огромни вълни: "Данните от наблюдението на нивото на океана потвърждават, че има цунами".

Към 11 ч. Българско време Центърът за предупреждение от цунами отмени тревогата за опасност в Коста Рика, Никарагуа, Салвадор, Хондурас, Гватемала, Панама и Мексико.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА