27 Април, 2020 22:29 2 593 37

Русия и САЩ с космическо сътрудничество

  • русия-
  • космос-
  • сащ

Двете страни намират диалог

Русия и САЩ с космическо сътрудничество - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Русия и САЩ си сътрудничат в космическия сектор. Това заяви говорителят на руското президентство Дмитрий Песков, цитиран от РИА Новости.

Русия често извозва американски космонавти със свои кораби до МКС. Двете страни обменят и технологии.

„Ние си сътрудничим в космическата сфера. Нашите военни водят диалог, защото често действат в едни и същи региони и трябва да избегнем сблъсъци, които не са от полза за която и да е страна“, заяви Песков.

Той добави, че към момента не може да се говори за излишен оптимизъм в двустранните отношения. Двете страни обаче са намерили начин да водят диалог по теми, които са еднакво важни.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 EL chochone

    34 6 Отговор
    СЛАВА РОССИИ! ;)
  • 2 EL chochone

    25 1 Отговор
    Както беше край река Елба преди 75 г. с обща цел!
  • 3 бай Шиле

    15 3 Отговор
    Eх ако можеше Елцин да се върне,съвсем ще си оправят "сътрудничеството".
  • 4 злобар

    0 30 Отговор
    Естественно още чичо Дончо като свирне и рошковците се втурват начело с Пу.кин да му угаждат само и само да удължи и увеличи санкциите.
  • 5 Rado

    3 21 Отговор
    На 27 май Мъск започва извозването на американски космонавти.

    Коментиран от #6

  • 6 ии бреее

    30 1 Отговор

    До коментар #5 от "Rado":

    И КЪДЕ ЩЕ ГИ ИЗВОЗВА КЪМ ХОЛИВУД ГРЕШКА ДО ЛУНАТА
  • 7 Townboy

    25 1 Отговор
    Те са партньори в много области. А дрънкането на кораби в черно море е само за пред матряла да имат враг, който да оправдае безумния им военен бюджет.
  • 8 етино черно злато

    3 29 Отговор
    Путин ще става все по-сговорчив и ще му омекват коленете като на Елцин. При Елцин суровият петрол струваше 10 долара за барел, днеска барелът струва 13 долара!

    Коментиран от #15

  • 9 Русия е ненужна на света. Само е заплаха

    5 35 Отговор
    Как се умилкват провалените московци и пробутват фалшиви новини, че някой се интересува от тях. Хахаха. Кой бе жалки, кой въобще го е еня за прогнилата ви изостаналост. Русия нямя да липсва на никого.
    А след 27-ми май отпадате и от космоса. ЗЗЗбогом дребосъци.

    Коментиран от #10, #11

  • 10 1122

    26 4 Отговор

    До коментар #9 от "Русия е ненужна на света. Само е заплаха":

    То бива сорос ама....
  • 11 ХА ХА ХА

    23 3 Отговор

    До коментар #9 от "Русия е ненужна на света. Само е заплаха":

    Русия вече назначава президентите на САЩ , така , че командва световният парад ! Всичко друго е 🐑 блеене .

    Коментиран от #14, #18

  • 12 Генерал-лейтенант

    6 17 Отговор
    САЩ и РУСИЯ ВЕЧНА дружба!!!Това е добра предпоставка да наритаме русофилите, комунистите и атакстите барабар с БОЕЦ и ВЪЗРАЖДАНЕ и да им направиме физиономиите разногледи И МЕКИ, и то пред погледите на полицията, и то пред руското посолство с 5000 рокера помощници в резерв отстрани, братя българи националисти, бранещи МАЙКА БЪЛГАРИЯ:):)

    Коментиран от #20, #23

  • 13 a bee

    16 2 Отговор
    Ко казува Песков ? Тръмп ползва ТАКСИ до МКС ?

    Коментиран от #16

  • 14 ТАКА Е,..

    3 17 Отговор

    До коментар #11 от "ХА ХА ХА":

    НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА,.. КЛОШАРИТЕ,СКЪСАНЯЦИТЕ И МИЗЕРНИЦИТЕ..КОМАНДВАТ ...СВЕТОВНИЯТ ПАРАД!
    ЕВРЕИТЕ, ТАЙНИТЕ ОБЩЕСТВА И СВЕТОВНИЯТ РЕД СЕ...САМОЗАЗАБЛУЖДАВАТ ,ЧЕ СА ВЪРХЪТ НА ПИРАМИДАТА,...А В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ....АЛКОХОЛИЗИРАНАТА И СДУХАНА РУСКА..МУРЗИЛКА...ДЪРПА КОНЦИТЕ...😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    Коментиран от #17

  • 15 ахааа

    15 0 Отговор

    До коментар #8 от "етино черно злато":

    Ами нали демократите в САЩ обвиняват Путин в "бъзикането" на цената на петрола,за да фалира петролната индустрия в САЩ?
    Значи демократите в САЩ лъжат. Или ти лъжеш? Или те,или ти!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ха ха ха ха ха

    13 1 Отговор

    До коментар #14 от "ТАКА Е,..":

    А ти другарю,защо не отиде в САЩ да го кажеш на Милър,ами толкова работа хвърли за пустата връзка на Тръмп с Путин? Защо не отиде да кажеш и на демократите там,защото те още продължават да твърдят,че Путин е назначил Тръмп.М?
  • 18 a bee

    0 8 Отговор

    До коментар #11 от "ХА ХА ХА":

    Не разбрах от кои сте :их там неть или
    зелени човечета ?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Ххх

    1 9 Отговор
    Единственото реално спасение, което Роскосмос вижда за себе си, е многократно увеличение на държавното финансиране. Нашата космонавтика се нуждае от 1.5 пъти повече средства, за да може да си стои на краката и да си отдъхва от постоянните реорганизации и оптимизации - и това е просто за да изпълни федералната космическа програма до 2024-та година, която включва справянето с дълговете на ГКНПЦ "Хруничев", завършването на руския сегмент на МКС, изстрелването на три апарата до Луната и привършването на полетните изпитания на ракетите "Ангара". А за да може изобщо да започне някакво развитие, са нужни два пъти повече пари - за да се направи нов космически кораб, ново семейство ракети, да се дострои Восточний, да започне оборудването на спътниците с руски електронни компоненти и да се пристъпи към нов етап от фундаментални научни изследвания със съвременни задачи - не просто тези, които датират още от 80-те и 90-те години. Но всичко това е в мечтите на представителите на нашата космическа индустрия - там се намират и тези мечти за възраждането на "Буран", обитаема база на Луната и полет до Марс.
  • 22 Ххх

    0 10 Отговор
    Относно лунния държавен договор, Рогозин почти повярва в теорията на лунния заговор - така се появи надеждата да се озове първи на Луната. Даже поздравът по случай 50-годишнината от първото кацане на човек на Луната от името на Роскосмос бе написано на такъв език, че бе непонятно дали това се отнася за полет до Луната или за фалшификация в Холивуд. Само че президентът Владимир Путин неколкократно заяви публично, че не се съмнява в реалността на програмата "Аполо". Наскоро предварителният проект за свръхтежката ракета бе отново преустановен заради недостатъчна обосновка. Съгласно някои оценки, лунната програма ще струва на Русия между 0.7 и 1.5 трилиона рубли, което означава увеличение на бюджета на Роскосмос 1.5-2 пъти. Значението на програмата в представата на Роскосмос е само едно - да се натирят носовете на американците.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 оня с коня

    4 11 Отговор
    Русия винаги е знаела че НЕЗАВИСИМО от всякакви търкания и дори Икономически "Войни" Европа- Америка,Старият континент е както Военно,така и до голяма степен Икономически е зависим от Най-желаният на Света АМЕРИКАНСКИ ПАЗАР.Затова и Руснаците полагат всякакви усилия да получат МАКАР И ЧАСТИЧНО Американска Благословия,което пък моментално ще им осигури Топли Икономич. Отношения с Европа,което особено важно за Нормалното им съществуване.Вярно е че Америка ползва макар и Инцидентно Руски Космически Услуги,купува с готовност Руски петрол и т.н.,но това е ЕДИНСТВЕНО ПОРАДИ ИКОНОМИЧЕСКА ИЗГОДА,- нещо което Янките принципно НЕ ПРОПУСКАТ.Колкото до твърденията на Песков за наличието на Военен диалог Русия - САЩ,това не е нищо повече от елеменарни мерки против избухване на Световна война.Няма обаче НИКАКВИ Признаци за разхлабване на Санкциите спрямо Москва,дори напротив - стават ВСЕ ПО- ОЖЕСТОЧЕНИ!

    Коментиран от #27

  • 25 един от стадото

    1 5 Отговор
    извозва или превозва. ''Червения телефон'' не го създадоха нито русофилите, нито русофобите за радост. Ако чакахме на тях до сега да сме в киреча.
  • 26 Не Вярвах че има курви

    3 2 Отговор
    Но страшният за страшният съд няма ляво ,няма дясно , няма рашовци ,няма Хамериканчовци - всички в кюпа , в казана
  • 27 Бачо Киро

    10 0 Отговор

    До коментар #24 от "оня с коня":

    От изгода викаш, а? Другите демек не работят заради изгода? Германия те пусна да миеш чинии, понеже им е мъчно за теб? Всички си гледат интереса, слезте от върбата... Никой не прави нищо ако няма изгода. Дори нашите политици. Е, разликата принципно е, че нашите идиоти го вършат за собствена изгода. Единствено.

    Коментиран от #30

  • 28 Робот

    12 4 Отговор
    Русия ( Владимир Путин) допуска САЩ в Космоса- ето това е правилното заглавие !

    Коментиран от #33

  • 29 слаба ракия

    1 3 Отговор
    водка значи „лодка“
  • 30 оня с коня

    4 6 Отговор

    До коментар #27 от "Бачо Киро":

    Разсъждаваш Половинчато и ти убягват съществени неща,но пък го правиш със Самочувствие на "Пиар-експерт" като Бабикян:)Затова и твърдиш че "Никой не прави нищо ако няма изгода",а на Практика по-голямата част населението вършат Нещата ОТ ЗОР И ПРИНУДА.Дори и елементарният Слави пее "Няма не мога,няма недей",а ти си приказваш за някаква ефимерна "Изгода"...Че и призоваваш наставнически Глуповатите според тебе да слязат от Върбата?:)

    Коментиран от #31

  • 31 Боко

    6 0 Отговор

    До коментар #30 от "оня с коня":

    Свободно ! Почеши коня !
  • 32 Илон Мъск

    5 10 Отговор
    Жалки са руснаците в опитите да се представят като първа космическа сила. Истината е, че вече няма да извозват американците до МКС а самата станция не може да съществува без американски пари. А по броя на успешните космически стартове през 2019 година Русия е на трето място след Китай и САЩ и скоро ще бъде изпреварен от ЕС.
  • 33 Бай Бай

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "Робот":

    Много грешно са те на строили и в грешна посока.
  • 34 Инж Илич

    2 5 Отговор
    Бай Дончо знае как да ги изтощи икономически а те се мислят за равни с големите
  • 35 Цвъки

    4 3 Отговор
    Сороснята, покрай вируса от Козяк спират стинтките. Майко... Глад
    Атланто-фанатиците на амбразурата!
  • 36 Знаещ

    3 2 Отговор
    Сътрудничат си също като по време на студената война.Докато американците им го набиват под гърба с цените на петрола ги залъгват със сътрудничество в космоса.
  • 37 Леонсио

    1 2 Отговор
    Кaквo cътрудничecтвo ? Никaквa кoнкрeникa. Щe учacтвa ли Руcия в прoтрaмaтa Aртeмиc ? Нe . Зaщoтo e изocтaнaлa. Aмa инaчe ги e яд зa дoбив нa рecурcи oт Лунaтa . Щe учacтвa ли Руcия в прoгрaмa зa кaцaнe нa Мaрc ? Aбcурд. Зaщoтo ca изocтaнaли. Кoрaбитe Coюз дa oт първo пoкoлeнииe кocмичecки кoрaби Зa cрaвнeнииe Крю Дрaгън e чeтвъртo. Цeлитe кocмичecки възмoжнocти нa Руcия cтигaт дo пoлeт дo МКC . И тoвa e . Тaм приключвaт.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания