4 Май, 2020 09:11 12 735 81

Швеция оставя възрастните хора да умрат

  • швеция-
  • мофрин-
  • пациенти-
  • възрастни-
  • старчески домове-
  • морфин-
  • пандемия

На възрастните пациенти дават морфин

Швеция оставя възрастните хора да умрат - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Старческите домове в Швеция предлагат морфин на възрастни пациенти с COVID-19, вместо да ги приемат в болници и да ги поставят на механична вентилация. Това каза служител от такъв дом, като отбелязва, че подобно лечение води до болезнена смърт, предаде агенция "Фокус", позовавайки се на "Дейли Сабах".

Латифа Льофвенберг, която работи в един от многобройните старчески домове в страната, каза пред Би Би Си, че възрастните пациенти в старчески дом в района на Йевлебори, страдащи от COVID-19, са оставени да умират в агония, тъй като не са им предоставени апарати за изкуствено дишане. Льофвенберг подчерта, че пациенти в напреднала възраст с коронавирус трябва да бъдат приемани в болници, за да се избегне това.

Вместо реанимационни мероприятия на възрастни пациенти се дава морфин, който затруднява допълнително дишането, добави тя. Преди това Андерс Тегнел, главният държавен епидемиолог на Швеция, призна, че страната се е провалила в защитата на възрастните си хора, свързвайки високата си смъртност с големия брой жертви в старчески домове. Той също така каза, че те не биха могли да предвидят толкова бързо разпространение на COVID-19 в старческите домове.

Шведският премиер Стефан Льофвен също каза през първите дни от коронавирусната епидемия: „Ще имаме значително повече смъртни случаи. Ще броим мъртвите в хиляди." В сравнение с останалата част от Скандинавия, Швеция има относително висока честота на инфекция и смъртност. До събота сутринта са регистрирани повече от 22 000 инфекции и повече от 2650 смъртни случая от COVID-19. Съседна Финландия е потвърдила над 5000 инфекции и 220 смъртни случая.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баш Батка

    98 31 Отговор
    И в БГ ги оставят до умират без морфин споко. Това не е от днес или вчера.

    Коментиран от #21

  • 2 Наблюдател

    47 14 Отговор
    Шведите, тука ли сте?

    Коментиран от #32, #74

  • 3 Уникално !

    60 29 Отговор
    А иначе шведският модел се дава за пример като един от НАЙ-успешните.
    Прекрасно.
    Къде е сега спасителя,световният полицай бранещ човешкият живот с цената на стотици войни...фащ.

    Коментиран от #64, #65

  • 4 Еиии.....

    96 39 Отговор
    Тази Швеция ви е трън в очите!!Не се върза на общото хоро,свирено от интернационалните банкерски фамилии!

    Коментиран от #37

  • 5 s7un7101

    44 16 Отговор
    Някой, някъде си казал, че нещо се случва....
  • 6 Алоо Мангъров къде си

    31 58 Отговор
    Къде ти е масовия имунитет.
  • 7 666

    31 13 Отговор
    Марийке,днеска изкара надника,споко
  • 8 смок

    68 13 Отговор
    Възрастните шведи са си отживели поне. За разлика от нашите възрастни ...
  • 9 Българин

    23 57 Отговор
    Хората си решават проблема с Пенсионния фонд...Освобождават се средства за по-високи пенсии,освобождават се места в старчески домове,младите си получават наследствата по-навреме,за да си ги ползват....Няма куцукащи старци по улиците...Решават си проблемите хората

    Коментиран от #15

  • 10 ТтттТ

    56 38 Отговор
    И шведите се издъниха яко-уж ни ги даваха за пример като развито общество и достигнали най-вишата форма на отношения и човещина-а се оказа,че са просто бездушни и лицемерни същества
  • 11 Историк

    44 14 Отговор
    Какво очаквате от белолики хора без мимики пи лицата и очи като от стъкло. Това за германските народи. Шведи, норвежци, датчани, немци, нидерландци, австрийци, белгийци и т. н

    Коментиран от #18

  • 12 Бай Х

    20 6 Отговор
    правят пенсионна реформа. подкрепят бюджета........................лошо
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Гьджхх

    24 7 Отговор
    Даа, а според някои ние пък си имаме генерал-герой.
  • 15 А малоумни като тебе има ли по улиците?

    12 1 Отговор

    До коментар #9 от "Българин":

    Или те са само в специализирани заведения?

    Коментиран от #49

  • 16 Гост

    49 8 Отговор
    А защо не погледнете
    Беларус, където живота си продължава нормално, а починалите са колкото в България на процент от населението, дори по-малко! Заразените са официално в пъти повече, защото и тестовете са в пъти повече. За разлика от Швеция в Беларус старците не са масово в старчески домове!

    Коментиран от #70

  • 17 Другия с коня

    32 49 Отговор

    До коментар #13 от "Ввв":

    Като плюете по Бойко и мерките,които спасиха живота на два и половина милиона Пенсионери в България,няма да промените този Факт...България спаси своите Българи...Това е реалността...

    Коментиран от #55, #69, #77, #81

  • 18 Историк

    23 6 Отговор

    До коментар #11 от "Историк":

    Те са бездушни и безсърдечни отрепки те са полу човеци полу роботи. Те правят това, което им е наредено без да влагат мисъл. Всяка мисъл им коства загуба на работата. Работата за тях е всичко което имат. Моля не ги хвалете. И не си въобразявайте като немските медии представят шведите в лоша светлина заради политическите различия, да знаете те са един дол дренки немци и шведи. Просто немците са по отмита прослойка немци умешана с даки, саксони, франки, готи, фризи и др. Тоест немците са по малко истински немци от датчани и шведи.
  • 19 А ДАЛИ Е ТАКА... КОЙ КОЙ

    23 6 Отговор
    ЩЕ НИ КАЖЕ!!?? ВСИЧКО СЕ ПРЕЕКСПОНИРА И ПРЕНАПОМПВА ЗА ДА ИМА ПО-ГОУЕМ ЕФЕКТ КОГАТО ХОРАТА ГО ПРОЧЕТАТ...МИНИМУМА НА ЕДНА НОВИНА Е ПОНЕ НЯКОЛКО ПЪТИ ДА СЕ УДВОИ ЗА ДА БЪДЕ ПО- ЧЕТЕНА И СЪОТВЕТНО ПОВЕЧЕ ПЕЧАЛБА ЗА ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ АВТОРИ ИЛИ ЖУРНАЛИСТИ....НЕ СЕ СПРЯХТЕ ЕЙ АЛЧНА ПАСМИНА СТЕ....РАБИИШЛИ...
  • 20 Дидо

    36 7 Отговор
    В Швеция ги оставят да умрат за две три седмици от вируса а в България ги оставят да се мъчат по 20г с ниски пенсии ....!
  • 21 Гробаря

    43 7 Отговор

    До коментар #1 от "Баш Батка":

    В БГ не им дават морфин а им дават ниски пенсии и пак умират, не дочакват и Covid-19. Лошото е че така се отнасят и с майките които дават живот а вземат мизерни майчинства. За съжаление така е в Европейска България от бебе до пенсия.
    А ние стоим и все още ги търпим депутати и управляващи ежемесечно да си гласуват увеличение на заплатите. Мутри долни...
  • 22 Борислав

    32 12 Отговор
    Започват атаки срещу страни които не въведоха извънредни мерки а резултатът по нищо не се различава от останалите.
  • 23 Платена публикация от неграмотни.

    45 7 Отговор
    Който е пътувал в държавите с висок стандарт е забелязал, колко много възрастни хора има които живят активно. Ходя често в САЩ, Ню Йорк. Там където отсядам е тих квартал с много зеленина и катерички. В магазините пазаруват през деня много възрастни хора, видимо между 70 и 80. Всички си карат колите до един. Техния живот е от работа вкъщи и обратно, така до пенсиониране. Който остане жив, и тсм рака не прощава, тръгват да пътуват по света. Кой пенсионер у нас докарва до 70 - 75, а жена на тази възраст да кара кола? Много, много малко!! Влстващите у нас унищожават пенсионерите методично, особено Гения на мисълта от Банкя, който каза, ме му "изяждали" бюджета?????? Безсрамие и наглост, просто казано геноцид! Ето защо там има такава смъртност. Нашите възрастни хора ако докарат до пенсия добре, въпроса е, колко дълго ще я взимат! Е, не е дълго за радост на Оправника от Б. Не е ваксината БЦЖ, не е гена, просто системата, начина на живот и стреса рано ги убива.
  • 24 КАНДИДАТ

    9 13 Отговор
    Това вярно ли е? Такива действия ли има предвид по отношение на възрастните хора доц. Мангъров когато казва, че възрастните хора трябва да бъдат щадени?

    Коментиран от #40

  • 25 Гербав трол

    25 5 Отговор
    Хайде пак соросоидна пропаганда - позовавайки се на "Дейли Сабах".

    Старите хора умирали в страшни мъки щото им давали морфин който облекчава болките а не им ръгат тръба в гърлото без морфин от която изобщо не изпитват болки и умират с тръбата.

    То бива лъжи и манипулации и то само защото Швеция им е трън в очите и не се подчинява на световните банкери. И все я сравняват с останалите скандинавски страни - защо не я сравнят с Англия или Испания където има строги мерки.

    Мерките само забавят развитието на вируса но не го спират - другите скандинавски държави са по-назад но накрая да не се окаже че броят на заболелите и мъртвите ще са повече от Швеция.

    Пилците се броели наесен ама това не пречи на нашите соросоидчета също да се включат в плюенето на Швеция - защо ли?
  • 26 Хипократ

    30 5 Отговор
    Ако това беше истина, бъдете сигурни, че в Швеция има достатъчно умни и почтени хора и моделът щеше да бъде променен.А това е поредната манипулация, защото Швеция и Беларус, ще объркат пасианса. Регистрираните болни са само тези приети за лечение.Другите просто не ги изследват.Реално заразените са минимум 50% от населението защото там няма карантина.2600 починали от няколко милиона.При сезонния грип смъртността е по висока.Видов ден ще дойде рано или късно!!!
  • 27 Привържениците на шведският модел

    7 19 Отговор
    Който се изразява в нищоправене са до един руфосили. Разбираемо е да искат това подкокоросвани от рублодателите им понеже им се иска и тук да има камари от трупове та белким съборят властта. За русия е ясно, те и да искат не могат да следват друг модел защото деньги нет и руснаците мрът като мухи през зимата.

    Коментиран от #33, #46

  • 28 Иван

    9 7 Отговор
    Но иначе добре се справят с руските подводници
  • 29 хахаха

    13 3 Отговор
    значи възрастните се гърчели от болка от морфина?! Ами морфин се дава на умиращи хора точно за да не ги боли...Изкуственото вентилиране на белите дробове при възрастни хора гарантирано води до смърт...и друго ми се видя странно, Латифа /негърско име/Льофвенберг. Шведският премиер и той Льофвен...само без берг...:))Дали не е фейк?
  • 30 Behemoth

    9 7 Отговор
    Това са хора на по 80-90 години ,преди четири пет поколения хората са умирали на по 40-50 години ...айде няма нужда от трагедии..
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Гербав трол

    14 9 Отговор

    До коментар #27 от "Привържениците на шведският модел":

    Хайде пак руснаците и Путин са ви виновни - как соросоидчетата свързахте шведите с руснаците не ми е ясно. Бойко и щаба ме да не би да спряха вируса - нама такова нещо и вируса ще продължава да заразява докато не стане както искаше Мангаров или както правят Шведите.

    Пълен провал на Бойко и НОЩ - не спряха вируса обаче осигуриха 200 000 нови безработни, нови заеми и няколко милиарда се изпариха - това е единственото което постигнаха - съсипването на икономиката.
  • 34 мдаа

    20 1 Отговор
    Много сухи пръчки има там, нашите отдавна ги изгорихме с пенсии от по 200 лева.

    Коментиран от #44

  • 35 тпгжг

    3 1 Отговор
    Ако това е в България ще има революция. Нъл тъй.
  • 36 Костов

    5 2 Отговор
    Разболях се тежко преди години и по неизвестни причини след химиотерапия те получих силни болки под езика. Не можех да се храня. Дойде лекар и ми предписа Морфин на хапчета. Езика не можех да помръдна и не се храних 2-3 дни. Пих само едно хапче като очаквах ефектен резултат. Болката не утихна толкова колкото получих една замаяност и отпадналост. Повече не пих, така и си стои. По време нс ВСВ Американците са биели на ранените Морфин, вероятно за да потисне болката, но в по-големи количества! Може би тогава има по-силен ефект.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 АЛЕЛУЯ

    7 0 Отговор
    ГОСПОД Е ОТРЕДИЛ ДО КОЛКО МОЖЕ.КАТО ПОЧНАТ МАЙМУНСКИТЕ ГОДИНИ АКО НЕ Е ОТ ЕДНО ЩЕ Е ОТ ДРУГОНИТО ПАПАТА НИТО ПАТПИАРХА СА БЕЗСМЪРТНИ.И ОБЩА ВЗЕТО ОКОЛО 80 МАКСИМУМ 90 Е КРАЯ.ДРУГ ВЪПРОС Е ЧЕ БАБА СЕ ПЕНСИОНИРА НА 50 ГОДИНИ МАМА НА 55 А ЖЕНАТА ЩЕ БУХА КАТО ГЛАМАВА ДА 65 ГОДИНИ.ТОЕСТ ОТГЛЕЖДАНЕ НА МНОГО ЗАСТАРЯЛО НЕГОДНО НАСЕЛЕНИЕ БЕЗ НИКАКВА ПЕРЕСПЕКТИВА И ИЗВЪН БИОЛОГИЧНИТЕ ЗАКОНИ ЗА СМЕТКА НА ОГРАБВАНЕТО И ТО ЯКО ОГРАБВАНЕ ЧРЕД ВДИГАНЕ НА ПЕНСИОННАТА ВЪЗРАСТ НА ХОРАТА В СРЕДНАТА И ПРЕД ПЕНСИОННАТА ВЪЗРАСТ.ТОГАВА КАКВО ЗАВЕЩАВАМЕ НА МЛАДИТЕ ДА БАЧКАТ ДО 70 ДО ПЕНСИЯ ЛИ.
  • 39 Ние като комшии на Турция

    0 0 Отговор
    какво ли ни чака?
  • 40 Гербав трол

    14 6 Отговор

    До коментар #24 от "КАНДИДАТ":

    Модела който предлагаше Мангъров е по-добър и от Шведския ама кой да го слуша - ние си имаме виден вирусолог от Банкя.

    Той предлагаше само за рисковите групи (стари и болни) да се въведе карантина и то пълна като се организира и социален патронаж за тях (за храни и продукти) за а всички останали да няма карантина и ограничения. Тия рискови групи и без това не участват в икономиката (пенсионери или трудоустроени) и нямаше да си съсипем икономиката и починалите щяха да са по-малко.

    Но нямаше как тогава да откраднат едни пари и къде по лесно е да издават малоумни заповеди, след няколко часа да ги отменят и след още няколко пак да ги въвеждат.
  • 41 АУУУУУ

    5 11 Отговор
    Какво стана беее?! Нали всички реваха за "СТРАХОТНИЯ ШВЕТСКИ МОДЕЛ" ??????

    Коментиран от #43

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Гербав трол

    8 2 Отговор

    До коментар #41 от "АУУУУУ":

    Ами той пак си е страхотен - починалите на милион население са по малко от Италия, Испания, Франция, Англия и САЩ и не си разрушиха икономиката.

    Кое не му е страхотно
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Важи и за полицията

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "Привържениците на шведският модел":

    Искаш да кажеш, да съборят Диктатурата на Доган и Борисов?
    Разбирам те г-н полицай, но има една Шведска поговорка , и тя гласи следното,"Най-добре се смее, този който се смее последен ,няма значение от къде идва и на къде отива".

    Коментиран от #52

  • 47 Защо не се каже

    6 0 Отговор
    На 1 -во място по заболяли на 1 милион население е Люксембург.
  • 48 Въпрос

    3 2 Отговор
    След като притеснените непрекъснато тръбят "короновирусът мутира", не е ли по-добре да го пуснем и да се зараразим всички с цел придобиване на имунитет, вместо да чакаме да мутира и да засегне децата и младите хора тежко? Според мен старите биха се съгласили на такава "жертва".
  • 49 Стария е най въздръстен винаги

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "А малоумни като тебе има ли по улиците?":

    Да се прави на интересен ,като долнопробен нацист , не нещо с което, може човек да се гордее, може би си мисли ,че е интересен,
    дано остарее за да , поумнее.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 АЛЕКС

    9 5 Отговор
    В Русе имаме поговорка "Чувай гергино..."

    Сиреч, не вярвай на глупостите изписани тук (или всъщност където и да е в днешно време). В крайна сметка, медиите = най-голямото оръжение на 21-ви век.

    Аз ще ви кажа от първо лице, преди няма и седмица си дойдох от Скандинавия - там е хиляда пъти по-спокойно, един човек да носи маска не съм видял, хората си живеят напълно нормално. Правителставата им мислят за благото на народа, не се упражнява такъв тоталитарен контрол както тук.

    За много страни вируса е измислица, за да се поеме контрол над страната и да се откраднат един куп пари. Скандинавия и в частност Швеция е едно от малкото места където не е така.

    На въпроса защо си дойдох - живях в Норвегия и за съжаление индустрията в която работех (хотели и ресторанти) беше ударена най-силно от глупавият "вирус" и останахме набързо без работа! А тези места, колкото и да са прекрасни, са и също толкова скъпи ако нямаш работа.

    Добре, че нашата страна също мисли за нас, с многото пари отпуснати от ЕС за справяне със ситуацията ... та за 350 евро на човек, които ние си платихме, успяхме да си дойдем с чартърен полет ;-)
    За справка: държави като Полша плащаха 50% от цената на билет на всеки пътник, за да се прибере. Други страни напълно поемаха цената на билетите.

    Това е само един пример за това как (не) са се използвали паричките от нашето правителство. Промиват ви мозъците и ви отвличат вниманието с глупави и небивали новини, докато те крадат ли си...

    Коментиран от #56, #58, #60

  • 52 Е да, ама за сега плачат

    0 3 Отговор

    До коментар #46 от "Важи и за полицията":

    Шведите. Виж положението на тези около тях.
  • 53 Тия ще си решат

    1 2 Отговор
    проблемите с пенсионните и осигурителни фондове ... а може би това е целта ... като в древна Спарта
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 ФЕН

    9 2 Отговор

    До коментар #17 от "Другия с коня":

    Или си много заблуден или си гербериски трол за всяване на дезинформация.Попитаи тези 2 500 000 бг.пенсионери какво предпочитат да мрат от град и мизерия поради замразени/откраднати пенсии ,отказ от грижи и права или да са пенсионери в Швеция с техните грижи права,стандарт и наи вече домове за възрасни хора .ХАХАХА Гарантирано от ГЕРБ - 11 г. Ви пречиха старите хора -пенсионерите се ви бяха разход ...а днес е спасителната сламка да не Ви изхвърлят хората от властта
  • 56 За справка

    1 4 Отговор

    До коментар #51 от "АЛЕКС":

    Турция безплатно си прибира гражданите,даже за 1 турчин излитат самолети и не ми говори за това че там всичко е ок,мин седмица една тюркиня в швеция плачеше по медиите че баща й е болен от вируса и че не го приемат в болница,турците изпратиха самолет и го прибраха да се лекува,така че не ми говори за скандинавците европейците и тем подобни
  • 57 мучо

    3 1 Отговор
    тепърва ще се говори много за прословутия "шведски модел".......
    съседна Финландия май е далеч по-добре............
  • 58 Анонимен

    10 1 Отговор

    До коментар #51 от "АЛЕКС":

    Защо очакваш някой друг да покрива разходите ти да дойдеш на по-евтино място ? Този някой в случая е българския данъкоплатец . Ти какво му даваше докато работеше в Норвегия че да искаш нещо от него сега ? За сведение също работя в чужбина , но не очаквам българската държава да поема пътните ми разноски

    Коментиран от #62

  • 59 ало

    2 0 Отговор
    Защо заразихте старите хора,а?
  • 60 Ха ха

    3 0 Отговор

    До коментар #51 от "АЛЕКС":

    За много страни вируса е измислица си писал,брех добре че показват и има видеа и виждам как цяла европа влачат болните си по кородорите на болниците,а ти пишеш че е измислица,за малко да ти повярвам.мисля че ти живееш в измислен свят
  • 61 Брадвата

    4 2 Отговор
    Айде, айде, едно време демокрацията също беше нещо хубаво! Оказа се, че изобщо не е демокрация! А сега някаква истинска шведка "Латифа", била казала нещо си? Лековерни сте, нали? Щом тиква ви управлява
  • 62 Не си прав

    0 1 Отговор

    До коментар #58 от "Анонимен":

    Тук става въпрос за български гражданин,плащал данък или не всяка държава трябва да цени гражданина си и е длъжна да си ги прибере.пак темата се овърта около турците,те си ги прибират абсолютно всичките и ги лекуват безплатно
  • 63 Геро

    2 0 Отговор
    Стокхолм е може би най-красивата европейска столица.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Анонимен

    8 0 Отговор
    Не съм съгласен . Държавата това са всички българи . Тя не е някакъв съществуващ отделно субект . Това с което разполага държавата е това което българите са и дали. Така че когато казваш че е длъжна на практика казваш че всички българи са длъжни да поемат пътните разноски на някой който е отишъл някъде по света за да работи за себе си . Този човек споделял ли е печалбата с тези от които сега очаква услуга ? Няма икономическа логика в това . Не може когато печелим да е капитализъм и ползата да е за нас а когато сме на загуба да искаме социализъм и да споделяме вредите с другите . Трябва да е или едното или другото

    Коментиран от #72

  • 67 Бесен

    9 2 Отговор
    Много им боде очите тая Швеция. При кажи речи нулеви мерки имат смъртност като в някои тотално заключени държави и това адски дразни някои хора, и не спират да бълват жлъч...

    Коментиран от #68

  • 68 Много си бесен

    1 1 Отговор

    До коментар #67 от "Бесен":

    Но положението там е критично,за 10 мил.население имат почти 3 хил.починали

    Коментиран от #73

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Защо не дадете линк към "оригиналната

    0 1 Отговор
    статия", или просто няма такава???
  • 72 АЛЕКС

    0 2 Отговор

    До коментар #66 от "Анонимен":

    Нищо не си разбрал от моя коментар по-горе. Написах, че ЕС отпуска средства (над 1 млрд. евро) на България за справяне със ситуацията с вируса. От този 1 млрд. евро нашето правителство абсолютно нищо не даде на всички български граждани да се приберат, а ни оставиха сами да се оправяме. Никой не говори за твоите парички, които си плащал под формата на данък в случая.

    Вируса го има откакто свят съществува. Аз самият го изкарах два пъти миналата година като живях в София. Симптомите са отвратителни, но си е най-обикновен грип.

    Правителствата, начело с фейсбук и всички останали медии, издевателстваха от това какво се случва по света и решиха да упражнят тоталитарен контрол над страната и да спрат икономиката изцяло (нещо което никога преди не се е случвало - дори и при наличието на далеч по-опасни вируси).

    Досега от въпросния корона вирус в България ума 20 и няколко загинали, което дори не е 100% сигурно, че са загинали от него.

    От цигари всяка година си заминават над 7 милиона човека :-) Обаче никой не го коментира и публикува от нашите медии. Хората продължават да си пушат и ги е страх от корона вируса...

    Не показват никакви кадри от болниците, не тестват хората, ако случайно ги тестват въобще не показват резултатите... Не ви ли намирисва на нещо гнило от цялата работа?

    Продължавайте да вярвате... :)
  • 73 В България пенсионерите свършиха

    1 0 Отговор

    До коментар #68 от "Много си бесен":

    Това означава, че има стари хора предостатъчно, в Швеция , кой да умре в България, на улицата на коятао съм роден, има над 100 къщи там в момента има 10 млади човека и останалото е 10 баби, баби на по 80-+
    години и то доста нарядко клетите.
    Мъже почти няма.
    Имам чувството, че нарочно ги мори правителството на България като ги мъчи, с пенсий по 80 евро и заплати по 600 лева.
  • 74 Директно от Швеция

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "Наблюдател":

    Тука сме, ама демократите които управляват в България са се заели да трият ,истината за Швеция и мръсотията в България, това е задачата на Българското правителство в България, ако така се лекува вируса корона, то няма съмнение , за кой го прави.
    Когато споменем името на виновния коментара бива изтрит митновенно все едно вируса ги е сполетял самите тях, това ли е начина тези боклуци да управляват изтисканата до капка държава .
  • 75 hmhmhm

    1 0 Отговор
    А , така ! Що така ?
  • 76 бай Шиле

    1 1 Отговор
    Мангъров,къде си бе пиленце?
  • 77 Росица

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Другия с коня":

    Може да му направите паметник, нали е спасител.😀

    Коментиран от #78

  • 78 3333

    2 0 Отговор

    До коментар #77 от "Росица":

    Не, този вирус не е обикновен грип! Грипни епидемии е имало и в миналите години и в Италия, и в Испания и в Русия но такова чудо по света не е имало на толкова висока смъртност придружена с ужасни болки и продължителна агония на бавно задушаване.. Благодарение на Бoйкo и бързите мeрки кoитo въведе cпacихa живoтa нa двa и пoлoвинa милиoнa Пeнcиoнeри в Бългaрия.!! Така че Бългaрия cпacи cвoитe Бългaри...Тoвa e рeaлнocттa... A кoйтo нe вярвa , пoдцeнявa или ce cъмнявa в cилaтa нa зaрaзaтa и нeвъзмoжнocттa дa бъдe изгрaдeн "cтaдeн имунитeт" , нeкa дa cрaвни при eднaкви уcлoвия, брoят нa зaрaзeнитe и кaк бързo ce увeличaвa брoят нa заразените и умрeлитe в Швeция която е бeз кaрaнтинa и рaзчитaщa нa "cтaдния имунитeт" катo ceгa зaпoчвa дa cъжaлявa зa тoвa и във Финлaндия кoятo oт caмoтo нaчaлo въвeдe cтрoгa и дисциплинирана кaрaнтинa в cтрaнaтa...!!!
  • 79 толкоз от мен

    0 0 Отговор
    Аз швепса не го имам за човек,подли извратени,пед-али нехигиенични,не си мият ръцете след,сек.
  • 80 Айде бе

    0 0 Отговор
    Браво на "Фактите", изпаднаха на нивото на Пик и Блиц.
    Ама каквото сам си направиш, друг не може да ти направи.
  • 81 Тъпако

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Другия с коня":

    Tи или си кьорав, или си слабоумен по рождение. Няма да се оправим скоро с такъв материал като теб. Лошо...