Last news in Fakti

8 Май, 2020 12:00 2 906 7

Гърция осигурява достъп на туристи през България

  • гърция-
  • туристи-
  • българия

Планира се нов маршрут

Гърция осигурява достъп на туристи през България - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Гръцки хотелиери предлагат правителството да въведе облекчен достъп на туристи през граничните пунктове с България, съобщи Катимерини.

Очаква се до дни да бъде прието решение за пътуванията с фериботи. Това ще стане при спазване на дистанция.

Вниманието ще бъде насочено към туристи, които могат да влязат през сухопътната граница на страната. Това ще става основно през България и Северна Македония.

Очаква се дипломатическо споразумение за преминаване на туристи с автомобилен транспорт. Планира се въвеждането на туристически коридор през България, който да се ползва не само от балкански страни.

Фериботите ще се движат с половината си възможност за пътници.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пай се !

    12 2 Отговор
    Не ни стигат откачените румънски камикадзета по пътя ми сега и допълнителни ! Кат, ще ги пускат поне полицаите да научат английски и да почнат да ги пресират, защото само като се сетя за тези убийци по пътя и ми се изправя косата !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 фактология

    8 4 Отговор
    Пак гръцки номера.Ще позабравят и за медицинските паспорти на тема ковид.Основният поток за Северна Гърция са през Маказа и Кулата.Всеки месец пътувам до Гърция през Маказа и лятото е ад да се мине границата.90% са румънски туристи,1-2% турски,останалото е български туристи с малко миш-маш от Русия или Германия.Няма на къде да ходят хем ще се молят, хем ще пускат иначе загиват като тур страна.Сега раздават пари, защото ще продадат магистрали и летища,а утре какво ще продават острови????.Колко хора могат да си го позволят, докато туриста може и да е малко приход, но капе.
  • 4 Бг турист

    17 2 Отговор
    Точно така , браво на комшиите. Така се прави туризъм. Облекчено преминаване през КППтата, за да мога спокойно и с кеф да си похарча парите там...Щом не ги искат наште Хотелиерчета, ще ги дам на гръчките. Те поне знаят как се прави... .
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: