Last news in Fakti

31 Август, 2012 17:10 6 854 0

7,9 по Рихтер край Филипините

  • филипини-
  • земетресение

Има опасност от цунами

 

Силно земетресение с магнитуд 7,9 разтърси морето източно от Филипините, съобщи Американският геофизичен институт. Издадено е предупреждение за цунами за архипелага, Индонезия, Тайван и Япония.

Трусът е бил на дълбочина от 34 км и е регистриран в 20,47 ч местно време (12,47 ч по Гринуич) на около 139 км източно от град Суланган.

Издадено е предупреждение за цунами и за Папуа Нова Гвинея и Гуам, задействано е и наблюдение за цунами на Соломоновите острови, Маршаловите острови и Науру, съобщи Тихоокеанският център за предупреждение за цунами.

Центърът съобщи, че генерираните от земетресението вълни би трябвало да ударят най-напред Индонезия. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА