Last news in Fakti

14 Май, 2020 12:02 2 748 15

Китай обвинява: Американските политици не могат да избягат от отговорностите пред пандемията от COVID-19

  • китай-
  • сащ-
  • ухан-
  • ковид-19-
  • доналд тръмп

Вместо да поеме принадлежащите ѝ отговорности, световната сила номер 1 стана най-голям „износител" на вируса и най-голям разрушител на глобалното сътрудничество

Китай обвинява: Американските политици не могат да избягат от отговорностите пред пандемията от COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

„Американските лидери не само са отговорни за смъртта на американските граждани, но и на хора в други страни по света." Така критикува американското правителство известният американски учен Ноам Чомски в интервю. Той посочи, че за да прикрият престъпленията срещу американския народ, американските лидери търсят изкупителни жертви навсякъде.

Чомски е прав, че като единствената суперсила в света, още в началото на епидемията от новия коронавирус САЩ се опитват да водят света по грешен път по отношение на превенцията и контрола на заразата. Някои американски политици са виновни не само за неправилните превантивни мерки в собствената им страна, но и не могат да избягат от отговорностите свързани с пандемията в целия свят. Те направиха грешни преценки, неправилно постъпиха и реагираха на инфекцията, което доведе до рязко увеличаване на броя на потвърдените случаи на заразени и на починалите. Това доведе и до разнасянето на вируса в много други държави.

Спирането на финансирането на Световната здравна организация, ограбването на медицински материали на други държави, възпрепятстването на изследванията и разработките на ваксини в други страни ... Всичко това сериозно вреди на глобалното сътрудничество в превенцията и контрола на пандемията. Малък брой американци се превърнаха в създатели на проблеми пред глобалната борба с COVID-19.

Вирусът не познава граници. Презрението и слабата реакция на всяка страна ще попречат на цялостното сътрудничество в глобалните усилия за овладяването на заразата. Днес в света има повече от 4 милиона потвърдени случаи на заразени с новия коронавирус, а броят им в единствената суперсила САЩ всъщност е около една трета от тях, което означава, че един от три нови пациента в света е американски гражданин.

Във връзка с това американското списание „Атлантик" написа: „Ние (американците) живеем в провалена държава." Очевидно е, че неуспехите на САЩ в превенцията и контрола на епидемията сериозно задържат глобалното сътрудничество за овладяването на епидемията.

В някога популярния американски филм „Човекът-паяк" имаше един израз: „Колкото по-голяма е властта, толкова по-голяма е отговорността." Но вместо да поеме принадлежащите ѝ отговорности, световната сила номер 1 стана най-голям „износител" на вируса и най-голям разрушител на глобалното сътрудничество срещу епидемията.

Днес страните по света са обезпокоени от развитието на епидемичната ситуация в САЩ. Колко невинни хора ще загубят живота си заради политическите манипулации на американските политици, които са пристрастени към разпространението на фалшива информация? Хората не знаят, но едно нещо е сигурно - историята ще търси отговорност от тях и светът ще уреди сметки си с тях.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иво

    9 0 Отговор
    Всичко е пари!
  • 2 В .В.

    13 0 Отговор
    Отлично,Науме..Точно в центъра...

    Коментиран от #7

  • 3 АБВ

    14 1 Отговор
    Право между очите им го заби!Освен това,тези хора трябва да се съдят за престъпления срещу човечеството.Всичко това беше умишлено,за да се оправдае после васкината на оня очилат чифут.Няма нищо случайно.
  • 4 Сойка Присмехулка

    5 0 Отговор
    Не знам кой го пусна този вирус, но ми прилича на пускане на пакет мая в отходна яма.
  • 5 националист

    13 0 Отговор
    Само с едно не съм съгласен че хамерика била сила номер едно. САЩ е една куха държавичка прогнила и с най огромният външен дълг над 30 трипиона и по сила са мнооого много назад.
  • 6 Миризлив пор

    5 1 Отговор
    Американците са притеснени че "това" взема куп жертви и политиците не правят нищо, ние тук ревем че това е конспирация и няма нито един умрял от "това" а си умират хора дето и без това щели да умрат. Сега се чудя - на различни планети ли сме ние и американците?
  • 7 един от стадото

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "В .В.":

    как го държат още жив. Или го подценяват или го съжаляват. Не вярвам
  • 8 ГосТ

    1 5 Отговор
    Китай се опитва да превземе демографски Европа и Америка.

    Коментиран от #12, #14

  • 9 ZZorro

    5 0 Отговор
    Тръмп знае добре как стоят нещата и че няма никакъв вирус и се съпротивлява срещу това,но срещу дълбоката държава му е трудно.
    Вероятно ще го изклатят за втория мандат.

    Коментиран от #13

  • 10 Юсуффф

    4 0 Отговор
    Ако отстрани къртицата д-р.Фаучи/човек на Гейтс/ от щаба и пусне разследване срещу него,ще бъде крачка пред съперниците си и това ще много полезен ход за него.
  • 11 Америка си отива

    10 1 Отговор
    До момента Американските Съединени Щати ,си водеха войната навън, от държавата им, Корея,Виетнам,Афганистан, Куба и двата
    Американски континента ,Никарагуа,Ел Салвадор,Чили, и всичко наоколо .Те водят война повече от 70 години непрекъснато.
    Запалиха Сирия, чрез Саудитска Арабия, Ирак тотално го смляха а Иран го ограбиха.Либия я обезличиха.
    Да не говорим за Русия и Китай, които им са виновни за абсолютно всичко.
    В момента те имат , най -некадърния Президент, Тръмп, е как да се оправят, те вървят към война!
    Купуват си хартия и си печатат книги , аз нямам от техните..
  • 12 По Сицилиянски

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "ГосТ":

    Да така е, но нека всички да го правят така, както Китай, а не чрез Стратегическото Партньорство, и баламите в България.
    Китай плаща и пита и иска, САЩ не плаща и взима!
    И крие корумпираните им приятели ,като им продава, каквото си иска.
  • 13 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "ZZorro":

    Ще видим. Битката ще бъде жестока. Ако Тръмп спечели ще разберем истините като в хорор филм за използуването на деца в сатанински ритуали и за произвеждане на адренохром. Ползуватели на който са водещи политици и значителна част от Холивуд.
  • 14 ГосТ

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "ГосТ":

    Плътността на населението на Китай е много по ниска от тази в Англия, тролче. англосаксонсците за миг си помислиха, че могат да превземат Европа, само че сами осъзнаха, че е абсурдно. Иначе, янките ше ядат шамари от Китай. Т'ва че си дебел и си правиш селфита, не те прави голяма работа
  • 15 Активист на БКП

    3 0 Отговор
    Хубавото е че бумерангът се завърна в Кравария откъдето е пуснат.