Last news in Fakti

19 Май, 2020 14:02 3 203 5

Австрия обяви своята позиция

  • австрия-
  • правителство-
  • ес

Страната за подкрепя чрез заеми

Австрия обяви своята позиция - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Правителството на Австрия обяви своето мнение за планирания фонд за подкрепа на ЕС, съобщи Дойче Веле.

Мненията сред европейските страни са две. Страните в южните части настояват средствата да се предоставят под формата на субсидии.

Представители на северните страни смятат, че това трябва да става под формата на заеми. Правителството на Австрия подкрепи идеята на северните страни.

Австрийският канцлер Себастиан Курц обяви, че неговата страна одобрява подкрепата на други страни, но чрез заеми. Предложението за фонда дойде от германския премиер Ангела Меркел и френския президент Еманюел Макрон.

Фондът ще разполага с 500 млрд. евро, като ще подкрепи икономиките на европейските страни. Макрон настоява средствата да се отпускат под формата на грантове и субсидии, но други правителства имат различно мнение.

Австрийски представители вече са провели разговори с Дания, Нидерландия и Швеция, като двете страни опитват да имат обща позиция по темата.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ами да

    19 0 Отговор
    Никой не ще повече да се пилеят милиарди като субсидии в нечисти грабливи ръце !
  • 2 Курц знае,че ако попаднат тези пари

    13 0 Отговор
    в “държава”,като Мутристан,никой пациент няма да го огрее.Всичко ще бъде окрадено,още на входа и после ще четем за нови 20 млн.лв.за реклама в Нова ТВ,в паметна записка.
  • 3 Smael

    5 1 Отговор
    Какво го бърка нашия? ,нали няма да го връща той.
  • 4 Не разбрах

    0 0 Отговор
    Кои са двете страни, които се "опитват да имат обща позиция по темата" (в последния абзац)?

    Коментиран от #5

  • 5 Буба

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Не разбрах":

    Австрийските представители са разговаряли с всяка от трите страни ПООТДЕЛНО, т.е. Австрия - Дания, Австрия - Нидерландия, Австрия - Швеция.
Новини по държави: