Last news in Fakti

8 Юни, 2020 13:20 3 845 5

Северна Корея игнорира Южна Корея

  • северна корея-
  • южна корея-
  • обаждане-
  • игнориране

Такова нещо се случва за първи път

Северна Корея игнорира Южна Корея - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Северна Корея е игнорирала телефонно обаждане от южнокорейските представители в междукорейския офис за връзка в град Кесън в понеделник. Това заяви на брифинг в Сеул официален представител на южнокорейското министерство на обединението, предаде ТАСС.

"Тази сутрин ние се опитахме да се обадим в Северна Корея, но засега обажданията ни остават без отговор. Такова нещо се случва за първи път", каза представителят. Той уточни, че досега двете страни са се свързвали ежедневно, за да проверят връзката и да решават възникващи въпроси.

На 5 юни властите в Северна Корея съобщиха за намерението си да разгледат възможността за закриване на междукорейския офис за връзка в Кесън като ответно действие на изпращането на север на агитационни листовки от Южна Корея.

В отговор южнокорейското министерство на обединението призова местните обществени организации да прекратят изпращането на агитационни материали в Северна Корея и обеща да забрани законодателно подобни действия.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тема за ЕСЕ

    19 9 Отговор
    Каква е разликата между бойковата и севернокорейската деиктатура

    Коментиран от #3, #5

  • 2 Абе

    8 3 Отговор
    тва малко като цска-софия не говори на цска1948 :D
  • 3 Видовден

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "тема за ЕСЕ":

    Тиквата подарява части от България на Турция, САЩ и ЕС.... Южна Корея е държава а не територия !!!!!!!!!!! Тиквата, както и слугите му, е прост и необразован, докато Ким е точно обратното

    Коментиран от #4

  • 4 Хаха

    10 5 Отговор

    До коментар #3 от "Видовден":

    Определено малоумният Ким има повече мозък от тролове те в този сайт.
  • 5 Гошко

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "тема за ЕСЕ":

    Може би, че ония са силни и никой не може да им диктува нищо. За друго не се сещам.
Новини по държави: